میوه ها و سبزیجات آهن دار: با خوردن این سبزیجات آهن دار دیگر نیازی به خوردن گوشت ندارید و همچنین میتوانید کمبود آهن بدنتان را درمان کنید. با بخش سلامت از سری مطالب درمان خانگی و گیاهان دارویی مجله اینترنتی گفتنی همراه باشید.
این مطلب را هم ببینید: با این خوراکی ها و غذاها از بروز سنگ کیسه صفرا پیشگیری کنید!
میوه ها و سبزیجات آهن دار
برخلاف باورهای رایج که تصور می شود فقط با مصرف گوشت می توان آهن جذب کرد باید بدانید که میوه ها و سبزیجات می توانند منبع فوق العاده ی این ماده ی معدنی مورد نیاز باشند.
آهن یک ماده معدنی ضروری است که اکسیژن را به تمامی نقاط بدن می رساند. متأسفانه کمبود آهن حتی به صورت جزئی هم می تواند باعث کم خونی، خستگی و ضعف شود و در حالت جدی آن باعث مشکلاتی در ارگان های بدن می شود؛ به همین خاطر در این مطلب قصد داریم سبزیجات و میوه های سرشار از آهن را به شما معرفی کنیم.
دانه کدو تنبل
بعد از پختن قسمت گوشتی کدو تنبل، تخمه های آن را خودتان برشته کنید. با این کار نه تنها خیلی خوشمزه تر می شوند، بلکه می توانید در انواع دستورهای آشپزی آن ها را قرار دهید. مثلاً می توانید قبل از پخت، آن ها را در آبلیمو یا سرکه و حتی در عسل قرار دهید و سپس مصرف کنید. این دانه های کوچک دارای پروتئین بالا، آهن، روی و منیزیم هستند.
چغندر
چغندر برای کم خونی ناشی از کمبود آهن بسیار مفید است. چغندر سرشار از آهن همراه با فیبر، کلسیم، پتاسیم، سولفور و ویتامین است. چغندر قرمز علاوه بر مغذی بودن، به تمیز شدن بدن نیز کمک می کند و اکسیژن بیشتری برای بدن فراهم می آورد؛ به این منظور یک چغندر متوسط، سه عدد هویج و نصف یک سیب زمینی شیرین را در آبمیوه گیری بریزید و این آبمیوه را روزی یکبار بنوشید.
این مطلب را هم ببینید: روش طبیعی پاکسازی ریه که این روزها به درد همه می خوره!
غلات
صبحانه برای دریافت آهن مورد نیاز بدن فرصت خوبی را فراهم می کند. گندم، جو و جوی دوسر همگی گزینه های مناسبی محسوب می شوند. همچنین با خوردن کمی توت فرنگی، میزان فوق العاده ای آهن دریافت خواهید کرد.
کلم پیچ
یک لیوان کلم پیچ خردشده 33 کالری دارد که 9 ٪ از نیاز روزانه کلسیم، 206 ٪ از نیاز روزانه ویتامین A و 134 ٪ از نیاز روزانه ویتامین C، حدود 684 ٪ از نیاز روزانه به ویتامین K را در بر می گیرد. این ماده غذایی همچنین منبع بسیار خوبی از مواد معدنی مثل مس، پتاسیم، آهن، منگنز و فسفر است.
این مطلب را هم ببینید: خواص رزماری برای تقویت حافظه معروف به گیاه شب امتحانی!
گشنیز
گیاه گشنیز حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین ها، روغن های ضروری و فیبر بوده که در کاهش سطح کلسترول خون موثر است. برگ ها و دانه این گیاه حاوی روغن های ضروری از جمله بورنئول، لیلانول است.
گفتنی است؛ این گیاه سرشار از مواد معدنی چون پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن و منیزیم است.
جعفری
این سبزی، ادرارآور (دیورتیک)، تنظیم کننده قاعدگی، دفع کننده سنگ کلیه و مثانه و تصفیه کننده خون و صفرابر است. از این گیاه خوشمزه به عنوان مسکن برای پایین آوردن تب نیز استفاده می شود و برای رفع ناراحتی های ریوی نیز مؤثر است. از طرفی، جعفری به واسطه ویتامین C و آهن سرشار، برای درمان کم خونی توصیه می شود.
این مطلب را هم ببینید: از نظر تغذیه ایی می توان به چای سبز شیر اضافه کرد؟
تخم شاه دانه
اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستید، شاهدانه را همراه با صبحانه میل کنید. مصرف شاهدانه هنگام صبح و در وعده صبحانه، باعث احساس سیری طولانی طی روز خواهد شد؛ به این ترتیب دیگر نسبت به خوردن غذاهای شور و شیرین اشتهای کاذب نخواهید داشت.
توصیه می شود که افراد به خصوص خانم ها برای جبران فقر آهن از این دانه استفاده کنند
source