شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامه‌ها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامه‌های امروز، آن‌هایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش شفقنا رسانه، «ارزان‌فروشی طلای انسانی» تیتر روزنامه اعتماد است که به بیان روایت اقتصادی از فروش پنهان پلاسمای خون پرداخت و نوشت: «پلاسما، این مایع زردرنگی که زمانی تنها به عنوان محصول جانبی اهدای خون شناخته می‌شد، امروز به کالایی پرسود در بازارهای جهانی سلامت تبدیل شده؛ کالایی که برخلاف بسیاری از منابع طبیعی، از بدن انسان استخراج می‌شود و برای تداوم آن، باید پیوسته به سراغ اهداکنندگان رفت. اگرچه در ظاهر، استفاده از پلاسما برای تولید داروهای حیاتی همچون ایمونوگلوبولین، آلبومین و فاکتورهای انعقادی، خدمتی به بیماران است، اما در پشت‌پرده این صنعت، واقعیت‌هایی نهفته است که گاه از نگاه عمومی پنهان می‌ماند. بازاری میلیارد دلاری که بر پایه فروش بخش‌هایی از بدن انسان شکل گرفته است.»

«زندگی خاکستری خوزستانی ها» تیتر روزنامه شرق است و در گزارشی به بیان روایتی از اهالی اهواز پرداخت که در خانه هایشان هم پناهی برای نفس کشیدن ندارند. این روزنامه نوشت: «در شهر خاکستری، آسمان دیگر آبی نیست، خاکستری است؛ نه از غروب بلکه از غبار. نفس کشیدن در اهواز پر است از رنج، اضطراب و هزینه. اینجا ریه ها پیش از دل، تنگ می شوند و کودکان با سرفه های خشک، آینده ای مبهم را آغاز می کنند. در خانه ها، غبار تا دل کمدها نفوذ کرده و در جان مردم، خستگی تا استخوان. اهواز سال هاست زیر بار آلاینده ها خم شده، اما هیچ کس صدای ناله اش را نمی شنود؛ نه در خیابان، نه در آمار، نه در تصمیم هایی که باید گرفته شوند و نمی شوند. آلودگی هوای اهواز در سال های اخیر همچنان در سطح بحرانی قرار دارد؛ در سال ۱۴۰۲ این شهر با ثبت ۲۱۱ روز دارای شاخص آلودگی بالای صد، آلوده ترین شهر ایران شناخته شد و در سه سال گذشته ۵۵ درصد از روزهای آن در شرایط ناسالم سپری شده است. در هفت ماه نخست سال ۱۴۰۳ نیز شاخص آلودگی به طور موقت تا ۱۲۲ بالا رفت که نمود تداوم بحران زیست محیطی در این منطقه است. براساس داده های ارائه شده، در سال گذشته مجموعا پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر دست کم یک بار به بیمارستان ها و درمانگاه های دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مراجعه کرده اند. همچنین در هفت ماه اخیر سال ۱۴۰۳، آلودگی هوا باعث شده شمار مراجعات ناشی از مشکلات قلبی و تنفسی ۳۰ درصد افزایش پیدا کند و حدود ۲۵۱ هزار نفر به صورت مستقیم به این دلیل به مراکز درمانی اهواز مراجعه کنند؛ بیشترین تاثیر متوجه کودکان زیر شش سال بوده است.»

در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…

source

توسط funkhabari.ir