به گزارش شفقنا از فراجا؛ سردار حسین رمضانی در نشست تخصصی تدوین سند راهبردی حکمرانی داده، در مرکز بین‌المللی همایش‌های خلیج فارس با اشاره به اهمیت داده‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین سرمایه عصر حاضر، اظهار کرد: کشورهای پیشرفته با سرعت به‌سمت سرمایه‌گذاری بر دارایی‌های داده‌محور حرکت کرده‌اند. ما نیز در فراجا با تدوین این سند راهبردی، گامی اساسی در مسیر عبور از نگرش سنتی به حکمرانی داده و حرکت به‌سمت رویکردی کاملاً داده‌محور برداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه این سند با هدف ایجاد تحول بنیادین در ساختار فراجا تدوین شده و پنج سال آینده چشم‌انداز روشنی برای حکمرانی داده در سازمان ترسیم می‌کند، تاکید کرد: این سند نه‌تنها به هوشمندسازی سازمان کمک خواهد کرد، بلکه زمینه‌ساز بهره‌گیری بهینه از سرمایه‌های اطلاعاتی عظیم، ارتقای امنیت داده‌ها، و تسهیل تصمیم‌گیری‌های دقیق و به‌موقع خواهد بود.

رمضانی با اشاره به اهمیت این سند راهبردی اظهار داشت: فراجا با تکیه بر دانش نخبگان و بهره‌گیری از تجربیات جهانی، مسیر حکمرانی داده‌محور را هموار خواهد کرد، این اقدام نه‌تنها موجب ارتقای خدمات انتظامی و امنیتی در کشور خواهد شد، بلکه زمینه‌ساز خلق ارزشی پایدار برای جامعه خواهد بود.

چالش‌ها و الزامات حکمرانی داده

بر اساس این گزارش، یکی از اساتید برجسته حاضر در این نشست، با تشبیه داده‌ها به خون حیاتی سازمان‌ها و نفت جدید، بر ضرورت بهره‌برداری هوشمندانه از این سرمایه عظیم تأکید کرد و افزود: امروزه کمتر از ۵۰ درصد داده‌های سازمان‌ها برای ارزش‌آفرینی استفاده می‌شود و داده‌های غیرساختار یافته نیز کمتر از یک درصد در فرآیندهای تصمیم‌گیری مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

کمندی به معرفی چارچوب DAMA و استانداردهای جهانی حکمرانی داده پرداخت و تأکید کرد که راهبردهای داده‌ محور باید بر مبنای اصول علمی و استانداردهای معتبر جهانی تدوین شوند.

ابعاد امنیتی حکمرانی داده

در ادامه این نشست، متخصصان شرکت کننده با ارائه تجربیات موفق جهانی از کشورهایی نظیر سنگاپور، چین و کره جنوبی، به اهمیت حفظ تعادل میان محرمانگی و عمومی بودن داده‌ها اشاره کرد و افزود: امنیت داده‌ها نه‌تنها ستون عمودی حکمرانی داده محسوب می‌شود، بلکه تضمین‌کننده بهره‌برداری بهینه از اطلاعات سازمانی و کاهش آسیب‌پذیری‌های امنیتی است.

هوش مصنوعی تحول دیجیتال محور حکمرانی آینده

همچنین در ادامه، کارشناسان هوش مصنوعی به اهمیت معماری داده در فراجا و نقش هوش مصنوعی در تحول دیجیتال پرداخته و تاکید کردند، هوش مصنوعی و تحول دیجیتال محور اصلی حکمرانی داده در آینده خواهند بود. ایجاد مدل‌های داده‌ای باکیفیت و ارتقای زیرساخت‌های تحلیل و پردازش داده، گامی اساسی در این مسیر است.

ایجاد اکوسیستم داده‌محور، همکاری میان بخش‌های مختلف سازمانی و مردمی، و فرهنگ‌سازی در حوزه حکمرانی داده از الزامات کلیدی این مسیر هستند.

بر اساس این گزارش، این نشست سه روزه با بررسی موضوعاتی بنیادین پیرامون حکمرانی داده مورد بررسی قرار گرفت، در این نشست دیدگاه‌ها و تجربیات ارزشمندی از سوی متخصصان داخلی و بین‌المللی، زمینه‌ای برای تعریف استانداردها، الزامات، و ساختارهای حکمرانی داده در فراجا فراهم کرد.

source

توسط funkhabari.ir