وقتی درباره یک رژیم غذایی متعادل صحبت می‌کنیم، میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین D پایه و اساس آن هستند. دلیل این امر این است که ویتامین D به عنوان یکی از ویتامین‌های مهم در نظر گرفته می‌شود، زیرا نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارد.

به گزارش سلامت نیوز، ویتامین D به عنوان یک عنصر حیاتی در بدن انسان، از جمله ارتقای سلامت استخوان، حمایت از سیستم ایمنی، کاهش التهاب و کمک به جذب کلسیم، اهمیت زیادی دارد. اگرچه نور خورشید به عنوان منشاء اولیه ویتامین D عمل می‌کند، برخی از میوه‌ها و سبزیجات نیز می‌توانند به عنوان منبع ارزشمندی از این ماده مغذی مورد نیاز باشند.

میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین D

وقتی صحبت از میوه‌ها می‌شود، گزینه‌های محدودی وجود دارد که به طور طبیعی حاوی ویتامین D هستند. در اینجا میوه‌ها و سبزیجاتی که سرشار از ویتامین D هستند که سلامت کلی را افزایش می‌دهند، توضیح داده شده‌اند:

آووکادو
این میوه فوق العاده نه تنها خوشمزه است، بلکه فواید بی نظیری برای سلامتی دارد و یک منبع خوب از چربی‌های سالم، فیبر و مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین D است. اگرچه محتوای ویتامین D در آووکادو در مقایسه با سایر منابع نسبتاً کم است، اما وجود آن‌ها قطعاً می‌تواند به مصرف کلی مواد مغذی شما کمک کند.

کیوی
کیوی سرشار از مواد مغذی ضروری، از جمله ویتامین D، C، K و فیبر است و هنگامی که در تعیین میوه‌های حاوی ویتامین D با مشکل مواجه می‌شوید، همیشه کیوی را انتخاب کنید، زیرا یک مکمل مغذی می‌باشد.

پرتقال
پرتقال به دلیل محتوای بالای ویتامین C خود مشهور است، اما آن‌ها مقدار کمی ویتامین D را نیز برای بدن شما فراهم می‌کنند.

موز
موز یکی دیگر از میوه‌های عالی غنی از ویتامین D است. آن‌ها به عنوان منبع قابل توجهی از منیزیم عمل می‌کنند که تولید ویتامین D در بدن را تحریک می‌کند. منیزیم نقش اساسی در تعدیل سطح هورمون پاراتیروئید و شکل فعال ویتامین D دارد که نقش مهمی در حفظ هموستاز استخوان دارند.

استفاده از ۱ تا ۲ موز در رژیم غذایی روزانه توسط متخصصان بهداشت توصیه می‌شود.

انجیر
اغلب به عنوان میوه‌ای بهشتی در نظر گرفته می‌شود و به عنوان یکی از میوه‌های غنی از ویتامین‌های D، C، A و B شناخته می‌شود. این میوه لذت بخش منبع طبیعی کلسیم، فسفر، اسید فسفریک است و پروتئین انجیر به طور کلی به عنوان میوه خشک مصرف می‌شود.

گواوا
گواوا یک میوه استوایی است که سرشار از ویتامین C و سایر مواد مغذی ضروری است. علاوه بر این، مقدار متوسطی از ویتامین D را نیز فراهم می‌کند. گنجاندن گواوا در رژیم غذایی روزانه شما می‌تواند مصرف کلی ویتامین D شما را افزایش دهد.

پاپایا
پاپایا یک میوه گرمسیری است که سرشار از ویتامین‌های A، C و E است. علاوه بر این، حاوی مقدار کمی ویتامین D نیز می‌باشد.

هندوانه
هندوانه میوه‌ای شاداب و آبرسان است که در ماه‌های تابستان مصرف می‌شود. اگرچه این یک منبع قابل توجه ویتامین D نیست، اما هنوز مقدار کمی به مصرف روزانه شما اضافه می‌کند. لذت بردن از هندوانه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کامل می‌تواند به مصرف کلی ویتامین D شما کمک کند.

قارچ
برخی از قارچ‌ها مانند مایتاکه، مورل و شیتاکه می‌توانند در معرض نور خورشید ویتامین D تولید کنند. زمانی که قارچ‌های دکمه‌ای تازه به طور عمدی در ظهر روز به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، می‌توانند مقادیر قابل توجهی ویتامین D ۲ تولید کنند. به طور معمول، این روند منجر به تولید سطوح ویتامین D تقریباً ۱۰ گرم در ۱۰۰ گرم FW می‌شود که با مصرف توصیه شده روزانه ویتامین D مطابقت دارد.

اسفناج
اسفناج، سرشار از مواد مغذی ضروری است و طیف وسیعی از مواد معدنی از جمله ویتامین D را ارائه می‌دهد. اگرچه سطح ویتامین D موجود در اسفناج زیاد نیست، اما همچنان می‌تواند دوز مورد نیاز شما را فراهم کند.

سیب‌زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی ضروری مانند فیبر غذایی، منگنز، ویتامین A (به شکل بتاکاروتن)، ویتامین D، پتاسیم، مس و بسیاری دیگر است. سیب زمینی شیرین جایگزین سالم تری برای سیب زمینی سفید است. آن‌ها نه تنها از شاخص گلیسمی پایین تری برخوردارند، بلکه حاوی مقدار بیشتری فیبر نیز هستند که آن‌ها را به انتخابی فوق العاده برای کسانی که به دنبال جایگزین سالم تری هستند تبدیل می‌کند.

کدو تنبل
کدو تنبل شامل طیف گسترده‌ای از مواد مغذی ضروری، از جمله ویتامین D است. گنجاندن کدو تنبل در رژیم غذایی معمولی شما می‌تواند به افزایش سطح ویتامین D شما کمک کند.

کلم بروکلی
کلم بروکلی یک سبزی چلیپایی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین D است. آن را می‌توان به دو صورت خام و پخته میل کرد و افزودنی سالم به هر وعده غذایی است.

بامیه
این گیاه دارای طیف متنوعی از مواد مغذی ضروری است که شامل ویتامین D نیز می‌شود. گنجاندن بامیه در رژیم غذایی شما می‌تواند کمک قابل توجهی به برآوردن نیاز‌های ویتامین D شما کند.

نخود سبز
نخود سبز، به عنوان منبع مفید ویتامین D عمل می‌کند. گنجاندن نخود سبز در وعده‌های غذایی شما می‌تواند این ماده مغذی ضروری را برای شما فراهم کند.

آناناس
آناناس یک میوه استوایی لذت بخش است که مقادیر کمی از ویتامین‌های ضروری مختلف از جمله ویتامین D را ارائه می‌دهد.

کدو حلوایی
کدو حلوایی یک سبزی کم کالری است و مقدار کمی ویتامین D در کنار سایر مواد مغذی موجود دارد.

کلم‌پیچ
کلم پیچ سبزی مغذی است که علاوه بر سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی، مقدار قابل توجهی ویتامین D را نیز برای بدن فراهم می‌کند.

برگ‌های شنبلیله
برگ‌های شنبلیله سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین D هستند. آن‌ها طعمی متمایز به غذا‌ها می‌بخشند و می‌توانید از آن‌ها در کاری، نان یا به عنوان چاشنی استفاده کنید.

گل‌کلم
گل کلم یکی دیگر از سبزیجات چلیپایی است که سرشار از ویتامین D است و می‌توان آن را در برنج گل کلم استفاده کرد، به عنوان غذای جانبی برشته کرد یا در سوپ و کاری گنجاند.

source

توسط funkhabari.ir