خبرآنلاین نوشت: برنامه جهانی رزم هوایی (GCAP) با رونمایی از طرح مفهومی جدید توسط گروه سه‌جانبه بریتانیا، ایتالیا و ژاپن، جهشی بزرگ به جلو برداشت.

سه کشور شریک GCAP، یعنی بریتانیا، ایتالیا و ژاپن، مدل مفهومی جدید هواپیمای جنگی خود را در نمایشگاه بین‌المللی هوایی فارنبرو به نمایش گذاشتند.

در بیانیه مطبوعاتی رسمی که توسط پیمانکار بریتانیایی BAE Systems منتشر شد، آمده است: «سه شریک دولتی GCAP و شرکای اصلی صنعتی، یعنی BAE Systems (بریتانیا)، لئوناردو (ایتالیا) و صنایع سنگین میتسوبیشی (ژاپن)، برای اولین بار با هم در نمایشگاه حضور داشته و گام‌های مهمی را برای پیشبرد تحویل یک هواپیمای جنگی نسل جدید برمی‌دارند.»

آخرین مدل مفهومی دارای گشودگی بیشتر بال‌ها نسبت به مدل قبلی و همچنین طراحی بسیار پیشرفته‌تر برای ارتقای آیرودینامیک هواپیمای جنگی آینده است. این تغییرات نشان‌دهنده تأکید بیشتر بر برد پرواز (ظرفیت سوخت داخلی بیشتر/ پَسای کمتر) است.

1

برخی گزارش‌های رسانه‌ای بیان کردند که نسل بعدی هواپیمای Tempest (که در بریتانیا شناخته می‌شود و تحت اتحاد GCAP توسعه یافته است)، دارای موشک‌های هایپرسونیک و سلاح‌های انرژی هدایت‌شده (DEWs) خواهد بود.

ط

پیدایش این تلاش مشترک به سال ۲۰۲۲ بازمی‌گردد، زمانی که کشورهای ایتالیا، ژاپن و بریتانیا از برنامه‌های مهندسی جت جنگنده نسل ششم رونمایی کردند. در اوایل این ماه، مقامات BAE به رسانه‌ها گفتند که طبق پیش‌بینی‌ها، این هواپیما در سال ۲۰۳۵ وارد میدان خواهد شد.

ط

سیستم رزمی پیش‌بینی‌شده شامل یک فروند هواپیمای جنگنده اصلی خواهد بود که با پهپادهای بدون سرنشین است و در کنار حسگرهای پیشرفته و سیستم‌های داده‌ای به‌هم‌پیوسته با نیروی هوش مصنوعی و معماری ابری تکمیل می‌شود.

به گفته شرکای GCAP، این هواپیما یکی از پیشرفته‌ترین و سازگارترین جت‌های جنگنده در جهان خواهد بود. هدف از این برنامه، ارائه جایگزینی برای یوروفایتر تایفون مورد استفاده توسط نیروی هوایی بریتانیا و نیروی هوایی ایتالیا و همچنین میتسوبیشی F-۲ مورد استفاده توسط نیروی دفاع هوایی ژاپن است. هواپیمای جدید برای صادرات نیز در دسترس خواهد بود.

راضیه میرزاحیدری

راضیه میرزاحیدری

source

توسط funkhabari.ir