در این مطلب از آلامتو می خوانید نهم ربیع الاول و روزآغاز امامت امام زمان چه روزی است.
نهم ربیع الاول ۱۴۰۳ چه روزی است؟ روز آغاز امامت امام زمان
نهم ربیع الاول اولین روز از دوران امامت منجی عالم بشریت، امام مهدی عجل الله میباشد که پس از شهادت پدر گرامیشان، امام حسن عسکری، به این مقام نائل شدند. این روز را می توان یکی از بزرگترین جشنهای شیعیان نیز نامید. در این مطلب از آلامتو می خوانید: نهم ربیع الاول ۱۴۰۳ چه روزی است؟ روز آغاز امامت امام زمان
همچنین بخوانید: نماز اول ماه ربیع الاول چگونه است و چند رکعت دارد؟
نهم ربیع الاول 1403 چه روزی است؟
تاریخ دقیق روز آغاز امامت امام زمان (عج) در تقویم شمسی برابر است با :
۱۴۰۳/۰۶/۲۳
جمعه – ۲۳ شهریور ۱۴۰۳
تاریخ دقیق روز آغاز امامت امام زمان (عج) در تقویم قمری برابر است با :
۱۴۴۶/۰۳/۰۹
الجمعه – ۰۹ ربیع الاول ۱۴۴۶
نهم ربیع الاول سالروز آغاز جانشینی حضرت مهدی (عج) در مقام امامت بعد از پدر بزرگوار خود یعنی امام حسن عسکری است. عاشقان آن حضرت این واقعه را مانند غدیری دیگر میدانند. در این روز پس از به شهادت رسیدند امام حسن عسکری، فرزند گرامی ایشان یعنی امام زمان (عج) جانشین ایشان شده و امامت به ایشان منتقل شد. در کتب دینی از این روز به عنوان “عید الزهرا” یا “فرحه الزهراء” نیز یاد شده است و شیعیان در سراسر جهان این مناسبت بزرگ را به جشن و سرور میگذرانند. آنطور که در برخی منابع تاریخی آمده است، در این روز یکی از قاتلان امام حسین علیه السلام به نام عمر بن سعد نیز به هلاکت رسیده است.
همچنین بخوانید: دعای اول ماه ربیع الاول و خواص آن برای حاجت گرفتن
روز آغاز امامت امام زمان
حضرت مهدی عج در پانزدهم شعبان سال 255 هجری قمری در سامرا به دنیا آمد و ایشان در سن پنج سالگی جانشین پدرش امام حسن عسکری علیه السلام شد و در سنین جوانی مانند حضرت عیسی (علیه السلام) و یحیی (علیه السلام) به او حکمت داده شد و دارای ویژگی هایی است. پدرش به دلیل سختی روزگار و دشمنی عده ای با ولایت ایشان، ولادت فرزند را پنهان کرده بود زیرا دستگاه های حکومتی نیز به دنبال اخباری از ایشان بود و با این حال پدر او را به نخبگان یارانش معرفی می کردند.
امام حسن عسکری علیه السلام در روز هشتم ربیع الاول با زهری که توسط معتمد به ایشان خورانده شده بود، به شهادت رسیدند. امام زمان علیه السلام بر بدن پدر گرامی خود نماز به جا آوردند. اینجا بود که کم کم خبر وجود فرزندی به نام مهدی از امام یازدهم در همه پخش شد و تلاش حکومت عباسی برای باقی نماندن جاشین از نسل ائمه اطهار بی نتیجه ماند. آغاز غیبت صغری نیز مصادف با روز آغاز امامت حضرت زمان (عج) بود و در این مدت نایبان ایشان واسطه بین امام و شیعیان بودند.
مفسران شیعه بر اساس روایات دریافتی بر این باورند که برخی از آیات قرآن به امام زمان (عج) اشاره دارد و احادیث فراوانی در مورد امام زمان (عج) و زندگانی آن حضرت وارد شده است. غیبت و حال ایشان نیز ذکر شده است که بیش از 2000 کتاب به زبانهای مختلف و در موضوعات مختلف درباره امام مهدی (عج) وجود دارد.
اهل سنت معتقدند مردی به نام مهدی وجود دارد و منجی آخرالزمان و از نسل پیامبر(ص) است، اما بیشتر آنها می گویند هنوز به دنیا نیامده است. در آینده متولد خواهد شد، اما در میان علمای اهل سنت کسانی هستند که مانند شیعیان معتقدند – مانند قبیله ابن الشافعی و ابن طلحه – مهدی موعود فرزند امام حسن علیه السلام است -عسکری علیه السلام.
همچنین بخوانید: نماز استغاثه به امام زمان
حکمت غیبت امام زمان چیست؟
حکمت غیبت امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) یکی از اسرار الهی است که ما نمی توانیم آن را بدانیم. نشانه هایی از غیبت موقت اولیای خدای متعال در امت های پیشین وجود دارد. مثلاً موسی کلام الله صلی الله علیه و آله چهل روز از قومش غایب بود و آن روزها در وقت معین گذشت همچنان که خداوند ما مسیح به دستور خداوند متعال از محفل غایب شد. امتش را دید و دشمنانش موفق نشدند او را بکشند و یونس (علیه السلام) نیز برای مدتی ناپدید شد. غیبت امام زمان علیه السلام موضوع جدیدی نیست و هر چقدر هم که غیبت طولانی باشد نمی تواند عذری برای انکار وجود مهدی (عج) باشد. ).
شناخت فلسفه غیبت در حدود توانایی عقل انسان میسر است که خداوند می خواهد به دست امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) عدل را گسترش دهد و توحید را در سراسر جهان گسترش دهد. و این هدف متعالی و بزرگ پس از مدتی محقق می شود، یعنی مرحله ای که ذهن انسان برای آن مرحله به بلوغ می رسد و از نظر فکری آماده می شود، و دنیا با اشتیاق دریافت می کند. راهپیمایی عدالت و آزادی امام، طبیعی است که حضور امام در میان مردم و زندگی با آنها قبل از بلوغ موضوع و ایجاد شرایط و معارفه های مناسب، به افشای عاقبت ایشان، یعنی شهادت منجر شود.
در برخی از روایات اهل بیت به حکمت غیبت آن حضرت اشاره شده است، چنانکه امام باقر (علیه السلام) فرمود: قائم قبل از ظهورش غیبت می کند. چرا؟ گفت: می ترسد – و با دست به شکم اشاره کرد – زراره گفت: یعنی کشتن، یعنی غیبت به خاطر جلوگیری از کشته شدن امام قبل از رسیدن به هدف است.
در روایات، دلایل دیگری برای غیبت ذکر شده است، مانند: آزمایش و امتحان امت در عصر غیبت، تا میزان استواری و استواری آن در راه ایمان و اعتقادات روشن شود.
سخن آخر
در این مطلب از الامتو گفتیم نهم ربیع الاول ۱۴۰۳ چه روزی است؟ روز آغاز امامت امام زمان از چه موقع بود. امیدوارم این مطلب برای شما همراهان مفید باشد.
source