اگر فردی باشید که بتوانید همزمان قهرمانان سرشناسی همانند مرد عنکبوتی، دردویل و پانیشر را به دردسر بیندازید، قطعاً یک ویلن خطرناک به شمار میآید. ولی ویلسون فیسک که با نام کینگپین شناخته میشود حتی پا را نیز فراتر از این میگذارد تا در جایگاه یک پلید پرنفوذ در جهان مارول قرار گیرد.
در این نوشتار شما را با ویلسون فیسک دنیای مارول آشنا میکنیم؛ شروری که نه تنها یک تهدید فیزیکیست بلکه با سازماندهیهای جنایی و تبهکاری خود یک بازیکن ماهر در جهان جرم و جنایت به حساب میآید.
رونمایی | شمارهی ۵۰ کمیک The Amazing Spider-Man |
تاریخ رونمایی | ماه آوریل سال ۱۹۶۷ |
فرانچایز | Marvel |
آفرینندگان | استن لی (Stan Lee) جان رومیتا سینیور (.John Romita Sr) |
نامها | کینگپین (Kingpin) ویلسون گرنت فیسک (Wilson Grant Fisk) شاه سفید (White King) |
ویلسون فیسک کیست؟

کینگپین یکی از ویلنهای دنیای مارول به شمار میآید. او از سن پایین پا به مسیر تبهکاری و جنایت گذاشت و با استفاده از زور بازو و نیروی اندیشهاش توانست تبدیل به یکی از سران خطرناک و بانفوذ جرم و جنایت در دنیای مارول شود.
اونا آدم، تفنگ و پول دارن. ولی من کینگپین هستم.
ویلسون فیسک در شمارهی ۱۷۰ کمیک Daredevil
سرگذشت کینگپین

ویلسون فیسک نخستین بار در شمارهی ۵۰ کمیک The Amazing Spider-Man رونمایی شد که همزمان با یکی از دورههایی بود که پیتر پارکر قهرمان بودن را کنار گذاشت. او که یک رئیس تبهکاری به شمار میآمد از فرصت پیشآمده در نبود مرد عنکبوتی بهره برد تا جرم و جنایت را به شکل سازماندهیشده پیش برد و خودش را در به عنوان بلندرتبهترین تبهکار شهر بشناساند.
با این وجود فیسک مسیر چندان سادهای در رسیدن به این جایگاه نداشت. او که از کودکی فربه و چاق بود تا توسط دیگر هم سن و سالانش مورد تمسخر قرار بگیرد. بدین گونه، ویلسون جوان رو به این میآورد که نقاط ضعف دیگران را بیابد و از آنها به سود خودش بهره ببرد. این شیوهی فعالیت چیزی بود که باعث شد تا راهش را در سالهای آتی با موفقیت در جهان جنایت هموار کند.
همچنین به مرور متوجه اهمیت زور بازو و نیروی فیزیکی نیز میشود و بدن چاق خودش را تبدیل به بدنی بزرگ و عضلانی میکند تا هیبتی ترسناک برای رویارویی داشته باشد. هر چند اگر تنها به بنیهی بدنی وابسته باشید شانس کمی در رسیدن به جایگاههای بالای جنایی خواهید داشت. برای همین هم ویلسون فیسک تنها به این سویهی خودش تکیه نکرد و آگاهی و دانایی خود در زمینههای گوناگون افزایش داد.
اما شاید بیش از هر چیزی این دانش سیاسی و مدیریتی خود بود که به کمک آن توانست مجرمان را سازماندهی کند و آنها در در کنترل داشته باشد. با همین روشها نیز توانست در دوران نوجوانی نخستین گروه جناییاش را پدید آورد و تبدیل به کینگپین جنایت مارول شود؛ نامی که در سالهای آتی ترس به جان بسیاری میاندازد.
ویژگیها و تواناییهای ویلسون فیسک

تنها با یک نگاه به کینگپین میتوان دید که او ابعادی غیرعادی دارد. هیکل بزرگ و درشت فیسک در واقع کوهی از عضله است که باعث میشود هر رویارویی فیزیکی و بدنی حتی برای ابرقهرمانان نیرومند و فراانسانی با او پرچالش باشد. آمیزش این بنیه با شیوههای مبارزهای همچون سومو از کینگپین یک غول مهار نشدنی میسازد.
در جایگاه یک کرایم باس، ویلسون فیسک به منابع، دارایی و نیروی انسانی در رسیدن به خواستههایش دارد. بدین ترتیب اگر نیاز باشد میتواند لشکری از عاملان کاربلد و حرفهای را به کار گیرد یا حتی خودش را به ابزارهایی مجهز کند تا هر چه بیشتر به شکستناپذیر نزدیک شود.
فرای زور بازو و شیوههایی جنایی باید به هوش و دانش ویلسون فیسک نیز اشاره کرد که از این طریق در برپایی یک سازمان تبهکاری به موفقیت رسید و با مدیریت درستش، بدون گیر افتادن توسط قانون، جایگاه برجستهای بیابد تا حتی انگشتشمار لو رفتنهایش نیز هزینهی چندان سنگینی برای او نداشته باشند.
برگردانهای کینگپین

از آن جایی که ویلسون فیسک یکی از پلیدهای برجستهی قهرمانانی به مانند اسپایدرمن و دردویل به حساب میآید پس جای شگفتی نیست که از او در برگردانهای فراوانی بیرونی از دنیای کمیکها استفاده شده باشد. البته همهی پروژههای اقتباسی از او حول محور آن دو قهرمان نمیچرخند و در دیگر آثار هم از کینگپین استفاده شده است. همچنین شماری از برگردانها نیز تغییراتی بر او وارد کردهاند.
در بین آثار انیمیشنی میتوان از سریالهای Spider-Man سال ۱۹۹۴ و Spider-Man: The New Animated Series نام برد. همچنین او در فیلم انیمیشنی Spider-Man: Into the Spider-Verse (با صداپیشگی لیو شرایبر) ویلن بنیادین ماجرا محسوب میشود.
در دنیای بازیهای ویدیویی هم از ویلسون فیسک استفادههای بسیاری شده است که بیشتر آنها به عنوان یک باس (معمولاً فاینال باس) روایت بودهاند. برای مثال میتوان به Spider-Man vs. The Kingpin و Spider-Man: Battle for New York و The Punisher سال ۲۰۰۵ و Spider-Man: Web of Shadows اشاره کرد. در سری بازیهای مرد عنکبوتی اینسامنیاک گیمز نیز ویلسون فیسک حضور پررنگی دارد.
نخستین استفادهی لایو اکشن از کینگپین مربوط به فیلم The Trial of the Incredible Hulk با ایفای نقش جان ریس-دیویس میشود. مایکل کلارک دانکن هم در فیلم Daredevil سال ۲۰۰۳ نقش ویلسون فیسک را بر دوش داشت. درخشانترین حضور لایو اکشن از کینگپین اما مربوط به سریال Daredevil نتفلیکس میشود. در Daredevil وینسنت دنآفریو نقش ویلسون فیسک را بازی میکند تا در برابر دردویل چارلی کاکس قرار بگیرد.
موفقیت و محبوبیت دنآفریو در جایگاه فیسک به اندازهای بود که پس از کنسل شدن Daredevil نتفلیکس، مارول او را با سریال Hawkeye به دنیای سینماییاش افزود و پس از سریال Echo، دوباره او را در کنار چارلی کاکس در سریال Daredevil: Born Again قرار دارد.
از استن لی و جان رومیتا سینیور به عنوان آفرینندگان ویلسون فیسک یاد میشود که در ماه آوریل سال ۱۹۶۷ و شمارهی ۵۰ کمیک The Amazing Spider-Man رونمایی شدند.
نام مستعاری که به ویلسون فیسک داده شده است معنایی همچون سردسته دارد تا نشان از آن باشد که چه نقش مهم و برجستهای در دنیای تبهکاری دارد.
با این که در نگاه اول کینگپین بسیار چاق به چشم میآید ولی در واقع بیشتر هیکل او را عضله تشکیل داده است.
source