کیمچی (هانگول: 김치) یک خوراک تخمیر شده و نمکی سنتی کره‌ای است که از سبزیجات و ادویه‌جات گوناگون و معمولاً با کاهوی چینی و ترب سفید کره ای و نوعی کلم چینی به نام بائچو (baechu) و فلفل قرمز درست می‌شود. کره‌ای‌ها به‌طور معمول و روزمره کیمچی را به عنوان غذای فرعی و مکمل (banchan) در وعده‌های غذایی همراه با برنج می‌خورند.

طرز تهیه کیمچی

کیمچی را در حالت کلی می‌توان با تمام سبزیجات تهیه کرد. اما کیمچی اصلی که آن را به‌عنوان کیمچی کره‌ای می‌شناسند با سبزیجاتی مانند کاهو چینی، پیازچه، ترب و ادویه‌جات تهیه می‌شود. در بخش سبک زندگی از سری مطالب آشپزی طرز تهیه کیمچی را یاد بگیرید. با مجله گفتنی همراه باشید.

طرز تهیه کیمچی 1

مواد لازم برای طرز تهیه کیمچی

کاهو چینی: یک عدد

ترب سفید: یک عدد

پیازچه: 100 گرم

نمک: نیم تا یک پیمانه

فلفل قرمز: به میزان لازم

آب: یک پیمانه

سیر و زنجبیل رنده شده (دلخواه): به میزان لازم

پودر گوجه‌فرنگی خشک شده: یک الی 3 پیمانه

طرز تهیه کیمچی خانگی

پایه اصلی تهیه و درست‌کردن کیمچی کره‌ای کاهوی چینی یا کلم چینی است. در ادامه با طرز تهیه کیمچی کره‌ای به‌صورت مرحله‌به‌مرحله با شما هستیم.

طرز تهیه کیمچی 2

مرحله‌ی اول:

طرز تهیه کیمچی: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه کیمچی باید کاهوی چینی یا کلم چینی را برگ‌برگ جدا کرده شسته و در کنار قرار دهید. سپس در یک ظرف پر آب به نسبت حجم برگ‌های کاهو، آب ریخته یک پیمانه نمک نیز به آن اضافه کنید.

نکته مهم در این مرحله این است که میزان نمک بین نیم پیمانه تا یک پیمانه در اختیار شما قرار دارد. با در نظر گرفتن ذائقه خود و اینکه نمک برای سلامتی شما ضرر ندارد، می‌توانید اندازه آن را تا یک پیمانه افزایش دهید.

مرحله‌ی دوم:

در گام بعدی برگ‌های شسته شده و جدا شده کاهوی چینی را در ظرف آب و مخلوط آب و نمک قرار داده و با دست‌کمی آن را فشار دهید تا تمام برگ‌ها در زیر آب قرار بگیرند. این ظرف پر از برگ کاهو غوطه‌ور شده در آب و نمک را برای 3 الی 4 ساعت در کنار قرار بدهید تا آب و نمک با یکدیگر دست‌به‌کار شده و برگ‌های کاهو را نرم و منعطف سازند.

مرحله‌ی سوم:

طرز تهیه کیمچی: بعد از آن به سراغ پیازچه‌ها رفته آن‌ها را تمیز کرده و بشویید. بعد از اینکه آب پیازچه‌ها گرفته شد آن‌ها را به‌صورت حلقه‌حلقه یا خلال خردکرده و در کناری قرار بدهید.

اگر از هویج نیز در تهیه کیمچی استفاده می‌کنید، آن‌ها را نیز به‌صورت خلالی خردکرده و در کنار پیازچه‌ها قرار بدهید. ترب‌های سفید را نیز شسته و آن‌ها را نیز به‌صورت خلالی و ریز خرد کنید. سپس در یک ظرف بزرگ‌تر پیازچه، ترب سفید و هویج‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.

مرحله‌ی چهارم:

بعد از گذشت 3 ساعت که برگ‌های کاهوی چینی به‌خوبی نرم و منعطف شدند آن‌ها را نیز به‌صورت خلالی خرد کنید و اجازه بدهید که آب آن‌ها گرفته شود.

مرحله‌ی پنجم:

طرز تهیه کیمچی: در یک ظرف دیگر ادویه‌جات یعنی فلفل قرمز، سیر و زنجبیل رنده شده، پودر گوجه‌فرنگی خشک و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده و کمی آب به آن‌ها اضافه کنید. در این مرحله حتی باتوجه‌به ذائقه خود می‌توانید از کمی سرکه، آبغوره یا آبلیمو نیز استفاده کنید.

مرحله‌ی ششم:

در نهایت کیمچی آماده شده را 2 روز در دمای محیط و بعد از آن در یخچال نگهداری کنید. در اکثر شهر‌های کشور کره این ماده غذایی را به‌عنوان ترشی در کنار غذا قرار می‌دهند. اما در برخی دیگر از شهر‌ها آن را به‌عنوان غذای اصلی با برنج یا نان سرو می‌کنند.

نکته مهم برای طرز تهیه کیمچی

طرز تهیه کیمچی 3

نکته مهمی که باید در انتها به آن اشاره کنیم این است که درست‌کردن کیمچی کره‌ای طرز تهیه آسان و راحتی دارد.

در بیشتر شهر‌های کره، کاهو و کلم چینی را بدون جداشدن برگ‌ها، از آب خارج کرده و آبکش می‌کنند و بدون آن که برگ‌ها از یکدیگر جدا شوند ادویه‌جات آماده شده را لابه‌لای برگ‌ها قرار می‌دهند. البته این روش نیز یک روش مرسوم است اما در زمان سرو ممکن است کمی ما را با مشکل روبرو کند.

به همین دلیل ما به شما توصیه می‌کنیم که تمام مواد را به‌صورت خلالی تهیه کرده و با ادویه‌جات به‌خوبی مخلوط کنید. این روش، روشی مرسوم‌تر و راحت‌تر است که سرو کیمچی در آن بدون هیچ مشکلی انجام می‌شود. ضمنا برخی از افراد در تهیه کیمچی از شکر نیز استفاده می‌کنند.

source

توسط funkhabari.ir