فراروـ  کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه‌ای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکو‌ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می‌توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی کدو سبز و… اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این غذا است. کوکو لوبیا سبز یکی از غذا‌های اصیل تبریزی است که معمولا در مهمانی‌ها و مجالس تبریزی‌ها، پای ثابت غذا‌های سفره است. کوکو لوبیا سبز یک غذای بسیار مقوی و خوشمزه و مجلسی است. اگر دوست دارید این کوکوی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش کوکو لوبیاسبز تبریزی همراه ما باشید.

مواد لازم

لوبیاسبز پخته: نیم کیلو
هویج بزرگ: ۲ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
تخم مرغ: ۵ تا ۶ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم
زرشک: ۱ فنجان
خلال پسته: نصف فنجان
خلال بادام: نصف فنجان
پیازداغ: ۱ فنجان
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

کوکو لوبیا سبز

برای درست کردن این کوکو خوشمزه، ابتدا لوبیاسبز و هویج را به صورت ریز خرد کنید و همراه با کمی آب بخارپز کنید. در مرحله بعد سیب زمینی‌ها را به صورت خیلی ریز و نگینی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید تا پیاز طلایی شود. گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه روی آن بپاشید و مواد را هم بزنید. حالا لوبیاسبز و هویج پخته را اضافه کنید و کمی دیگر فلفل و پودر سیر اضافه کنید. حالا اجاق گاز را خاموش کنید و مواد را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و صبر کنید تا خنک شود. سیب زمینی سرخ شده و ۲ قاشق غذاخوری زعفران غلیظ را به مواد بالا اضافه کنید. تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید، سپس به مواد کوکو که خنک شده است، اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با تخم مرغ مخلوط شود. داخل یک ماهی تابه بزرگ کمی روغن بریزید و روی اجاق گاز قرار بدهید تا داغ شود، سپس مایه کوکو را داخل روغن داغ بریزید و با پشت قاشق مواد را پهن کنید. درب ماهی تابه را ببندید تا یک طرف کوکو سرخ و طلایی شود، سپس کوکو را برگردانید تا سمت دیگرش هم طلایی شود.

در این فاصله یک عدد هویج را با رنده درشت یا خردکن رنده کنید. کمی روغن داخل یک ماهی تابه کوچک بریزید و وقتی داغ شد، هویج را به روغن داغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید تا کمی برشته شود، سپس زرشک، خلال بادام و خلال پسته را اضافه کنید. ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ روی مواد بریزید و هم بزنید، سپس اجاق گاز را خاموش کنید و مواد را داخل کاسه بریزید تا خنک شود. حالا سفیده یک تخم مرغ را جدا کنید و همراه با ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ به این مواد اضافه کنید و هم بزنید. درب ماهی تابه را بردارید و مایه خلال و زرشک را روی کوکو پخش کنید. درب ماهی تابه را ببندید و ۱۰ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. کوکو لوبیاسبز تبریزی خوشمزه و اصیل شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ لوبیا سبز یکی از سبزیجات تازه با ارزش غذایی بسیار بالا است که حاوی ویتامین c، ویتامین B، فیبر و فولیت مورد نیاز روزانه بدن است. سعی کنید همیشه لوبیا سبز تازه و مرغوب را خریداری کنید. لوبیا سبز تازه معمولا سفت است و هنگام نصف کردن با دست صدای شکستن می‌دهد. اگر لوبیا سبز له یا بیش از حد نرم بود، هرگز آن را خریداری نکنید. لوبیا سبز‌هایی که روی پوست‌شان لکه‌های قهوه‌ای دارند، سالم نیستند. معمولا لوبیا سبز‌های کوچک و باریک بسیار ترد و خوشمزه و برای تهیه غذا مناسب هستند.

۲ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

۳ـ همیشه سعی کنید از زرشک تازه استفاده کنید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض می‌شود. اصلأ لازم نیست زرشک به اندازه‌ای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس می‌دهد و تیره می‌شود. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می‌گیرد و در عین حال به براق‌تر شدن آن هم کمک می‌کند؛ بنابراین درصورت تمایل می‌توانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید. نکته مهم دیگر در مورد زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی‌شود. برای شستن زرشک ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می‌بینید که داخل کاسه پر از شن‌ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.

source

توسط funkhabari.ir