رییس سازمان بهزیستی کشور در اظهاراتی، تکثر و تعدد شوراها در کشور را اِشکال مهم دانسته و همچنین از ضرورت ادغام سازمانهایی مثل بهزیستی، کمیته امداد، امور اجتماعی و… سخن گفت.
به گزارش ایلنا، جواد حسینی، رییس سازمان بهزیستی کشور اظهاراتی انتقادی از برخی شرایط حکمرانی در حوزههای اجتماعی داشته و تعدد شوراهای تصمیم گیری را باعث ایجاد اختلال افرینیهایی در تصمیمات و اجراها عنوان کرد.
سید جواد حسینی در اظهاراتی خبرساز به موضوعات متعددی پرداخته که انتقاد از تعدد و تکثر انواع شوراها یکی از آنها بود که این شوراها را فاقد کارآمدی عنوان کرد.
به نظر میرسد حسینی تلاش کرده از نگاه جامعه شناسانه به موضوعات نگاه کند تا این که نگاه مدیریتی به موضوع داشته باشد. چرا که سخن گفتن از ادغام سازمانهایی که فعلا زیر نظر وزارتخانههای متعدد کار میکنند، چیزی نیست که به راحتی از سوی انها پذیرفته شود.
این همه شورای عالی برای چیست؟
رئیس سازمان بهزیستی کشور، این اظهارات را بیان کرده و با انتقاد از تعدد شوراهای تصمیمگیری در نظام حکمرانی ایران، گفت: «بعد از انقلاب شوراهای متعددی شکل گرفتهاند که تعداد آنها به حدود ۶۰ شورا میرسد. حتی شورای عالیای وجود دارد که رئیسجمهور باید در آن حضور یابد، اما در عمل فرصت این کار را ندارد.»
وی با بیان اینکه شوراها نهتنها کارایی لازم را ندارند، بلکه باعث توزیع غیرکارآمد مسئولیتها شدهاند، تأکید کرد: «وقتی مسئولیت بین چندین نهاد پخش میشود، پاسخگویی کاهش مییابد. اگر تمرکز بر یک دستگاه مشخص باشد، پیشرفت بیشتری حاصل میشد.»
هر وزارتخانه جداگانه میچرخد
حسینی با اشاره به عناصر چهارگانه حکمرانی (عقل، قلب، عدل و ربط)، گفت: «عنصر «ربط» در سیستم حکمرانی ما ضعیف است. وزارتخانهها باید چرخدندههای یک ماشین باشند، اما هرکدام جداگانه میچرخند و درنتیجه دولت بهدرستی پیش نمیرود. »
وی به نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع کنکور اشاره کرد و گفت: «تصمیمگیری درباره کنکور باید در وهله اول با وزارتخانههای آموزش و پرورش و علوم باشد، نه شورای عالی انقلاب فرهنگی. این شورا باید نقش کمککننده داشته باشد، نه جایگزین.»
نهادهای اجتماعی را ادغام کنید
حسینی با انتقاد از موازیکاری نهادهای فعال در حوزه اجتماعی، پیشنهاد ادغام سازمانهایی مانند بهزیستی، کمیته امداد، سازمان امور اجتماعی و معاونت زنان را مطرح کرد. وی گفت: «این نهادها خدمات مشابهی ارائه میدهند. اگر ادغام شوند، ساختار بهینهتر، هزینهها کارآمدتر و اختیارات متمرکزتر خواهد شد.»
حق ورود به منازل را داریم
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به گستردگی مأموریتهای این سازمان گفت: «ما به بیش از یک میلیون سالمند و یک میلیون و ششصد هزار معلول خدمات ارائه میدهیم. همچنین ۳۵۰۰ مرکز توانبخشی و آموزشی داریم که به صورت شبانهروزی یا روزانه فعالیت میکنند.»
وی افزود: «رسیدگی به آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق، خودکشی و خشونتهای خانگی نیز از وظایف ماست. جالب اینجاست که بهزیستی تنها سازمانی است که در کنار قوه قضاییه، حق ورود به منازل را دارد تا بتواند در موارد ضروری برای پیشگیری از جرائم و خشونتهای خانوادگی مداخله کند.»
حسینی تأکید کرد: «برای انجام این مأموریتهای گسترده، به ساختار منسجم، بودجه کافی و اختیارات لازم نیاز داریم، اما در حال حاضر این تناسب وجود ندارد. ادغام نهادهای موازی میتواند راهحلی برای بهبود این وضعیت باشد.»
source