با اینکه شرکتهای تولیدکنندۀ گوشیهای همراه، سعی میکنند برای هر موبایل صفحهنمایشی مقاوم در برابر آب، ضربه و گرد و غبار بسازند، اما هنوز هم این توانایی به حد کافی نیست. به همین دلیل، غالباً دارندگان گوشیهای همراه سعی میکنند که از گلسهای مختلف برای محافظت از گوشی خود بهرهمند شوند. بنابراین در ادامه روش انداختن گلس روی گوشی را توضیح خواهیم داد.
گلس چیست؟
گلس گوشی موبایل که به آن اسکرین پروتکتور (Screen Protector) نیز میگویند، لایهای محافظ است که از صفحهنمایش موبایل در مقابل ضربه، گرد و غبار، خطوخش و رطوبت جلوگیری میکند.
انواع گلس گوشی
با اینکه گلس ابزاری ساده به نظر میرسد، اما برای اینکه مسئولیت خود را به درستی انجام دهد، مشخصات مخصوص به خود را دارد. همین موضوع باعث شده که انواع گلس گوشی در بازار به فروش برسند.
گلس مات
یکی از انواع محافظ صفحهنمایش گوشی، گلس مات است که علاوه بر محافظت از نمایشگر، مانع از رد کردن نور آفتاب از نمایشگر گوشی میشود. عدم انعکاس نور به چشم با محافظت از چشمها نیز همراه است.
فول کاور
محافظ صفحهنمایش دیگری که میتوانیم معرفی کنیم، فول کاور است که تمام نمایشگر گوشی را میپوشاند. این در حالی است که ضد لک و همچنین ضد اثر انگشت است. این گلس نسبت به سایر انواع گلس گوشی، راحتتر نصب میشود. به همین دلیل محبوبیت ویژهای دارد.
گلس براق یا شیشهای

نصب این گلس باعث میشود که صفحهنمایش گوشی، شفافتر به نظر برسد. با اینکه ضخامت گلس شفاف بسیار کم است، اما تمیز کردن آن با دستمال مرطوب به راحتی انجام میشود.
گلس پرایوسی
یکی از انواع گلس روی گوشی، گلس پرایوسی است که به دلیل ماهیتی که دارد و کاهش نور آبی منعکس شده از نمایشگر، مانع از دیده شدن اطلاعات روی صفحهنمایش توسط افراد دیگر که دقیقا در مقابل گوشی قرار ندارند، میشود.
محافظ صفحهنمایش UV
گلس UV ابزاری است که برای محافظت از صفحهنمایش گوشیهایی کاربرد دارد که لبههای آنها خمیده هستند.
سایر گلسهای گوشی همراه
علاوه بر موارد فوق چند نوع گلس موبایل دیگر هم وجود دارند که شامل گلس TPU، محافظ صفحهنمایش Nano Liquid و گلس 2D و 3D میشوند.
- گلس TPU یک مادۀ شیمیایی و پلاستیکی پیشرفته است که مقاومت بالایی در مقابل خطوخش، ضربه و چربی دارد.
- محافظ صفحهنمایش Nano Liquid که مقاومت بالایی در برابر آسیبها و حوادث احتمالی دارد.
- گلس 2D با سطح صافی که دارد، تمام نمایشگر را به خوبی نشان میدهد. این در حالی است که نوع 3D، انحنایی در لبهها دارد که مانع از محافظت همهجانبه از صفخهنمایش میشود.
آموزش مرحله به مرحلۀ انداختن گلس روی گوشی

پس از اینکه کار خرید گلس گوشی سامسونگ یا هر برند دیگری را انجام دادید، نوبت به نصب آن روی گوشی همراه شما میشود. برای این منظور چند مرحلۀ زیر را دنبال کنید.
آماده کردن لوازم لازم برای نصب گلس گوشی
اولین گام برای اینکه بتوانید گلس یک گوشی را به درستی نصب کنید، گردآوری لوازمی است که در این فرآیند کاربرد دارند. برای مثال میتوانیم به اسپری آب، چسب و دستمال تمیز میکروفایبر اشاره کنیم.
تمیز کردن صفحهنمایش گوشی موبایل
ابتدا کمی آب روی صفحهنمایش اسپری کنید، سپس با دستمال تمیز میکروفایبر روی آن بکشید تا اثر انگشتها پاک شوند. توجه داشته باشید که استفاده از الکل ممکن است به گوشی آسیب بزند و حتی باعث مات به نظر رسیدن نمایشگر برسد. از طرفی رفع گرد و غبار به بهتر چسبیدن گلس گوشی کمک میکند.
تعیین محل قرارگیری محافظ
اکنون باید محل قرار گرفتن محافظ نمایشگر را روی گوشی مشخص کنید. بهتر است، پیش از اینکه کار نصب گلس را انجام دهید، گلس را همراه با همان پلاستیک همراه آن روی نمایشگر بگذارید تا از جایگاه آن مطمئن شوید. برای تراز بودن گلس روی صفحهنمایش میتوانید از محل دوربین سلفی استفاده کنید.
چسباندن گلس روی گوشی
ابتدا پوستۀ متصل به گلس را تا نیمه جدا کنید. سپس با انگشت خود گلس را به آرامی روی صفحهنمایش بچسبانید. به نحوی که حبابی زیر آن باقی نماند. سپس نیمۀ دوم پوستۀ گلس را جدا کرده و باقی گلس را بچسبانید.
اگر زیر گلس حباب وجود داشته باشد، با کمک ناخن یا لبۀ یک کارت ویزیت، حبابها را به بیرون هدایت کنید. در ضمن، اگر کمی گرد و غبار زیر گلس باقی مانده باشد، میتوانید گلس را به آرامی بلند کرده، نمایشگر را مجدد تمیز کنید. سپس گلس را جای خود بچسبانید. در نهایت گلس روی گوشی به طور کامل انداخته میشود.
نکات مهم پیش از انداختن گلس روی گوشی
پیش از نصب گلس روش گوشی باید به چند نکته توجه داشته باشید. این نکات عبارتند از:
- اگر روی نمایشگر گوشیتان قبلاً گلس نصب شده، حتماً آن را با دقت جدا کنید.
- در فضایی تمیز و بدون گرد و غبار کار نصب گلس جدید را انجام دهید تا احتمال ورود ذرات و آلودگی به زیر گلس به کمترین میزان کاهش پیدا کند.
- بهتر است هنگام نصب از دستکش نخی استفاده کنید تا رد انگشت روی گلس باقی نماند.
اشتباهات رایج هنگام نصب گلس
موضوع دیگری که در این مطلب باید به آن اشاره داشت، اشتباهات رایجی است که افراد در زمان نصب گلس انجام میدهند. برخی از این اشتباهات رایج عبارتند از:
- نچسباندن دقیق گلس از ابتدا که باعث کج شدن گلس میشود.
- تمیز نکردن کامل سطح صفحهنمایش که باعث میشود ذرات و آلودگیها زیر گلس باقی بمانند.
- نادیده گرفتن حبابهای کوچک که بعدها ممکن است بزرگتر شوند.
- استفاده از دستمالهای زبر یا آلوده که موجب خش افتادن روی صفحه میشود.
جمعبندی
انداختن گلس روی گوشی کار دشواری نیست. چند مرحلۀ ساده از تمیز کردن نمایشگر گرفته تا نصب کامل گلس را باید انجام دهید تا کار به طور کامل انجام شود. اگر حباب یا گرد و غبار زیر گلس باقی بماند، میتوانید با چند ترفند ساده، آنها را رفع کنید.


source