ترفند سریع خشک شدن لواشک خانگی: این بخش از آموزش آشپزی چشمک را به ارائه نکات و ترفندهای کاربردی مفید برای طرز تهیه لواشک خانگی اختصاص داده ایم تا برای اجرایی کردن طرز تهیه لواشک میوه های تابستانی و زمستانی، ماهرانه تر عمل کنید.

بیشتر بخوانید: بدون فر و آفتاب لواشک خانگی درست کن + آموزش ساده

لواشک

لواشک یک خوراکی و با مزه ترش و شور است که از شیرهٔ غلیظ‌شده و قوام‌آمدهٔ میوه‌هایی همچون آلوچه، زردآلو ،آلو، سیب، قیسی، کیوی و امثال آن تهیه می‌شود و همچون لواش آن را پهن و نازک می‌کنند تا خشک شود.

لواشک در واقع نوعی عصارهٔ گرفته‌شده از میوه‌ها است که متخصصان تغذیه به آن «اکستراکت» می‌گویند و با خشک کردن به دست می‌آید. خشک کردن از ساده‌ترین و متداول‌ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی است که عمری به اندازهٔ تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهای مختلف به شکل‌های گوناگون از روش‌های سنتی تا الگوهای صنعتی برای خشک کردن بکار می‌رود.

امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی روش‌های تهیه لواشک هم تحول یافته و نمونه‌های نوین این محصول با نظارت بهداشتی به بازار عرضه می‌شود.

نکته طلایی طرز تهیه لواشک آلو، سیب و .. روی گاز

برای تهیه لواشک، می‌توانید از انواع میوه‌های متنوعی مانند سیب، آلوچه‌های مختلف، آلبالو، گیلاس، گلابی، زغال اخته، زرشک و کیوی استفاده کنید. این میوه‌ها به دلیل ویژگی‌های مختلفشان، مواد اساسی تهیه لواشک را تشکیل می‌دهند.

ترفند سریع خشک شدن لواشک خانگی، برای تهیه مایه لواشک، پس از شستشو، پوست و هسته میوه مورد نظر را جدا کنید. سپس میوه‌ها را به قطعات کوچک تر خرد کنید و در قابلمه ریخته و روی حرارت بپزید. به مقدار و رقیقی که میوه‌ها دارند، توجه کنید، زیرا باید مایه را تا رسیدن به غلظت مناسب بجوشد.

می توانید برای ترشی بیشتر لواشک از نمک و جوهر لیمو استفاده کنید.
برای شیرینی بیشتر لواشک هم می توانید از میزان کمی شکر استفاده کنید.
قره قروت نیز یکی دیگر از طعم دهنده ها به لواشک میباشد.

برای سریع خشک شدن لواشک، لواشک رو چی پهن کنیم؟

ترفند سریع خشک شدن لواشک خانگی، نکته اول این است که بهتر است لواشک را در سینی ها روحی بریزید. برای راحتی کار ابتدا روی سینی را نایلو بکشید سپس مواد لواشک را روی نایلو بریزید تا پس از خشک شدن به راحتی بتوانید آن را از نایلون سوا کنید.

در صورتی که سینی بزرگ برای خشک کردن لواشک ندارید، می‌توانید از این روش استفاده کنید:

یک سفره یا پارچه را روی زمین یا سطح صافی قرار داده، سپس نایلون را روی آن پهن کنید.

مواد لواشک را روی نایلون ریخته و به طور یکنواخت پخش کنید. حتماً مطمئن شوید که سطح نایلون در مسیر عبور نیست و هیچ مواد دیگری در آن قرار ندارد. همچنین، اگر مایلید، می‌توانید یک توری نیز روی مواد لواشک قرار دهید تا در طول خشک شدن به هوا دسترسی داشته باشد.

اگر در محیطی محدود مثل آپارتمان هستید، می‌توانید از پنکه برای سریعتر خشک شدن لواشک استفاده کنید. این کار باعث می‌شود هوا به طور مستقیم به مواد لواشک برخورد کرده و فرآیند خشک شدن سرعت بگیرد.

هنگام ریختن مایه لواشک، به ضخامت مناسب آن توجه کنید. مایه نه خیلی ضخیم و نه خیلی نازک باشد. ضخامت انتخابی شما باعث می‌شود لواشک به طور مناسب و با کیفیت خشک شود و مانند پلاستیک رفتار نکند.

شاید بپسندید: طرز تهیه ۴ بستنی خانگی خوشمزه بدون نیاز به دستگاه

احتمالا بپسندید: بدون فر و آفتاب لواشک خانگی درست کن + آموزش ساده

ترفند سریع خشک شدن لواشک خانگی

اگر لواشک را در آفتاب خشک میکنید

هنگامی که لواشک را در محیط آفتابی برای خشک شدن قرار می‌دهید، می‌توانید از توری استفاده کنید تا از نشستن گرد و خاک بر روی لواشک‌ها جلوگیری کنید. اگر گرد و خاک بر روی لواشک‌ها نشسته باشد، پس از اتمام فرآیند خشک شدن، می‌توانید اقدام به تمیز کردن آنها کنید. برای انجام این کار، می‌توانید از دو روش زیر استفاده کنید:

پس از خشک شدن لواشک‌ها در محیط آفتابی، آن‌ها را بردارید و با دقت روی طناب یا صفحه سیمی پهن کنید. این کار باعث می‌شود لواشک‌ها به طور یکنواخت تر خشک شوند و همچنین فرصتی برای هوا خوری داشته باشند.
با دستمال خیس، لواشک‌ها را به دقت تمیز کنید تا باعث از بین بردن گرد و خاک و همچنین تمیز کردن سطح لواشک‌ها شود.

روش سریع خشک شدن لواشک با فر

خشک شدن لواشک، می‌توانید لواشک را داخل فر قرار داده به روش زیر عمل کنید:

فر را در دمای پایین‌ترین درجه حرارت (معمولاً حدود 50-60 درجه سلسیوس) گرم کنید. این دما باید به اندازه‌ای باشد که لواشک به آرامی خشک شود.
لواشک‌ را روی سینی یا تخته‌ای غیر چسبنده قرار دهید. مطمئن شوید که مایه لواشک میوای شما به طور یکنواخت و یکدست روی سطح قرار گرفته باشند.

سینی حاوی لواشک‌ها را درون فر قرار داده و مرتب به آن ها سر بزنید.

در طول فرآیند خشک شدن، اگر لازم بود سینی را از فر خارج کنید و لواشک‌ها را در صورت نیاز یکدست کنید.
بررسی کنید که لواشک‌ها به طور کامل خشک شده‌اند یا خیر. این باید به نحوی باشد که لواشک‌ها بدون چسبیدگی به دست برداشت شوند و سطح آنها یکنواخت خشک باشد.

بیشتر بخوانید: پوست کیوی آنقدر خاصیت و کاربرد دارد که نباید آن را دور بریزید+نحوه مصرف

source

توسط funkhabari.ir