قدیمی ترین نقشه جهان: نقشه برداری بخشی ضروری از تاریخ بشر است. از نقاشی های غار گرفته تا نقشه برداری باستانی، ایجاد یک نقاشی از محیط اطرافمان ابزاری برای تعریف، توضیح و پیمایش یک محیط است.
ایجاد نقشه اولیه گامی مهم به جلو در توسعه فکری دانش برای نژاد بشر است. اطلاعات و نقشه ها به عنوان ابزار مورد استفاده قرار می گرفتند و می توانستند از نسلی به نسل دیگر منتقل شوند. نقشه‌های اولیه از نظر جغرافیایی درست نیستند، بلکه نقشه‌هایی هستند که دانش فضایی ناظران از یک فضا را به عنوان یک نقشه شناختی به تصویر می‌کشند. این نقشه‌ها شامل ویژگی‌های آن فضای خاص و قابل یادآوری برای انسان‌ها بود، مانند مسیرها، نقاط دیدنی، گره‌ها، کوه‌ها، دریا و مناطق. با بخش تازه ها از مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.

این مطلب را هم ببینید: عکس هایی حیرت انگیز از زیباترین زمین های تنیس جهان!!

قدیمی ترین نقشه جهان

یکی از قدیمی ترین نقشه های جهان بین النهرین به حدود 500 تا 700 قبل از میلاد باز می گردد. این نقشه باستانی نشان می‌دهد که مردمان تمدن بابِل هزاران سال پیش جهان را چگونه می‌دیدند. این نقشه به عنوان «نقشۀ بابلی جهان» شناخته می‌شود؛ یک لوح گلی که قدیمی‌ترین نقشه‌ی شناخته‌شده‌ی جهان باستان روی آن نقش بسته و زمان ساخت آن تقریباً قرن ششم قبل از میلاد است.

این لوح که نحوه‌ی درک بابلی‌ها از جهان هزاران سال پیش را نشان می‌دهد، جزئیات جالبی دارد. برای نمونه، زمین در این نقشه به صورت یک صفحه نشان داده شده که حلقه‌ای از آب به نام رودخانه تلخ آن را احاطه کرده است. در مرکز جهان، رود فرات و شهر باستانی بابل قرار دارد. برچسب‌هایی که به خط میخی نوشته شده‌اند نیز به نام هر مکان روی نقشه اشاره می‌کنند.

قدیمی ترین نقشه جهان

این مطلب را هم ببینید: بازگشت توانایی یادگیری آواز به فنچ‌های بالغ توسط دانشمندان!

جالب است که نقشه‌نگاران احتمالاً از مجوزهایی خلاقانه استفاده کرده‌اند. برای نمونه، «بابل» تنها در یک انتهای فرات مشخص شده، با اینکه در بیشتر تاریخ خود هر دو کرانه را اشغال کرده بود.

بالای نقشه یک قالب متنی وجود دارد که خلقت جهان توسط مردوک، خدای اصلی بابل را توصیف می‌کند. در این توصیف بیش از دوازده حیوان از جمله بز کوهی، شیر، پلنگ، کفتار و گرگ و همچنین چندین فرمانروای برجسته مانند اوتناپیشتیم، پادشاهی که از سیل حماسی جان سالم به در برد، نام برده شده‌اند.

پشت نقشه، متن بیشتری وجود دارد و در آن هشت منطقه دورافتاده توصیف شده‌اند که به نام ناگو شناخته می‌شوند و هر یک توضیحات کوتاهی دارند.

این لوح با ابعاد ۱۲.۲ در ۸.۲ سانتیمتر بخشی از مجموعه دائمی موزه بریتانیا است.

قدیمی ترین نقشه جهان-1

مورخان گمان می‌کنند این لوح گلی، که امروزه در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود، در زمان امپراتوری بابل نو یا امپراتوری کـَلدانی ساخته شده است.

دوران فرمانرویی حکمرانان بابل نو از سال ۶۲۶ پیش از میلاد آغاز شده و تا ۵۳۹ پیش از میلاد ادامه یافت. آنان قصد داشتند تا تمدن بابلی-اکدی را احیا کنند که در این کار تا حدی موفق شدند، اما سرانجام از لشکر کوروش بزرگ پادشاه هخامنشی شکست خورده و این منطقه بخشی از شاهنشاهی ایران شد.

این مطلب را هم ببینید: میرویس عزیزی میلیاردر افغانستان کیه؟ او دومین برج بلند جهان را در دبی می‌سازد!

 

source

توسط funkhabari.ir