شهرام شاهرختاش شاعر و منتقد این حرفه در سن 27 سالگی درگذشت از شاعران نسل طلایی دهه 40 بود که طرفداران زیادی داشت.
بیوگرافی شهرام شاهرختاش شاعر
شهرام شاهرختاش شاعر در سال ۱۳۲۷ متولد شده بود که در دهه 40 توانست به شهرت دست یابد و کتاب های شعر او فروش زیادی داشت.
نقدهای بسیاری از او در مطبوعات و مجلههای آن زمان از جمله مجله «آیندگان» و «فردوسی» منتشر شده است.
این شاعر اولین کتاب شعرش را در سال ۱۳۴۶ با نام «خوابهای فلزی» منتشر کرد. «شهر دشوار حنجرهها» (۱۳۴۸)، «فصل غلیظ گیسو» (۱۳۵۰)، «از این دریای ناپیدا کرانه» و «دست بر پیشانی ایام» (۱۳۸۶) نیز دیگر کتابهای شعر منتشرشده او هستند.
او در مصاحبه اش گفته بود اولین کتاب شعرم را در سال ۱۳۴۶ با نام «خوابهای فلزی» منتشر کردم. آن هم بعد از سه دفتر شعر که نوشتم و پاره کردم و دور ریختم. در مجله «بازار» رشت که در آن زمان به همت محمدتقی صالحپور منتشر میشد، محمدرضا اصلانی و حسن حسام چهار صفحه درباره این کتاب نقد نوشتند و تحسینش کردند.
بیشترین دوستی من با اسماعیل نوریعلاء بود. در مجله فردوسی با او آشنا شدم و بعد بیشتر باهم دوست شدیم. بعد از او با سپانلو رفیق شدم و در دورهای حتی هر شب به خانه هم میرفتیم. شبهای زیادی آنها به خانه من میآمدند. شاعر دیگری که من خیلی با او دوست بودم، نصرت رحمانی بود.
شهرام شاهرختاش معتقد بود قدرت تصویرپردازی و زبان شعر اصلانی بسیار قوی است؛ قویتر از آنهای دیگر. ضمن اینکه محتوای شعرش غنیتر از آنهاست. به جز اصلانی من شعر مجید نفیسی و بیژن الهی را هم دوست دارم. با این حال معتقدم آنهایی که بعدها تحت عنوان «شعر دیگر» و «شعر حجم» کارهایی کردند، همه کج رفتند. منحرف شدند. در هر راه اصیلی، یکسری انحرافات هم هست.
source