برای نگهداری از پیاز باید آن را در مکانی خشک، سرد، تاریک با تهویه مناسب قرار دهید، در غیر این صورت پیازها خیلی زود جوانه میزنند و نرم میشوند.
چکار کنیم پیاز جوانه نزند؟
به منظور نگهداری پیاز برای مدت طولانی باید آن را در مکان مناسب قرار دهید. جوانه زدن پیاز موجب میشود تا پیاز نرم و پوسیده شود و زودتر کیفیت خود را از دست بدهد. به خاطر داشته باشید که جوانه زدن پیاز موجب سمی شدن یا خطرناک شدن آن نمیشود، اما زمینه خراب شدن پیاز را فراهم میکند. هر چقدر بیشتر از زمان جوانه زدن پیاز میگذرد، پیاز نرمتر میشود و به مرور ممکن است پوسیده شود.
به گزارش اکالا، در صورتی که پیاز شما جوانه زد، بهتر است به سرعت آن را مصرف کنید یا پیاز را خرد کنید و در روغن فراوان سرخ کنید و سپس در ظرف در بسته بریزید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. در ادامه این بخش به بهترین روشهای جلوگیری از جوانه زدن پیاز اشاره شده است.
۱- پیازها را از رطوبت دور نگه دارید
اولین نکتهای که باید برای جلوگیری از جوانه زدن پیاز بدانید، قرار دادن آنها در مکانی مرطوب است. رطوبت شرایط مساعد برای جوانه زدن پیاز را فراهم میکند و آن را در معرض پوسیدگی قرار میدهد. جوانه زدن پیاز به دلیل رشد یک نوع قارچ خاص ایجاد میشود و رطوبت موجب رشد این قارچ میشود.
۲- پیاز جوانه زده را جدا کنید
اگر متوجه شدید یکی از پیازها جوانه زده است، به سرعت آن را از سایر پیازها جدا کنید. جوانه زدن پیاز ناشی از رشد نوعی قارچ مخصوص است که به سرعت به پیازهای دیگر منتقل میشود. اگر پیاز جوانه زده را جدا نکنید، خیلی زود شاهد جوانه زدن بقیه پیازها خواهید بود.
۳- پیازها را به دقت بررسی کنید
برای جلوگیری از جوانه زدن پیاز باید پیازها را به صورت دورهای و منظم بررسی کنید. اولین نشانه برای جوانه زدن پیاز، تیره شدن رنگ آن است. در واقع زمانی که رنگ پیاز شروع به تیره شدن میکند، در معرض رشد قارچها قرار دارد و احتمالا جوانهها نیز به زودی ظاهر میشوند.
در صورتی که رنگ پیاز تیرهتر شده است، بوی آن تغییر کرده یا بافت آن نرم به نظر میرسد، باید به سرعت پیاز را جدا کنید.
۴- پیازها را با فاصله کنار هم قرار دهید
به منظور جلوگیری از ایجاد رطوبت بین پیازها و همچنین بهبود گردشها بهتر است پیازها را روی هم انباشته نکنید. زمان قرار دادن پیاز در سبد باید آنها را با کمی فاصله کنار هم قرار دهید تا خطر جوانه زدن آنها کاهش پیدا کند.
۵- از ظرف مناسب برای نگهداری پیازها استفاده کنید
بهتر است بدانید که برای نگهداری پیاز نباید از ظروف در بسته استفاده شود. بهتر است پیازها را در کیسه توری یا سبد سیمی قرار دهید. این کار به افزایش جریان هوا و جلوگیری از تجمع رطوبت کمک میکند و مانع جوانه زدن پیازها میشود.
۶- پیازها را در مکانی با دمای مناسب قرار دهید
مهمترین نکته برای نگهداری پیاز در منزل این است که آن را در مکانی خشک با درجه حرارت مناسب قرار دهید. به خاطر داشته باشید که اگر پیازها در فضایی با دمای گرم قرار بگیرند، خیلی زود جوانه میزنند و خراب میشوند. بهترین دما برای نگهداری پیاز در خانه ۴ تا ۱۰ درجه سانتیگراد است. از همین رو بهتر است پیاز را در مکانهایی مثل انباری، زیر زمین و گاراژ نگهداری کنید.
فراموش نکنید که قرار گرفتن پیاز در دمای سرد نیز موجب یخ زدگی پیازها میشود. به هیچ عنوان پیاز را در دمای زیر صفر درجه نگهدار نکنید. اگر دمای هوا برای نگهداری پیاز مناسب باشد، میتوانید پیاز زرد را برای ۲ تا ۳ ماه و پیاز قرمز را برای ۲ تا ۶ ماه به صورت سالم نگهداری کنید.
۷- میوه و سبزیجات را دور از پیازها نگهداری کنید
برای افزایش ماندگاری پیازها و جلوگیری از جوانه زدن آنها باید آنها را دور از دیگر سبزیجات نگهداری کنید. بسیاری از ما پیاز را در کنار سیب زمینی نگهداری میکنیم، اما سیب زمینی رطوبت موجود در پیاز را به خود جذب میکند و موجب جوانه زدن آن میشود.
حتی اگر پیاز و سیب زمینی را در یک سبد میگذارید، بهتر است اندکی بین آنها فاصله بگذارید تا ماندگاری پیازها بیشتر شود.
۸- پیازها را در مکان تاریک قرار دهید
برخورد نور به پیازها موجب کاهش ماندگاری آنها میشود و خطر جوانه زدن پیازها را چند برابر میکند. بهتر است پیازها را در مکانی تاریک قرار دهید تا کمتری نور به آنها برخورد کند. در صورتی که پیاز شما جوانه زده است ولی هنوز سالم به نظر میرسد میتوانید آن را استفاده کنید یا حتی در خاک گلدان بکارید و بعد از مدتی پیاز تازه برداشت کنید.
۹- از قرار دادن پیاز در یخچال اجتناب کنید
بهتر است بدانید که یخچال به هیچ عنوان برای نگهداری پیاز مناسب نیست. قرار دادن پیاز در یخچال موجب افزایش سرما و رطوبت میشود و از همین رو پیاز خیلی زودتر از حالت عادی نرم و فاسد خواهد شد. در صورتی که پوست پیاز را جدا کردهاید یا آن را برش دادهاید، میتوانید پیاز را در یک ظرف در بسته قرار دهید و تا ۲ هفته در یخچال قرار دهید.
در صورتی که پیاز خرد شده باشد، ماندگاری آن در یخچال بسیار کمتر است و باید در سریعترین زمان ممکن مصرف شود.
منبع: عصر ترکیه
source