اوایل دهه ۱۹۷۰ بود که سبک موسیقی جدیدی در آمریکا به نام هیپ هاپ متولد شد و خیلی زود به محبوبیت بسیار زیادی دست پیدا کرد. تاثیرگذاری هیپ هاپ به قدری گسترده بود که فراتر از صنعت موسیقی رفت و در دهه ۹۰ و ۲۰۰۰ بازیهای زیادی در رابطه با این سبک ساخته شدند. عناوینی مانند Def Jam: Fight for NY و 50Cent: Bulletproof به خوبی توانستند رابطه متقابل کامیونیتی طرفداران صنعت بازی و رپ ایجاد کنند و داستان و اتمسفری سنگین برای بازیکنان به همراه داشتند.
ارتباط بین هیپ هاپ و ویدیوگیم روز به روز بیشتر میشود و این ژانر جایگاه خود را در صنعت بازی قویتر میکند. ورودیهایی مانند Wu-Tang: Shaolin Style و فرانچایز NBA 2K این اجازه را به بازیکنان دادند تا به عنوان رپرهای مورد علاقه خود ایفای نقش کنند، آن هم در آثاری فایتینگ، ورزشی و حتی موزیکال. در این لیست از ویجیاتو قصد داریم تا ۱۶ بازی هیپ هاپی برتر تاریخ ویدیوگیم را با هم بررسی کنیم که ارتباط خوبی بین دنیای این دو صنعت ایجاد کردهاند پس با ما همراه باشید.
Def Jam: Vendetta
این بازی که در سال ۲۰۰۳ عرضه شد ادغام جالبی از دنیای این دو صنعت در یکدیگر بود. در دف جم: وندتا شما قادر هستید رپرهایی مانند DMX، Ludacris و Method Man را انتخاب کنید و مشغول مبارزه شوید. در زمان عرضه این بازی، آثاری مشابهی مانند WWF No Mercy و Virtual Pro Wrestling هم وجود داشتند، اما دف جم وندتا سیستم گرپلینگ خیلی خوب و نزاع قویای را ارائه میداد که آن را از بقیه عناوین متمایزش میکرد.
مورد دیگری که این عنوان را خاص میکرد خط داستانی گستردهاش بود که شما میتوانستید با ۴ مبارز اصلی آن را طی کنید. همچنین میتوان به این نکته هم اشاره کرد که آهنگهای محبوبی مانند Party Up از DMX و Fight The Power از گروه Public Enemy هم درون این اثر هستند که همراه آنان میتوانید به جنگ با رپرهایی مانند Scarface و N.O.R.E. و نامهای آشنای دیگر بروید.
50Cent: Bulletproof
عنوان 50Cent: Bulletproof یک شوتر سوم شخص است که سال ۲۰۰۵ به بازار آمد و داستان انتقام فیفتی سنت را از آدمکشی که قبلا تلاش به قتل او را کرده بود را روایت میکند. صداپیشه فیفتی خود اوست و دیگر اعضای گروه موسیقیاش (G-Unit) یعنی Lloyd Banks، Young Buck و Tony Yayo هم درون این بازی حضور کوتاهی داشتند.
همچنین امینم و Dr. Dre هم حضور قابل توجهی داشتند، جایی که دکتر دره برای ما مهمات پزشکی تامین کرده و اسلیم شیدی محبوب هم نقش یک افسر پلیس کثیف را بازی میکند. موسیقی متن بازی، ترکیبی از ترکهای قدیمی و البته ۱۳ مورد جدید از فیفتی سنت بود که از نکات قابل توجه آن به شمار میرود. این اثر با ارائه بیش از ۶ ساعت محتوا بدون شک یکی از بهترین آثاری محسوب میشود که مربوط به یک رپر خاص است.
Wu-Tang: Shaolin Style
راه گروه محبوب اهل Staten Island نیویورک به دنیای بازی در سال ۱۹۹۹ با عنوان Wu-Tang: Shaolin Style باز شد. این اثر کاراکترهای دوست داشتنی قابل توجهی مانند RZA، GZA و Method Man را در اختیار ما میگذاشت که هر کدام استایل مبارزه مخصوص خودشان را هم داشتند. جالب است بدانید این اثر در اصل جایگزین عنوان کنسل شدهای به نام Thrill Kill است که بعدا به برندینگ گروه Wu-Tang Clan اضافه شد. حضور و تاثیر مستقیم اعضای ووتنگ هم باعث شد تا جدای از کاراکترها، ترکهای انحصاریای هم از این گروه نیویورکی درون بازی وجود داشته باشد.
GTA: San Andreas
فرانچایز جیتیای همیشه پر از موسیقیهای دلنواز بوده، اما نسخه سن آندریاس، فرهنگ هیپ هاپ وست کوست دهه ۱۹۹۰ را به زیبایی هر چه تمامتر به رخ کشید. جدای از ایستگاه رادیویی درون بازی که توسط DJ Julio G میزبانی میشود، ترکهای متعددی هم از رپرهای محبوبی مثل دکتر دره، آیس کیوب، توپاک و… درون آن وجود دارد. رادیو لوس سانتوس فرهنگ رپ را به خوبی نشان میدهد و همچنین در ایستگاه Playback FM، کاراکتر رپر Chuck D به توصیف عصر طلایی هیپ هاپ میپردازد.
مشهورترین ارتباط بازی با هیپ هاپ هم ایفای نقش MC Eiht به عنوان شخصیت رایدر است که از روی رپر فقید و دوست داشتنی Eazy-E الهام برداری شده بود. تاثیر این فرانچایز و هیپ هاپ به دنیای واقعی هم مربوط میشود. رپرهایی مانند Soulja Boy، Chief Keef و Tee Grizzley روی پلتفرم توییچ مشغول به استریم سری جیتیای هستند و حتی گریزلی گفت در سال ۲۰۲۲ ماهیانه نزدیک به ۲۰۰ هزار دلار از این کار درآمد دارد.
DJ Hero
دیجی هیرو سال ۲۰۰۹ به بازار آمد و ارتباط جدیدی از بازیها با فرهنگ هیپ هاپ ایجاد کرد. این اثر به شما یک کنترلر شبیه به صفحه گردان گرامافون ارائه میداد و میخواست تا بیت و صداهای آهنگها را تنظیم کنید. میکسهای بازی توسط Grandmaster Flash و DJ Jazzy Jeff درست شدهاند و در اصل مهارت تکنیکال پشت موزیک به خصوص هیپ پاپ را به طرفداران نشان میدهد. همچنین ترکهای محبوبی مانند Change Clothes از جیزی، All Eyez On Me از توپاک و Day ‘n’ Nite از کید کادی هم درون این اثر قرار دارند.
Def Jam: Fight for NY
Def Jam: Fight for NY دنباله نسخه Vendetta بود و دقیقا یک سال بعد از آن منتشر شد. این عنوان نزدیک به ۷۰ کاراکتر قابل بازی داشت و رپرهای جدیدی مانند Busta Rhymes، Lil Kim، Fat Joe، Carmen Electra و البته اسنوپ داگ به آن اضافه شده بودند.
درست مانند نسخه قبلی، این اثر هم برای مکانیکهای عمیق مبارزات و موسیقی متنهای گستردهای که توسط آرتیستهای درون بازی ساخته شده بودند به محبوبیت رسید. اما مورد جدیدی که همه را تحت تاثیر قرار داد حرکت Blazin’ Move بود که در اصل فینیشر شخصیسازی شده هر کاراکتر است. در نهایت هم یک آپشن برای اعمال تتو و جواهرات روی کاراکترها اضافه شده بود که باید برای آن سراغ کاراکتر Jacob The Jeweler بروید.
Rap Jam: Volume One
رپ جم ۱ سال ۱۹۹۵ روی کنسول سوپر نینتندو عرضه شد. منبع الهام این اثر بازی NBA Jam بود که باعث شد رپرهای مختلف به عنوان بازیکن بستکبال همراه تمی خیابانی در آن حضور داشته باشند. یکی از دلایل جاهطلبانه بودن رپ جم حضور داشتن رپرهایی مانند Naughty by Nature، Queen Latifah، Yo-Yo و گروه پابلیک انمی است که فهرستی قدرتمند را تشکیل میدهد. با اینکه ترک خاصی از هنرمندان نام برده شده در بازی وجود نداشت، اما رپ جم از اولین عناوینی بود که هیپ هاپ را به دنیای بازی میکشاند. متاسفانه رپ جم دنبالهای دریافت نکرد چون یک سال بعد از انتشار بازی، استودیوی توسعهدهندهاش منحل شد.
Get on Da Mic
Get On Da Mic یک تجربه کارائوکه است که تمرکزش بیشتر روی رپ است. ترک لیست بازی شامل آهنگهای متنوع از آرتیستهای سه دهه مختلف هیپ هاپ است؛ از گروه افسانهای Run-DMC گرفته تا اسنوپ داگ. درست مانند دیجی هیرو این اثر هم کنترلر مخصوصی داشت که متناسب با جو خودش بود. در اصل کنترلر ما یک میکروفون بود که صدای بازیکنان را تشخیص میداد.
این اثر زمینه ساخته شدن آثاری مانند دف جم رپاستار و راک بند را ایجاد کرد و همچنین بازیکنان را برای تسلط به فلوهای سبکهای مختلف رپ به چالش میکشید. این بازی پیشرفت عظیمی در بازیهای موزیکال بود و باعث شد هنر ترانهسرایی هم مانند خود رپرها به خوبی دیده شود.
Def Jam: Rapstar
دف جم رپاستار سال ۲۰۱۰ به بازار آمد و رپ بتلها و اجراهای موسیقی را به خانه گیمرها آورد. همانند بازی قبلی لیست این اثر به شما اجازه رپ کردن پشت میکروفون را میداد و باعث شد خیلیها در فضای مجازی اجراهای خود از آهنگهای معروف و ترند هیپ هاپ را به اشتراک بگذارند. در کل نزدیک به ۵۰ آهنگ مختلف در این بازی وجود داشت و شامل آثار کلاسیکی مانند It’s All About Benjamin از Diddy و البته ترکهای جدیدتری مثل Best I Ever Had از دریک بود. البته یک اعتراض هم به این بازی شد و آن هم استفاده از ورژنهای رادیویی آهنگها بود. نتیجه این کار سانسور ترکهایی مثل A Milli از لیل وین و I Get Money از فیفتی سنت بود که واقعا برای طرفداران آزاردهنده میشد.
Call of Duty Franchise
در فرانچایز کال آو دیوتی تاثیر هیپ هاپ فقط در ترک لیست عناوین دیده نمیشود و حضور متعدد رپرهای مختلف در بازیها هم دلیل دیگر حضور این سری در لیست ما است. امینم سال ۲۰۱۳ اجازه استفاده از ترکهای Survival و Don’t Front و Berzerk را در مارکتینگ بازی کال آو دیوتی گوستز داد. همچنین آیس کیوب صداپیشه جوزف بومن در نسخه اول بلک اپس بود. در سال ۲۰۲۱ اکتیویژن برای وارزون تبلیغ بزرگی درست کرد که رپرهایی مانند Gunna، Young Thug، Jack Harlow، Saweetie و Swae Lee درون آن حضور داشتند. این شرکت دوباره این حرکت را در مقیاسی کوچکتر و برای مدرن وارفر 2 با حضور نیکی میناژ و لیل بیبی انجام داد.
اخیرا هم در وارزون شاهد حضور نیکی میناژ، اسنوپ داگ و 21Savage بودیم که با اسکین و کال اوتهای مخصوص خود در بازی قرار داشتنند. در آخر هم 21Savage به دنبال عرضه مدرن وارفر ۳ یک ترک مخصوص این اثر به نام Call Me Revenge منتشر کرد و در تریلر بخش موتلیپلیر هم حضور کوتاهی داشت.
Shaq Fu
در سال ۱۹۹۴ عنوان شک فو با حضور خود شکیل اونیل (Shquille O’Neal) عرضه شد. شکیل اونیل که بیشتر به عنوان بازیکن NBA شناخته میشود، اما او به عنوان رپر هم فعالیت داشته و سال قبل از انتشار بازی یک آلبوم رپ هم به انتشار رسانده بود. تمرکز این بازی روی شخصیت رپی شکیل اونیل و موفقیت آلبوم او با نام Shaq Diesel است که توانست گواهی پلاتینیوم را بدست بیاورد و به رتبه ۲۵ از بیلبورد ۲۰۰ هم برسد.
در داستان اصلی بازی، اونیل به یک رویداد خیریه بسکتبال در توکیو میرود و بعد با استاد مهارتهای رزمیای به نام Leotsu آشنا میشود. شک فو باعث شروع ترند حضور ورزشکاران در صنعت سرگرمی شد و در سال ۲۰۱۸ دنبالهای هم با نام Shaq Fu: A Legend Reborn دریافت کرد، عنوانی که باراک اوباما و کانیه وست هم در بسته الحاقی آن حضور داشتند.
NBA ۲K
فرانچایز NBA ۲K از همان ابتدا خود را به یکی از به یاد ماندنیترین مجموعه بازیهای بسکتبالی تاریخ تبدیل کرد. یکی از دلایل محبوبیت این سری حضور هیپ هاپ در آن بوده، به گونهای که هم در موسیقی متن عناوین، هم در خود بازی شاهد رپرها و موزیک آنان بودهایم. رپرهای نمادینی مثل جیزی، فرل ویلیامز و ترویس اسکات جزو عوامل اصلی ساخت ترک لیست بازیها بودهاند و تاثیر فوقالعادهای با انتخابهای خود در این زمینه داشتهاند.
علاقه این فرانچایز به هیپ هاپ به موزیک ختم نمیشود و رپرهایی مثل لیل دورک، لیل وین، جک هارلو و Quavo به عنوان کاراکتر قابل بازی وارد سری NBA 2K شدهاند. در سال ۲۰۲۲ هم جی کول با حضور در کاور این سری به اولین رپری تبدیل شد که به چنین افتخار بزرگی دست مییابد.
B-Boy
این اثر درست مانند اسمش یک تجربه جذاب بریک دنس است که در آن میتوانیم مثل Crazy Legs و Rock Steady Crew به مبارزه بپردازیم. ترک لیست این بازی پلی استیشن ۲ شامل آهنگهای هیپ هاپ Don’t Sweat the Technique از اریک بی و راکیم، Make Room از Tha Alkaholiks و Something for the Radio از بیز مارکی است. شخصیسازی و قابلیت انتخاب بین ۲۱ زمین مبارزه شناخته شده هم از نکات مثبت این بازی به شمار میرود.
Marc Ecko’s Getting Up: Contents Under Pressure
یکی از مراحل GTA San Andreas که خیلی هم معروف است جایی بود که باید با اسپری روی دیوارهای مختلف گرافیتی میکشیدیم. حالا این بازی در لیست ما هم دقیقا کارش همین است و نگاهی به ارتباط بین خرده فرهنگ گرافیتی و هیپ هاپ میاندازد. رپرهایی مثل Talib Kweli و RZA همراه با Diddy از صداپیشگان بازی هستند که داستان یک آرتیست گرافیتی را که مشغول جنگ با ظلم و ستمهای یک شهر فاسد است را روایت میکند.
NBA Street
سال ۲۰۰۱ عنوان NBA Street به بازار آمد که تلفیقی از استایل هیپ هاپی و بسکتبال خیابانی بود. انبیای استریت تعداد بسیار زیادی از شخصیتهای ساختگی را همراه با مایکل جوردن، نلی و کوبی برایانت در خود جای داده بود. حالت 3V3 عادی هم شامل موزیکهای جذابی از Xzibit، نیت داگ و امسی لایت بود که توجه طرفداران را جلب خود کرد. نسخه دوم این سری هم موزیک و بسکتبال خیابانی بهیادماندنی داشت و از ترکهای معروف آن میتوان به آهنگ انحصاری Not In My House از نلی اشاره کرد.
PaRappa the Rapper
PaRappa the Rapper یک بازی بر اساس ریتم است که سال ۱۹۹۶ برای پلی استیشن ۱ عرضه شد. در این اثر ما یک شخصیت دوبعدی به اسم PaRappa داریم که میخواهد در رپ کردن موفق شود. PaRappa the Rapper یک تجربه جدید و درگیرکننده محسوب میشد چون ما در رپ بتلهای مختلف باید زمانبندی درست برای زدن دکمههای دستگیره داشته باشیم.
برای طراحی مراحل و موزیک بازی شدیدا از فرهنگ هیپ هاپ الهامبرداری شده و فضایی رنگارنگ با گرافیتیهای جذاب محیط اثر را پر کرده است. همچنین به ما بعد از هر مرحله برای زمانبندی درست و شناور ماندن روی بیت امتیاز داده میشود. در نهایت هم دو نسخه دیگر از این بازی با عناوین PaRappa the Rapper ۲ و Um Jammer Lammy که بر اساس نواختن گیتار بود نیز عرضه شدند.
خب دوستان نظر شما چیست؟ دیگر چه عناوینی هستند که مناسب لیست ما هستند و جو هیپ هاپی مناسبی در خود دارند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بیشتر بخوانید:
source