به گفته کارشناسان، یک طلسم کوچک نقرهای کشف شده توسط باستان شناسان در آلمان میتواند روایت موجود را در مورد چگونگی گسترش مسیحیت در امپراتوری روم تغییر دهد.
به گزارش انتخاب، این مصنوع فلزی کوچک که در حال حاضر در موزه باستانشناسی فرانکفورت نگهداری میشود،۳.۶ سانتی متر طول دارد، در سال ۲۰۱۸ در یک قبر رومی قرن سوم در خارج از فرانکفورت کشف شد.
باستانشناسان آن را بر روی اسکلت مردی کشف کردند که در گورستانی در شهر رومی نیدا، یکی از بزرگترین و مهمترین مکانهای ایالت هسن در مرکز آلمان، دفن شده بود. با این حال، تا همین اواخر محققان در تلاش بودند تا بتوانند یک ورقه نقرهای نازک را که در داخل آن پیدا شده است، بررسی کنند و از محتوای آن سردربیاورند.
فویل «نازکی به ضخامت یک تار مو» که داخل تعویذ (بلاگردان) آنقدر شکننده بود که اگر محققان سعی میکردند آن را باز کنند به سرعت متلاشی میشد. با این حال، بررسیهای میکروسکوپی و اشعه ایکس انجام شده در سال ۲۰۱۹ نشان داد که کلماتی بر روی آن حک شده است.
پنج سال دیگر طول کشید تا تیم در موزه باستان شناسی فرانکفورت راهی برای رمزگشایی از آن بیابند.
محققان مرکز باستانشناسی لایبنیتس در ماینتس (LEIZA) از اسکنرهای سیتی برای تجزیه و تحلیل فویل استفاده کردند. بدین ترتیب مشخص شد که روی فویل نقرهای ۱۸ سطر به خط لاتین وجود دارد که مکرراً به عیسی مسیح اشاره میکند.
از آنجایی که قدمت قبری که در آن این طلسم پیدا شده بود به سالهای ۲۳۰ تا ۲۷۰ پس از میلاد مسیح برمیگردد، این طلسم به عنوان قدیمیترین مدرک مسیحیت در اروپا در شمال کوههای آلپ به شمار میرود. بر اساس بیانیه موزه باستانشناسی فرانکفورت، تمام اکتشافات پیشین در مورد رواج مسیحیت در این منطقه از اروپا، حداقل ۵۰ سال پس از این تاریخ بوده است.
source