در مطالعه‌ای جدید، دانشمندان مواد شیمیایی سمی PFAS (مواد پرفلوئورآلکیل) را در نمونه‌های آب آشامیدنی از سراسر جهان شناسایی کرده‌اند. جوشاندن آب یا استفاده از فیلتر‌های کربنی می‌تواند میزان PFAS را تا ۹۰ درصد کاهش دهد و راه‌حلی ساده برای به حداقل رساندن قرارگیری در معرض این مواد خطرناک باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از سی‌تک‌دیلی، در این مطالعه، محققان ۱۰ ماده هدف PFAS را که شامل مواد شیمیایی مقاوم در برابر تجزیه زیست‌محیطی می‌شود را در آب لوله‌کشی و نیز آب بطری موجود برای مصرف در شهر‌های بزرگ بریتانیا و چین شناسایی کردند. در نهایت در بیش از ۹۹ درصد از نمونه‌های آب بطری جمع‌آوری‌شده در ۱۵ کشور جهان، اسید پرفلوئورواکتانوئیک (PFOA) و پرفلوئورواکتان سولفونات (PFOS) یافت شد.

درواقع، محققان تفاوت‌های قابل‌توجهی را در غلظت‌های PFAS بین نمونه‌های آب لوله‌کشی از بیرمنگام بریتانیا و شنژن چین مشاهده کردند و مشخص شد که آب لوله‌کشی چین حاوی غلظت‌های بیشتری از PFAS نسبت به آب لوله‌کشی بریتانیا بود.

با این حال، این مطالعه نشان می‌دهد که اقداماتی مانند جوشاندن آب یا استفاده از فیلتر‌های کربن فعال، معمولاً با استفاده از یک فیلتر آب در قالب پارچ، می‌تواند غلظت‌های PFAS را در آب آشامیدنی به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. این روش‌ها بسته به نوع PFAS، می‌توانند ۵۰ تا ۹۰ درصد از این مواد را حذف می‌کنند.

Stuart Harrad، یکی از نویسندگان مقاله از دانشگاه بیرمنگام می‌گوید: یافته‌های ما وجود گسترده PFAS در آب آشامیدنی و نیز روش‌های ساده تصفیه برای کاهش میزان PFAS را برجسته می‌کند. چرا که استفاده از یک فیلتر آب ساده یا جوشاندن آب، بخش بزرگی از این مواد را حذف می‌کند.

در حالی که سطوح فعلی PFAS در اکثر نمونه‌های آب مشکل عمده‌ای برای سلامت عمومی ایجاد نمی‌کنند، نظارت و تنظیم مداوم برای محافظت از سلامت عمومی ضروری است. ما داده‌های ارزشمندی در مورد وجود PFAS در آب آشامیدنی و راه‌حل‌های عملی برای کاهش قرارگیری مصرف‌کنندگان در معرض این مواد ارائه کرده‌ایم و این یک گام مهم به سوی تضمین آب آشامیدنی ایمن‌تر برای جوامع در سراسر جهان است.

نمونه‌های آب در بطری‌ها از کشور‌های مختلف مقادیر متفاوتی از PFAS را نشان دادند، با این که آب معدنی طبیعی حاوی غلظت‌های بیشتری نسبت به آب تصفیه‌شده بود، اما این غلظت‌ها به طور کلی کمتر از سطح مشاوره‌های بهداشتی تعیین‌شده توسط سازمان‌های نظارتی بودند.

استاد Yi Zheng، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله از دانشگاه علوم و فناوری جنوب نیز می‌گوید: افزایش آگاهی درباره وجود PFAS در آب لوله‌کشی و بطری می‌تواند منجر به انتخاب‌های آگاهانه‌تری توسط مصرف‌کنندگان شود.

وی افزود: یافته‌های ما همچنین نشان می‌دهد که خطرات PFAS در آب آشامیدنی ممکن است تحت تاثیر شرایط اقتصادی باشد و بر سبک زندگی افراد تاثیر بگذارد. از این‌رو، این امر نیاز به تحقیقات بیشتری دارد تا با توجه به دیدگاه‌های اجتماعی و اقتصادی به‌طور عمیق‌تر مورد بررسی قرار گیرند.

نتایج این پژوهش به تازگی در مجله ACS ES&T Water منتشر شده است.

source

توسط funkhabari.ir