شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع با دانش آموزان ایرانی متفاوت است. این دسته از دانش آموزان میتوانند با مراجعه به سامانهای که سازمان آموزش و پرورش معرفی کرده است، در پایههای ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم ثبت نام کنند و جهت ثبت نام باید مدارک مورد تایید را ارائه دهند.
دانش آموزان اتباع همچون دانش آموزان ایرانی، موظف هستند از دستورات شیوه نامه مربوط به ثبت نام در مدارس پیروی کنند و هر نوع مدارکی که نیاز است را به طور کامل ارائه دهند. ثبت نام این دسته از دانش آموزان از دهه اول تیرماه آغاز میشود و چند هفته نیز فرصت در نظر گرفته خواهد شد.
شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی
شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی، شامل فایلی حاوی اطلاعات درباره قوانین، شرایط و نحوه نامنویسی فرزندان اتباع خارجی است. دانش آموزان خارجی همچون اتباع افغانستانی و اتباع دیگر کشورها، موظف هستند که پیش از ثبت نام در مدرسه به بررسی شیوه نامه بپردازند و بر اساس دستورات شیوه نامه، مراحل ثبت نام را انجام دهند.
شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی به صورت سالانه منتشر میشود و در دسترس اتباع مدارس مختلف قرار میگیرد. داخل شیوه نامه به مواردی مثل شرایط پذیرش، ضوابط تحصیل اتباع خارجی در مدارس مختلف، مدارک لازم جهت ثبت نام و …. پرداخته شده است. این شیوه نامه را میتوانید از طریق کلیک بر روی لینک زیر دریافت نمایید.
برای دانلود شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی کلیک کنید
پس از دانلود این فایل از لینک فوق، میتوانید مدارک مورد خواست را تهیه کنید و سپس مراحل پیش ثبت نام اینترنتی و سپس ثبت نام حضوری در مدرسه را انجام دهید.
اتباع خارجی چطور میتوانند در مدرسه ثبتنام کنند؟
شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع در مدارس ایرانی بدین صورت است که باید به سامانه معرفی شده از سوی سازمان آموزش و پرورش مراجعه کرده و مدارکی که تعیین شده است را ارائه دهند سپس با مراجعه حضوری به مدرسه، فرایند نامنویسی خود را تکمیل کنند. نحوه و شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع در تمام مدارس به همین روال است.
ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در مای مدیو
سامانه مای مدیو را سازمان آموزش و پرورش راهاندازی کرده است تا دانش آموزان بتوانند اموری مثل پیش ثبت نام مدارس اینترنتی، دریافت کارنامه، ثبت نام آزمون تیزهوشان، ثبت نام المپیاد، ثبت نام جشنوارهها و مسابقات دانش آموزی را از طریق این سامانه پیگیری نمایند. خدمات مذکور برای دانش آموزان اتباع هم در نظر گرفته شده است. شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع در سایت مای مدیو بدین صورت است که باید اطلاعات کاربری را ارائه دهند و پس از وارد شدن به پنل کاربری، ثبت نام مدرسه مورد تقاضا را انجام دهند.
دانش آموز اتباع برای ثبت نام مدرسه در سایت مای مدیو، باید نام کاربری و گذرواژه را ارائه دهد که به ترتیب شامل کد دانش آموزی و تاریخ تولد است. پس از ارائه این اطلاعات، امکان دسترسی به پنل کاربری وجود دارد و میتوان از امکانات تعریف شده، بهرهمند شد.
لازم به ذکر است که در سال تحصیلی جدید، ثبت نام مدرسه برای دانش آموزان اتباع در یک سامانه مجزا به نام سامانه سهما انجام میگیرد. در صورت مراجعه به سایت مای مدیو و انتخاب گزینه “ثبت نام مدرسه” پیامی تحت عنوان “لطفا برای ثبت نام مدرسه به سایت سهما مراجعه کنید” را دریافت خواهید کرد.
شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع در سامانه سهما
تا سالهای گذشته و بر اساس شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی، ثبت نام این دسته از دانش آموزان به شکل حضوری انجام میگرفت اما در سال جاری با راهاندازی شدن سایت سهما، دانش آموزان اتباع میتوانند ثبت نام مدرسه را به شکل اینترنتی انجام دهند. سایت سهما به نشانی irmigrationorg.ir در دسترس اتباع خارجی قرار دارد و به ترتیب مراحل زیر میتوان در این سامانه ثبت نام کرد:
- دانش آموزان اتباع در قدم اول ثبت نام مدرسه در سایت سهما، باید شیوه نامهای که منتشر میشود را مطالعه کنند تا در جریان قوانین و شرایط مربوطه قرار بگیرند.
- سپس باید والدین اتباع برای دریافت برگه تحصیلی اقدام کنند.
- مرحله بعدی ثبت نام، مراجعه به سامانه سهما است که به نشانی irmigrationorg.ir است. در این سامانه بر روی گزینه “ثبت نام دانش آموز” کلیک کنید.
- در مرحله بعد باید شناسه یکتا 10 رقمی، کد شناسایی تبعه، کد اختصاصی فیدا، شناسه فراگیر ناجا و یا شماره پاسپورت را در کادر اول درج کنید. در فیلد دوم هم باید تاریخ تولد درج شود.
- دانش آموزان بدون کد شناسه، باید گزینه “فاقد کد شناسه هستم” را انتخاب نمایند. این دسته از دانش آموزان باید با مراجعه دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع، شناسه یکتا را دریافت کنند.
- مرحله بعدی ثبت نام، ارائه مدارک مورد خواست است که به شرح دفترچه اقامت ویژه، دفترچه اقامت، پروانه اقامت، دفترچه پناهندگی، گذرنامه (با انواع رویداد) و یا گذرنامه خانواری میباشند. دانش آموزانی هم که مدارک مربوطه را ندارند باید گزینه “فاقد مدارک اقامتی” را انتخاب کنند.
- پس از مراحل فوق، ثبت نام اینترنتی مدرسه اتباع در سایت سهما به پایان میرسد و میتوانید رسید ثبت نام را از سایت بگیرید.
دانش آموزان اتباع باید پس از ثبت نام در سایت سهما، به مدرسه هم مراجعه کنند و تمام مدارک هویتی، مدارک مربوط به محل اقامت و … را ارائه دهند.
شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع
شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع شامل یکسری شرایط برای دانش آموزان دارای کارت آمایش، دانش آموزان دارای گذرنامه اقامتی و خانواری، دانش آموزان دارای برگه حمایت تحصیلی و شرایط مربوط به دانش آموزان بدون مدارک است.
ثبت نام مدارس دانش آموزان دارای کارت آمایش
از شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع دارای میتوان به کارت آمایش اشاره کرد. دانش اموزان دارای این کارت، مشکلی برای ثبت نام در مدرسه ندارند و میتوانند با استفاده از کد یکتای 10 رقمی که با رنگ قرمز بر روی کارت آمایش آنها درج شده است، ثبت نام کنند. این دسته از دانش آموزان ابتدا باید اطلاعات خود را در سامانه ملی مهاجرت تکمیل نمایند و کدپیگیری را دریافت کنند سپس به مدرسه محل تحصیل خود مراجعه نمایند.
شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع دارای گذرنامه اقامتی و خانواری
دانش آموزان اتباعی که دارای گذرنامه اقامتی و خانواری هستند اما کد یکتا یا کد فراگیر ندارند، باید با مراجعه به دفاتر کفالت برای دریافت یکی از این کدها اقدام کنند. سپس با دریافت کد یکتا یا کد فراگیر، امکان ثبت نام مدرسه را در سایت سهما خواهند داشت.
شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع با برگه تحصیلی
دسته دیگری از دانش آموزان اتباع دارای برگه حمایت تحصیلی هستند. برگه حمایت تحصیلی مشابه با کارت آمایش است و شناسه ویژه درج شده در این برگه، حکم کد یکتای کارت آمایش را دارد. ثبت نام مدرسه توسط دانش آموزان دارای برگه حمایت تحصیلی نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر کفالت ندارد و میتوانند با همان شناسه، به سامانه سهما مراجعه کرده و اقدام به ثبت نام نمایند.
ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی فاقد مدارک
براساس شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی، مدارس از ثبت نام دانش آموزان اتباع بدون مدارک، ممنوع هستند و دانش آموزان اتباعی که بدون مدارک هستند، باید اقدام به دریافت مدارک کنند. اگرچه تلاش بر این است که هیچ دانش آموز مهاجری از تحصیل جا نماند، اما تاکنون هیچ بخشنامه یا شیوه نامه جدیدی برای ثبت نام مدرسه برای دانش آموزان فاقد کد شناسه یا مدرک اقامتی، صادر نشده است. این دسته از دانش آموزان، فعلا واجد شرایط در مدرسه نیستند تا زمانی که بخشنامه جدید صادر شود.
شهریه دانش آموزان اتباع خارجی در سال 1403-1404
تا سالها قبل، تحصیل دانش آموزان اتباع در مدارس دولتی ایران رایگان بود اما طبق بخشنامه جدیدی که آموزش و پرورش منتشر کرده است، این دسته از دانش آموزان برای ادامه تحصیل در مدارس ایران باید شهریه بپردازند. شهریه در ابتدای هر سال دریافت میشود و باید رسید بانکی پرداخت شهریه همراه با سایر مدارک، به مدرسه ارائه شود. میزان شهریه دانش آموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی 1403-1404 مشخص نیست اما برای سالهای تحصیلی گذشته به شرح زیر است:
- شهریه مقطع اول تا ششم ابتدایی در مدارس شهری : 700 هزار تومان
- شهریه مقطع متوسطه اول در مدارس شهری : 900 هزار تومان
- شهریه مقطع متوسطه دوم نظری در مدارس شهری : 1 میلیون تومان
- شهریه مقطع متوسطه دوم فنی حرفه ای و کاردانش در مدارس شهری : 1.200.000 تومان
- شهریه مقطع اول تا ششم ابتدایی در مدارس روستایی : 500 هزار تومان
- شهریه مقطع متوسطه اول در مدارس روستایی : 500 هزار تومان
- شهریه مقطع متوسطه دوم نظری در مدارس روستایی : 800 هزار تومان
- شهریه مقطع متوسطه دوم فنی حرفه ای و کاردانش در مدارس روستایی : 1 میلیون تومان
برای دانلود فایل PDF شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع کلیک کنید.
شرایط ثبت نام مدارس دانش آموزان اتباع در سال تحصیلی 1403 چگونه است؟
دانش آموزان اتباع برای ثبت نام در مدارس ایران باید مدارک هویتی خود را ارائه دهند و از طریق سایت سهما، اقدامات لازم برای ثبت نام را به عمل آورند.
دانش آموزان اتباع برای ثبت نام مدرسه باید به کدام سایت مراجعه کنند؟
ثبت نام مدرسه برای دانش آموزان اتباع در سایت سهما به نشانی irmigrationorg.ir انجام میگیرد.
آیا دانش آموزان اتباع بدون مدارک میتوانند در مدرسه ثبت نام کنند؟
خیر، ثبت نام از میان دانش آموزان اتباع فاقد مدارک، ممنوع است و باید پیگیر دریافت مدارک اقامتی خود باشند.
source