عفونت ادراری از چی میاد و برای آن چی بخوریم

برای اینکه بدانید عفونت ادراری از چی میاد و درمان خانگی آن چیست، این مطلب از آلامتو را تا انتها دنبال کنید.

عفونت ادراری از چی میاد و برای آن چی بخوریم؟

عفونت ادراری در صورتی اتفاق می افتد که باکتری وارد مجرای ادرار شود و باعث ادرار دردناک و کدر شود که ممکن است بو بدهد. در این مطلب از آلامتو به این موضوع می پردازیم که عفونت ادراری از چی میاد و برای آن چی بخوریم؟ درمان خانگی عفونت ادراری چیست.

همچنین بخوانید: طریقه مصرف قرص مترونیدازول 500 برای عفونت واژن

عفونت ادراری چیست؟

UTI مخفف عفونت دستگاه ادراری است.  سیستیت، که به معنای عفونت مثانه است، شایع ترین نوع است، اما می توانید عفونت ادراری در کلیه ها یا مجرای ادرار نیز داشته باشید. عفونت ادراری توسط باکتری ایجاد می شود و نسبتا شایع است. آنها در زنان شایع تر از مردان هستند و با افزایش سن.

عفونت ادراری از چی میاد؟

عفونت ادراری هنگامی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها پس از ورود به مجرای ادرار، دستگاه ادراری را آلوده می کنند. این باکتری ممکن است از پوست یا رکتوم فرد بیاید. اشریشیا کلی  (E. coli) یک باکتری است که معمولاً به طور مسالمت آمیزی در روده شما زندگی می کند، اما در صورت ورود به دستگاه ادراری می تواند منجر به عفونت ادراری شود. اگرچه E. coli باعث بسیاری از عفونت‌های ادراری می‌شود، عفونت‌ها می‌توانند از باکتری‌های دیگر (به عنوان مثال،  استرپتوکوک ،  کلبسیلا و  پروتئوس میرابیلیس ) و قارچ‌ها ایجاد شوند.

همه افراد در برابر عفونت های باکتریایی آسیب پذیر می کند. با این حال، برخی عوامل خطر عفونت ادراری را افزایش می دهند، مانند:

  • سن بالاتر
  • هر چیزی که مانع جریان ادرار شود
  • بی اختیاری روده
  • بیماری‌هایی که بر عادات مراقبت شخصی تأثیر می گذارد، مانند بیماری آلزایمر
  • بیماری‌هایی که تخلیه کامل مثانه را دشوار می کند. اینها می تواند بزرگ شدن غده پروستات در مردان و یبوست در کودکان باشد
  • دیابت
  • داشتن سوند ادراری
  • سنگ کلیه
  • یائسگی
  • بارداری
  • مشکلات تخلیه مثانه
  • اقدامات مربوط به دستگاه ادراری مانند کاتترهای ادراری این لوله ای در مثانه است که برای تخلیه ادرار استفاده می شود.
  • ثابت ماندن یا بی حرکت بودن
  • داشتن سیستم ایمنی ضعیف به عنوان مثال، از دیابت نوع 2 ، شیمی درمانی یا HIV
  • همچنین عفونت ادراری در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد. مجرای ادرار در زنان معمولاً بیش از 1.5 اینچ طول ندارد و احتمال انتقال آلودگی از مقعد وجود دارد. در مقایسه، مجرای ادرار در مردان بین هفت تا هشت اینچ طول دارد. از آنجایی که دهانه مجرای ادرار مردان در نوک آلت تناسلی قرار دارد، احتمال تماس آن با باکتری های مقعد کمتر است.
همچنین بخوانید: قرص گاباپنتین برای پادرد خوبه

علائم عفونت ادراری چیست؟

اگر عفونت ادراری دارید، ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشید:

  • نیاز به ادرار کردن بیشتر از حد معمول
  • احساس سوزش یا سوزش هنگام ادرار کردن
  • ادرار کردن که کدر به نظر می رسد یا بوی تند دارد
  • داشتن درد یا ناراحتی در پشت یا پایین شکم
  • بالا بودن دمای بدن
  • احساس خستگی، بیماری یا از دست دادن اشتها

برای عفونت ادراری چی بخوریم؟

گاهی اوقات عفونت ادراری خود به خود از بین می رود. اکثر مردم به آنتی بیوتیک نیاز خواهند داشت. ممکن است برای برخی افراد “آنتی بیوتیک تاخیری” تجویز شود، به این معنی که تنها در صورتی از آنها خواسته می شود که از آن استفاده کنند که علائم آنها پس از مدت زمان مشخصی از بین نرود.

اگر همچنان به عفونت های ادراری مبتلا می شوید، ممکن است پزشک عمومی شما مصرف دوز پایین آنتی بیوتیک را در مدت زمان طولانی توصیه کند یا شما را برای آزمایش ها و درمان های بیشتر به متخصص ارجاع دهد. برای زنانی که یائسه شده‌اند، شواهدی وجود دارد که کرم‌های استروژن واژینال می‌توانند علائم عفونت ادراری را کاهش دهند.

همچنین بخوانید: قرص فلوکونازول ۱۰۰ برای عفونت واژن

درمان خانگی عفونت ادراری

درمان خانگی عفونت ادراری

1.  محل ادرار درست پاک کنید

تمیز و خشک ماندن یکی از ساده ترین روش های درمان خانگی عفونت ادراری است. پس از ادرار کردن یا اجابت مزاج، پاک کردن از جلو به عقب به عنوان یک بهداشت عالی توصیه می شود.

2. شورت نخی بپوشید

لباس زیر با الیاف طبیعی بپوشید تا مجرای ادرار تا حد امکان تمیز و خشک شود تا از ورود باکتری جلوگیری شود. بدون تهویه، میکروب‌ها می‌توانند وارد بدن شده و در محیطی رشد کنند که باعث رشد عفونت می‌شود.

3. آب فراوان بنوشید

افزایش مصرف آب، که باعث افزایش ادرار می شود، به دفع باکتری ها از بدن کمک می کند. هیدراته ماندن در هر زمان ایده خوبی است، به خصوص زمانی که بیشتر مستعد عفونت های ادراری هستید.

4. برای درمان خانگی عفونت ادراری آب زغال اخته بنوشید

هنگامی که باکتری های موجود در دستگاه ادراری به دیواره های سلولی متصل می شوند، عفونت دستگاه ادراری ایجاد میشود. ماده فعال موجود در آب زغال اخته، پروآنتوسیانیدین ها، می تواند به جلوگیری از چسبیدن باکتری ها به دیواره های دستگاه ادراری کمک کند، بنابراین خطر ابتلا به عفونت های ادراری را کاهش می دهد.

5. سیر بیشتر مصرف کنید

مصرف سیر که به‌خاطر خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی‌اش شناخته شده است، روشی عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. آلیسین، یکی از اجزای موجود در سیر، دارای ویژگی های ضد باکتریایی است که در از بین بردن E.coli موثر است.

6. مرتباً ادرار کنید

هنگام مواجهه با عفونت ادراری، تکرر ادرار به پاکسازی مجرای ادرار از باکتری ها کمک می کند. نگه داشتن باکتری های منتقل شده از طریق ادرار در مثانه ممکن است با جلوگیری از میل به ادرار کردن، عفونت های ادراری را بدتر کند. با ادرار کردن قبل و بعد از فعالیت جنسی، مقدار باکتری وارد مجرای ادرار را کاهش دهید.

7. به طور مرتب گاپ، تامپون و پد قاعدگی را عوض کنید

پدهای مصنوعی و کم جذب با قرار دادن فرج شما در معرض میکروارگانیسم‌ها، خطر عفونت را افزایش می‌دهند. استفاده از تامپون ممکن است باکتری ها را قادر به تکثیر سریع تر کند، بنابراین تعویض مکرر آنها بسیار مهم است.

همچنین بخوانید: طریقه مصرف قرص سیلدنافیل 100 برای مردان

8.  برای درمان خانگی عفونت ادراری بهداشت جنسی را رعایت کنید

باکتری ها می توانند در طول رابطه جنسی وارد دستگاه ادراری شوند. تو باید:

  • قبل و بلافاصله بعد از رابطه جنسی ادرار کنید.
  • از یک مانع مانند کاندوم استفاده کنید.
  • قبل و بعد از رابطه جنسی و در صورت تغییر بین رابطه جنسی مقعدی و واژینال، اندام تناسلی را بشویید.

سخن آخر

در این مطلب از آلامتو گفتیم عفونت ادراری از چه می آید و برای درمان آن چی بخوریم و راه های درمان خانگی عفونت ادراری را شرح دادیم. هنگامی که باکتری وارد مجرای ادرار فرد می شود، عفونت ادراری می تواند رخ دهد. عفونت ادراری می تواند فراتر از مثانه رفته و در صورت عدم درمان، کلیه ها را تحت تاثیر قرار دهد. پس باید به زودی تشخیص و نسبت به درمان آن اقدام شود.

source

توسط funkhabari.ir