به گزارش شفقنا از ایرنا، حمید فتاحی روز دوشنبه در رویداد نقش تنظیم گری ۵G-AIOT در توسعه اقتصاد دیجیتال، با بیان اینکه هوش مصنوعی، آینده در حال حس است، اظهار داشت: امروز چنان نشانه هایی از این فناوری در همه جای دنیا، مردم را درگیر کرده که عملا از کاربرد آن حس خوبی می گیرند.
وی با بیان اینکه لایه های بهره برداری ساده از هوش مصنوعی تحولات شگرفی ایجاد کرده است، ادامه داد: در آینده نزدیک زندگی عادی مردم، سخت خواهد شد و این موضوع تحول شگرفی در روابط میان انسان ها ایجاد خواهد کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات اظهار داشت: امروز شاهد تعدد بازیگران حوزه هوش مصنوعی در کشور هستیم و این بازیگران از زیرساختهای پردازشی تا داده و لایه بهره برداری در حال فعالیت هستند اما باید به موضوع مهم همراه سازی این بازیگران توجه بسیاری کرد تا بتوانیم فضا را برای ورود بخش خصوصی مهیا کنیم.
فتاحی با اشاره به اینکه اگر تمامی بازیگران بخش هوش مصنوعی در یک مسیر هماهنگ با هم همراه نشوند، قطعا به عقب افتادگی کشور در این بخش منجر خواهد شد، افزود: اگر از حوزه هوش مصنوعی که در حال توسعه شگرفی در جهان است عقب بیمانیم، این عقب ماندگی تصادعی خواهد بود و قطعا در آینده نمی توانیم به پای پیشرفت کشورهای دیگر برسیم.
وی نقش سازمان تنظیم مقررات رادیویی را در دو بخش ارتباطات و تنظیم گری عنوان کرد و ادامه داد: محور توسعه هر فناوری، ارتباطات است و در بخش دیگر اگر سازمان تنظیم مقررات نقش تنظیم گری در حوزه AI , AIOT نداشته باشد زمینه برای فعالیت بخش خصوص مهیا نخواهد بود ولی تلاش داریم که این مداخله را به حداقل برسانیم.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: با فناوری های جدی نمی توان بصورت سنتی برخورد کرد و باید تنظیم مقررات و رگولاتوری را نیز بصورت جدید و با متدهای روز انجام داد.
نیازمند استاندارد سازی در حوزه تنظیم گری هستیم
سمیه خلوصی معاون برنامه ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معاون و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) نیز در این رویداد از آمادگی وزارت صمت برای همکاری نزدیک میان این وزارتخانه و وزارت ارتباطات خبر داد و گفت: در برنامه هفتم توسعه باید بهره وری معدن رشد پیدا کند و بسیاری از سرمایه گذاران در این بخش آمادگی دارند که در حوزه های فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی سرمایه گذاری های سنگینی داشته باشند اما به دلایل اینکه همچنان مقررات دقیقی در این زمینه وجود ندارد یا منجر به قرار نشده، یا از امضای قرارداد منصرف می شوند و یا ما نمی توانیم با آنها قرارداد امضا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ایمیدرو خواستار ایجاد و توسعه فناوری فناوری های جدید و دسترسی به شبکه امن و پایدار است، تصریح کرد: بسیاری از تصمیمات و نیازهای صنعت در حوزه فناوری اطلاعات(IT) در وزارت ارتباطات مشخص نشده و در عین حال باید برای صنعتگران نیز الزامات امنیتی بصورت کامل و شفاف روشن شود.
خلوصی با بیان اینکه نیازمند استانداردسازی در حوزه تنظیم گری هستیم، افزود: در صورت رفع مشکلات زیر ساختی مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، آمادگی داریم که با توسعه صنایع در بخش های فناوری های نوین، اثرگذاری خوبی در این بخش داشته باشیم.
دنیا در حال حرکت به سمت رگولاتوری هوشمند است
علی حکیم جوادی رئیس سازمان نظام صنفی یارانهای نیز با بیان اینکه در حوزه تحول دیجیتال بحث ۵G به عنوان یک زیرساخت مهم و هوش مصنوعی از دو بال تحول دیجیتال است، گفت: موضوع کمک درباره تنظیم گری از سوی یخش خصوصی بسیار مهم است و در این زمینه بحث های مهمی شامل استانداردسازی بخصوص درباره امنیت حریم خصوصی توسط کمیسیون های بخش خصوصی، در حال توسعه است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری و نوآوری، خود تنظیم گری، حاکمیت و حفظ داده از دیگر وظایف بخش خصوصی است، ادامه داد: دنیا در حال حرکت به سمت رگولاتوری هوشمند است و در عین حال در حوزه AIOT نیز خواستار در نظر گرفتن طیف خاص و اختصاصی برای صنایع هستیم.
نفوذ فناوری های نوین بدون همکاری بخش خصوصی امکان پذیر نیست
در ابتدای این رویداد لیلا محمدی رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با بیان اینکه فناوری های نوین در چند سال اخیر مانند اینترنت اشیاء، ۵G و هوش مصنوعی باید در صنعت استفاده شود، تصریح کرد: پیشبرد نفوذ این فناوری ها در صنعت و استفاده از آن بدون همکاری بخش خصوصی امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: در عصر هوشمندسازی، نوآوری نقش مهمی دارد و باتجمیع ظرفیت های علمی امیدواریم بتوانیم نیازمندهای مختلف در این بخش را پوشش دهیم.
source