وقتی صحبت از دنیای جنگ ستارگان یا همان استار وارز (Star Wars) می‌شود، ناخودآگاه ذهن ما به سمت جدای‌ها (Jedi) و شمشیرهای لایت‌سیبرشان می‌رود. شمشیرهایی که حس در دست گرفتن آن‌ها در یک بازی ویدئویی حقیقتاً غیرقابل توصیف است. تا قبل از تجربه بازی Star Wars Outlaws واقعا فکرش را نمی‌کردم که حتی بدون وجود این شمشیرها هم می‌شود اثری از استار وارز ساخت که بتواند در عین سرگرم‌کننده بودن، تجربه‌ای را به شما ارائه دهد که یاد بازی‌های بزرگ چند سال اخیر دنیای گیم بیفتید. با بررسی ما از Star Wars Outlaws همراه شوید تا ببینیم که آیا این بار کمپانی Ubisoft توانسته که از پس ساخت چنین پروژه بزرگی بربیاید؟

اگر یادتان باشد، سا‌ل‌ها پیش و زمانی که از بازی Star Wars 1313 رونمایی شد، بسیاری از گیمرها بی‌صبرانه منتظر بودند تا این بازی متفاوت از جهان جنگ ستارگان را تجربه کنند. اما از بد روزگار و سیاست‌های عجیب LucasArts، این بازی هیچ‌وقت کامل نشد و طرفداران از تجربه این بازی بی‌بهره ماندند. حالا اما Star Wars Outlaws شاید بیشترین شباهت ممکن را به این بازی داشته باشد. بازی‌ای که سعی کرده با فاصله گرفتن از آثاری مثل Jedi Fallen Order و Jedi Survivor، به سمت محیط‌های کمتر دیده شده از استار وارز برود و نشان دهد که در دل کوچه پس‌کوچه‌‌های سیاره‌های مختلف این دنیا چه می‌گذرد. داستان بازی در دورانی روایت می‌شود که امپراطوری بر کل کهکشان حکومت می‌کند و حضور پررنگ Stormtrooperها در جای جای بازی حاکی از این موضوع است که هر حرکت کوچکی که برخلاف قوانین امپراطوری باشد، می‌تواند برای شما گران تمام شود. در این دنیای پُر هرج و مرج، شما کنترل شخصیتی به نام Kay Vess را بر عهده می‌گیرید که یک دزد بالفطره است و سعی دارد تا با جمع کردن پول کافی، از زندگی فعلی خود فرار کرده و خودش را به سیارات Outworld برساند. در این راه اما Kay تنها نیست و Nix که یه حیوان بامزه کوچک است نیز در تمامی مسیر او را همراهی می‌کند. استفاده از Nix در طی مراحل مختلف بازی کمک زیادی به گیمر می‌کند و اگر از معادله خارجش کنید، قطعا با مشکلات زیادی روبرو می‌شوید. برای مثال نیکس می‌تواند با باز کردن راه‌های فرعی کاری کند تا شما مجبور نباشید وارد مبارزه شده یا حتی می‌تواند با پرت کردن حواس دشمنان و حمله به آن‌ها به کمک‌تان بیاید.

بازی از سیاره معروف Cantonica شروع شده و Kay طی یک ماموریت عجیب و غریب، مجبور می‌شود تا سفینه یکی از کله‌گنده‌ترین و مخوف‌ترین خلافکاران شهر – یعنی Zerek Besh – را بدزدد و از سیاره‌ای که تمام عمرش در آنجا بوده فرار کند. شخصیت اسلیرو به عنوان آنتاگونیست اصلی بازی، شاید در ابتدا خیلی ترسناک نباشد؛ اما به مرور زمان و با پیشروی داستان کم‌کم با روی واقعی او آشنا می‌شویم. Kay با سفینه جدید خودش – Trailblazer – به سیاره Toshara می‌رود و تازه از اینجا ماجراهای اصلی بازی شروع می‌شود. نحوه شروع بازی‌های ژانر اکشن ماجراجویی، تاثیر زیادی روی ادامه روند بازی از سوی مخاطب دارد. در اینجا هم انتظار داریم تا Star Wars Outlaws حداقل مثل Jedi Fallen Order -که شروع فوق‌العاده‌ای داشت – با هیجان بالایی کار را آغاز کند. ولی به احتمال فراوان در این زمینه Star Wars Outlaws کمی شما را ناامید می‌کند. اعتبار و شهرت در بازی Star Wars Outlaws، یکی از مهم‌ترین ارکان بازی به شمار می‌رود و شما باید به وسیله ارتباط گرفتن با گروه‌های خلافکار متفاوت مثل هات‌ها (Hutts) یا پایک‌ها (Pykes)، اعتمادشان را به سمت خودتان جلب کنید. دو عنصر خیانت و وفاداری، در این بازی باعث می‌شوند تا تصمیمات شما تاثیر زیادی روی روند Star Wars Outlaws داشته باشد. در واقع اگر شما با هر یک از این گروه‌ها ارتباط بهتری داشته باشید، می‌توانید از مزایایی که آن‌ها برای شما فراهم می‌کنند، استفاده کنید. طی تجربه‌ای که داشتیم، بهترین راه این است که هر سه گروه اصلی خلاف‌کار را تا یک میزان مشخصی راضی نگه دارید تا برای خودتان دردسر درست نکنید.

در بخش گیم‌پلی و بحث فنی، Star Wars Outlaws نسبت به دیگر آثار یوبیسافت و استودیوی Massive کاملاً متفاوت است و شاید اصلاً حس نکنید که این بازی را کمپانی  فرانسوی منتشر کرده. اشتباه نکنید، باگ‌های ریز و درشت همچنان در این بازی وجود دارند؛ اما تعداد آن‌ها نسبت آثار اخیر این استودیو کاهش چشم‌گیری داشته و خوشبختانه تاثیر زیادی روی گیم‌پلی بازی نمی‌گذارند. مراحل Star Wars Outlaws به شکلی طراحی شده‌اند که شما می‌توانید آن‌ها را به صورت مخفی‌کاری جلو برده یا بدون توجه به شرایط، مستقیم به دل دشمنان بزنید. این حق انتخاب تا اواسط بازی می‌تواند جذاب باشد اما بعد از مدتی انیمیشن‌های نه‌چندان خوب در بخش مخفی‌کاری به قدری تکراری می‌شوند که بعضا تحمل آن‌ها بیش از اندازه سخت می‌شود. اما در بخش مبارزه با سلاح گرم – که با اسم Blaster شناخته می‌شود – وضعیت کاملا متفاوت است. سلاح اصلی شما شامل چند حالت مختلف می‌شود که هرکدام از آن‌ها در شرایط خاصی به کمک شما می‌آیند. به طور مثال در حالت دوم که Ion نام دارد، شما می‌توانید دشمنان رو بدون سر و صدا و با الکتریسیته از پا در بیاورید. در طول بازی همچنین می‌توانید با پیدا کردن تجهیزات مورد نیاز و یا خریدن آن‌ها از فروشگاه‌ها، قطعات لازم برای آپگرید کردن و یا شخصی‌سازی سلاح‌ها، سفینه و اسپیدر (وسیله‌ نقلیه‌ اصلی بازی) را بدست آورید و بر اساس سلیقه خودتان حتی ظاهر Kay را تغییر دهید.

آیا استار وارز بدون جنگ‌های فضایی معنی دارد؟ قطعاً خیر. خوشبختانه Ubisoft برای راضی نگه داشتن طرفداران دنیای جنگ ستارگان سعی کرده تا با جای دادن نبردهای فضایی در این بازی – که البته تعدادشان زیاد نیست – همه را راضی نگه دارد. این نبردها با این که معمولاً خیلی سخت و نفس‌گیر نیستند اما تجربه‌ای جذاب و سرگرم‌کننده را برای گیمرها رقم می‌زنند. به طوری که با با انجام دادن این مراحل واقعاً حس می‌کنید که در دنیای استار وارز هستید و حس یک تبهکار واقعی به بهترین شکل ممکن به شما القا می‌شود. سازندگان بازی قبل از عرضه این عنوان بارها اشاره کرده بودند که یکی از اهداف اصلی آن‌ها این است که گیمرها بتوانند زندگی یک خلافکار در این کهکشان خیلی خیلی دور را به بهترین شکل ممکن لمس کنند. با در نظر گرفتن تمامی بخش‌ها می‌توانیم بگوییم که در این زمینه عملکرد آن‌ها کاملاً قابل قبول است. در آخرین گیم‌پلی طولانی‌ای که قبل از عرضه Star Wars Outlaws منتشر شده بود، گرافیک فنی و بصری نه‌چندان خوب آن کاملاً توجهات را به خود جلب می‌کرد؛ با در نظر گرفتن آن ویدئو، توقع چندانی از گرافیک بازی نداشتیم اما جلوه‌های بصری Outlaws انقدر جذاب و با کیفیت بودند که خیلی راحت غافلگیرمان کردند و تا مدت‌ها غرقِ در زیبایی سیاره‌های مختلف آن بودیم. شهرهای شلوغ و جهان پویای بازی شما را تا حدی یاد بازی‌های بزرگی مانند Red Dead Redemption 2 می‌اندازد. برای نمونه همین که در نقشه بازی در حال گشت و گذار هستید، ممکن است با ماموریت یا فعالیت خاصی روبرو شوید که این مورد دقیقاً از شاهکار Rockstar Games وام گرفته. از آنجایی که بیشتر تبهکارها و جایزه بگیرها (Bounty Hunter) در کلاب‌های مختلف دور هم جمع می‌شوند، شما می‌توانید با گوش دادن به مکالمات آن‌ها اطلاعات مهم و به‌درد بخوری را به دست بیاورید که هر یک از آنها می‌تواند شروع‌کننده یک ماموریت فرعی باشد. اکثر این ماموریت‌ها به خوبی طراحی شده و جوایز خاص و ارزشمندی نیز برای شما به همراه دارند. البته نباید ناگفته بماند که تمامی این ماموریت‌ها همیشه جذاب نیستند و برخی از آن‌ها صرفا برای پر کردن بازی طراحی شده‌اند.

در ابتدای بازی، Kay بارها از این صحبت می‌کند که هیچ علاقه‌ای به داشتن یک گروه یا همان Crew ندارد و خودش و Nix برای انجام دادن کارهای مختلف کافی هستند. با این حال در طول بازی با شخصیت‌های جذاب مختلفی آشنا می‌شویم که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خودشان را داشته و به نوعی قهرمان داستان همراه شده و به او کمک می‌کنند. به طور مثال شخصیت Waka وظیفه تعمیر و نگه‌داری از سفینه شما را برعهده دارد و از طرفی ND-5 را داریم که عملاً خودش یکی از شخصیت‌های اصلی بازی است. صداپیشگی عالی این شخصیت‌ها و البته قوس شخصیتی آن‌ها، باعث می‌شود تا هرکدامشان به افرادی کاریزماتیک و فراموش‌نشدنی تبدیل شوند و احتمالاً با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنید. در کنار صداپیشگی و صداگذاری عالی بازی، بد نیست به موسیقی Star Wars Outlaws هم اشاره کنیم. موسیقی حماسی دنیای استار وارز همیشه یکی از بهترین‌ها بوده و شما می‌توانید حس و حال موسیقی فیلم‌های این مجموعه و شاهکار‌های جان ویلیامز (John Williams) را در این بازی نیز حس کنید. کاملاً مشخص است که سازنده موسیقی Outlaws تلاش بسیاری کرده تا از موسیقی فیلم‌ها الهام بگیرد. با این حال موسیقی‌های بازی در کنار پای‌بند بودن به آثار قدیمی سعی کرده‌اند تا ریشه‌های الکترونیک ظریفی را در خود جای دهند. مسئله‌ای که باعث شده تا ساخته Ubisoft Massive از این نظر خود را نسبت به دیگر آثار استار وارز در دنیای بازی‌های ویدیویی یک سر و گردن بالاتر قرار دهد.

با توجه به تمامی نکاتی که بررسی کردیم، باید گفت که تجربه بازی Star Wars Outlaws برای کسانی که عاشق دنیای جنگ ستارگان هستند یک «باید» بی‌چون و چرا است که اصلاً نباید از آن غافل شد. کمپانی Ubisoft و استودیوی Massive به خوبی موفق شده‌اند تا جنبه جدیدی از این دنیای جذاب را برای گیمرها به نمایش بگذارند. هر چند که ممکن است در بخش‌هایی از بازی تجربه شما کمی تکراری شود اما با این وجود Star Wars Outlaws موفق شده تا بدون استفاده از المان‌های محبوب بازی‌های سری Jedi و با ارائه یک اثر وابسته به المان‌های بازی‌های جهان باز، نشان دهد که دنیای استار وارز هنوز هم پتانسیل بالایی در بازی‌های ویدئویی دارد و البته ثابت کند که Ubisoft هنوز هم می‌تواند بازی خوب بسازد!

امتیاز بازی‌سنتر – 8

8

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: جهان پویا و زنده نمایش عالی دنیای تبهکارها گرافیک و طراحی چشم‌نواز داستان درگیرکننده موسیقی درجه یک نقاط ضعف: انیمیشن‌های نه‌چندان جذاب تکراری شدن بعضی از مراحل بازی سیستم مخفی‌کاری کسل‌ کننده این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS5 بررسی شده است

User Rating: 3.45 ( 2 votes)

source

توسط funkhabari.ir