مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه ها، یکی از اقدامات مهمی است که داوطلبان کنکور باید قبل از انتخاب رشته دانشگاه انجام دهند. انتخاب یک دانشگاه خوب از نظر ارزش و سطح علمی تصمیم مهمی است که در آینده شما بسیار تاثیرگذار است. این موضوع که شما با تمام دانشگاه ها، ویژگی ها، شهریه ها آشنا باشید از جمله مهم ترین اطلاعاتی است که قبل انتخاب رشته باید بدست آورید.

یک مشاور خوب انتخاب رشته به شما در مورد همه این دانشگاه ها آگاهی لازم و اطلاعات کافی می دهد و شما را با نحوه پذیرش آن ها آشنا می نماید. اگر جزو دانش آموزانی هستید که هنوز تفاوت دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی و پردیس و مدارک آن ها را نمی دانید از طریق تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ با مشاوران ایران تحصیل همراه باشید تا با جزئیات این دانشگاه ها آشنا شوید.

اعتبار مدرک دانشگاه های سراسری روزانه

دانشگاه های روزانه، در ازای کلاس رفتن در دانشگاه های سراسری پولی پرداخت نمی کنید و حتی می‌توانید وام کمک هزینه بگیرید و بهترین امکانات و بالاترین اعتبار مدرک بین انواع دانشگاه را دارد. در صورت قبولی روزانه حتی در صورت عدم ثبت نام در دانشگاه محل قبولی طبق قانون سال جاری یکی از این ٢ نوع محرومیت را دارد:

● محرومیت از انتخاب رشته روزانه در کنکور سال بعد
● محرومیت از ثبت نام کنکور سراسری سال بعد

اعتبار مدرک روزانه دانشگاه های سراسری از همه دانشگاه های کشور بالاتر است. از این رو همه داوطلبان کنکور سراسری تلاش می کنند تا در دانشگاه های سراسری دوره روزانه قبول شده و تحصیلات خود را ادامه دهند.

اعتبار مدرک دانشگاه های سراسری روزانه

آشنایی با اعتبار مدرک دانشگاه شبانه

دانشگاه های شبانه، مشابه دانشگاه روزانه و حتی با دانشجویان دانشگاه روزانه کلاس ها مشترک است. تنها تفاوت اساسی که دانشگاه شبانه با دانشگاه روزانه دارد، این است که دانشجویان شبانه هزینه ای بابت شهریه دانشگاه پرداخت می کنند و از سهمیه خوابگاه برخوردنمی شوند.

میزان شهریه دانشگاه شبانه بستگی به رشته تحصیلی دارد، اما شهریه شبانه کمتر از ١ میلیون تومان می‌باشد. انتخاب دانشگاه شبانه مانند دانشگاه روزانه محرومیت برای کنکور سال آینده به دنبال ندارد و حتی می‌توان همزمان با تحصیل در دانشگاه شبانه، بدون انصراف از دانشگاه برای کنکور مجددا ثبت نام کنید. اعتبار مدرک دانشگاه شبانه تقریبا برابر اعتبار مدرک دانشگاه روزانه است.

اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور از جمله دانشگاه هایی است که در دولت نهم و دهم توسعه بسیار زیادی داشته است و اینکه در حال حاضر در مقطع کارشناسی، واحدهای این دانشگاه بیشترین رشته ها را برای پذیرش داوطلبان آزمون سراسری دارا می باشند.
این دانشگاه که با شعار آموزش برای همه، همه جا و همه وقت کار خود را آغاز نمود و با اینکه بنا بر این بود که به صورت غیرحضوری و نیمه حضوری فعالیت نماید اما در این سال ها سیستم آن بسیار به دانشگاه های دیگر کشور شباهت پیدا کرده است و دانشجویان زیادی سر کلاس های درس حضور پیدا می کنند.
حضور در کلاس های تئوری برای دانشجویان این دانشگاه غیر اجباری است، اما برای کلاس های عملی حضور آن ها الزامی است. سیستم نمره دهی و آزمون های دانشگاه پیام نور را می توان استاندارد ترین سیستم برای ارزیابی برابر و عادلانه دانشجویان سراسر کشور نام برد، چرا که تمامی آزمون های این دانشگاه به شکل کشوری برگزار می شود.

در این آزمون های ۱۴ نمره ای به جز امتحانات تشریحی، اساتید هیچگونه دخالتی در نمرات دانشجویان ندارند و هر دانشجو با توجه به دانسته های خود بدون هیچگونه کمکی از جانب استاد نمره می گیرد. ۶ نمره باقی مانده مربوط به اساتید است که با برگزاری آزمون های میان ترم به دانشجویان تعلق می گیرد. در حال حاضر بعضی از آزمون های دانشگاه پیام نور به صورت رایانه ای برگزار می گردد و نمرات دانشجویان بلافاصله پس از آزمون قابل رویت است.
در حال حاضر ۴۹۹ دانشگاه پیام نور در سراسر استان ها و شهرستان های کشور گسترده است که در رشته های مختلف ریاضی فنی و تجربی و انسانی فعالیت می نمایند. دانشگاه پیام نور با داشتن ۲۲.۲۴ درصد از کل دانشجویان کشور پس از دانشگاه آزاد اسلامی در رده دوم قرار دارد.
گرچه این دانشگاه هنوز در زمینه علوم پزشکی وارد نشده است. با توجه به اینکه سیستم ارزیابی در دانشگاه پیام نور یکپارچه است این دانشگاه در ردیف دانشگاه های جامع تحت نظارت وزارت علوم قرار دارد و هم اکنون در رده بندی کشوری به عنوان هشتمین دانشگاه برتر پس از دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، تبریز و اصفهان قرار دارد. و از این حیث بالاتر از ۴۳ دانشگاه دولتی دیگر قرار دارد.

معرفی دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور، اغلب کلاس های این نوع دانشگاه ۸ تا ۹ جلسه یا حتی بیشتر تشکیل می شود که بستگی به استاد دارد و در خیلی موارد اصرار و اجباری به حضور در کلاس ناست و شما می توانید واحدها را به صورت خودخوان بردارید. شهریه دانشگاه پیام نور مشابه دانشگاه شبانه و حدودا نصف دانشگاه غیرانتفاعی هست.

هزینه کل هر ترم برای دانشگاه های پیام نور حدودا هر ترم بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان است که بستگی به تعداد واحدهای انتخابی دارد. این دانشگاه ها فاقد هر گونه امکانات رفاهی از جمله خوابگاه، وام های دانشجویی و … است. در شهر های بزرگ کلاس ها به صورت حضوری برگزار می شود. در نظر داشته باشید که دانشگاه های پیام نور با دانشگاه های فراگیر پیام نور متفاوت است. امتحانات دانشگاه های پیام نور به صورت هماهنگ کشوری برگزار می شود.

برخی از داوطلبان کنکور سراسری تصور می کنند که دانشگاه های پیام نور از مدرک معتبری برخوردار نیستند، شاید چون دانشگاه غیر حضوری است و تقریبا شبیه به دانشگاه های مجازی عمل می کنند، اما جالب است بدانید به دلیل خودخوان بودن و برگزاری امتحانات هماهنگ کشوری در این دانشگاه ها برای اپلای کردن بسیار مناسب هستند و مدرک معتبری برای مهاجرت دارند. پس نگران اعتبار مدرک این دانشگاه ها نباشید.

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد اسلامی

بارزترین ویژگی دانشگاه آزاد شهریه این دانشگاه است که تقریبا شهریه آن نسبت به همه سیستم های آموزش عالی بیشتر است. (علوم پایه، فنی مهندسی و انسانی حدود ١/۵ برابر غیرانتفاعی) البته در گروه پزشکی تا ۷میلیون هم در هر ترم احتمال شهریه وجود دارد.

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد بستگی به واحد دانشگاه دارد. به عنوان مثال واحد های دانشگاه آزاد مانند : علوم تحقیقات تهران، آزاد قزوین، آزاد کرج، آزاد تهران جنوب و … از نظر سطح علمی، سخت گیری و ارزش مدرک یک سر و گردن از بقیه دانشگاه آزاد بالاتر هستند.
در بسیاری از رشته های فنی مهندسی و علوم انسانی بین غیرانتفاعی و آزاد بهتر است مقایسه نظیر به نظیر اسم و واحد دانشگاه انجام بگیرد و به صورت کلی گفت کدام دانشگاه بهتر است.

میزان اعتبار مدرک دانشگاه آزاد برای استخدام

در بازار کار و برای برخی از صاحبان مشاغل ،این موضوع که مدرک تحصیلی شما از کدام دانشگاه است و به چه میزان معتبر است، دارای اهمیت است. علاوه بر این، در صورتی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشید، میزان اعتبار مدرک دانشگاهی نقش زیادی در پذیرش شما ایفا می کند.
مدرک همه دانشگاه های ایران معتبر است اما میزان اعتبار آن ها نسبت به هم متفاوت است. از میان مواردی که در رتبه بندی مدارک دانشگاه ها در داخل کشور اهمیت دارد و ممکن است مدرک دانشگاهی را معتبرتر از مدارک سایر دانشگاه ها کند، می‌توان به ۲ مورد اصلی اشاره کرد:
■ تجهیزات و امکانات دانشگاهی
■ اعضای هیئت علمی و مرتبه آنها

دانشگاه های سراسری به دلیل حضور اساتید علمی و تجربی برتر و داشتن محیط علمی پویا، دارای فضای رقابتی برای دانشجویان هستند و شاید همین امر موجب به وجود آمدن این تصور شده است که مدرک دانشگاه های دولتی نسبت به مدارک سایر دانشگاه ها دارای اعتبار بیشتری است.
امروزه بیان حتمی این موضوع امری اشتباه است و آنچه که به یک مدرک دانشگاهی اعتبار می بخشد تنها نام دانشگاه نیست، بلکه میزان اعتبار مدرک یک دانشگاه می تواند با توجه به شهر و مقطع تحصیلی قابل تغییر باشد. همچنین لازم است توجه کنید که هر داوطلب متناسب با تراز و رتبه در انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد خود، در یکی از رشته های دانشگاه آزاد پذیرفته خواهد شد.

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی

در مقطع کارشناسی پس از دانشگاه های روزانه (نوبت اول) و شبانه (نوبت دوم)، مدرک دانشگاه آزاد از نظر میزان اعتبار در رتبه سوم قرار دارد. مدارک دانشگاه های غیرانتفاعی و پردیس خودگردان نیز هم تراز با دانشگاه آزاد در رده سوم جای دارند و پس از آن ها دانشگاه های پیام نور و علمی کاربردی در رده آخر قرار می گیرند.

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ارشد

در مقطع کارشناسی ارشد نیز مدارک دانشگاه های روزانه و شبانه به ترتیب در رتبه ی اول و دوم قرار دارند. با توجه به اینکه در دوره های تحصیلات تکمیلی، اساتید دانشگاه ها نقش پررنگ تری در روند تحصیل دانشجویان ایفا می کنند، می توان گفت که دانشگاه های پردیس خودگردان به دلیل داشتن اساتیدی از دانشگاه های مطرح کشور، رتبه ی بالاتری نسبت به دانشگاه آزاد را در مقطع کارشناسی ارشد کسب کرده اند.
به همین جهت مدرک دانشگاه آزاد از نظر معتبر بودن جایگاه چهارم را پس از دانشگاه های پردیس خودگردان، در مقطع کارشناسی ارشد دارا است. پس از دانشگاه آزاد به ترتیب دانشگاه های غیر انتفاعی و پیام نور در جایگاه های پنجم و ششم قرار می گیرند.

جهت مشاهده شرایط انتقالی دانشگاه آزاد بدون کنکور  بر روی لینک کلیک نمایید.

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در مقطع دکتری

می توان گفت که همچنان دانشگاه های سراسری در بین دانشگاه هایی که در این مقطع تحصیلی دانشجو می پذیرند، پیشتاز هستند و دانشگاه آزاد در مرتبه بعدی قرار دارد. البته با توجه به هدف دانشجو از اخذ مدرک دکتری این رتبه بندی می تواند تغییر کند.
داوطلبانی که قصد دارند پس از فارغ التحصیلی به عضویت هیئت علمی دانشگاه آزاد دربیایند، بهتر است مدرک دکتری خود را از دانشگاه آزاد دریافت کنند و داوطلبانی که علاقه دارند شانس خود را برای عضویت در هیئت علمی دانشگاه های سراسری بیازمایند، بهتر است مقطع دکتری را در این دانشگاه ها سپری کنند. مدارک دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی نیز از نظر اعتبار بین مدارک مقطع تحصیلی دکتری در رتبه آخر قرار می گیرند.

میزان اعتبار یک دانشگاه در سطح جهانی به عوامل مختلفی بستگی دارد و در ارزیابی عملکرد پژوهشی یک دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه ها نکات زیر دارای اهمیت زیادی می باشند:
▪︎ تعداد پروانه های ثبت اختراع
▪︎ تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه
▪︎ تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسی
▪︎ تعداد تولیدات علمی که توسط اساتید عضو هیئت علمی یا دانشجویان هر دانشگاه تولید می شود.
▪︎ مقالات پر استناد، به این معنی که مقالات از زمان انتشار، تاثیر زیادی روی آثار علمی و پژوهشی داشته و استناد زیادی را دریافت کنند.
▪︎ جوایز علمی که به عنوان ملاک مهمی در رتبه بندی و ارزیابی عملکرد دانشگاه ها و افراد در نظر گرفته می شوند.

در نظر داشته باشید که دانشگاه های آزاد علاوه بر جذب دانشجو به صورت با کنکور، به پذیرش بدون آزمون نیز می پردازد. تحصیل در رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد نیاز به شرکت در کنکور نخواهد داشت اما همان طور که واضح است، پذیرش داوطلبان در رشته های پرطرفدار و دانشگاه های با رتبه بالا به طور قطع نیاز به شرکت در آزمون سراسری خواهد داشت.

اعتبار مدرک دانشگاه پردیس خودگردان بین الملل

دانشگاه پردیس خودگردان بین الملل، شهریه شرکت در دانشگاه های سراسری و دولتی ترمی ۳٫۵ تا ۴ میلیون هست که بنا به رشته ها متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال پزشکی تا ۱۳ میلیون هم دیده شده و کلاس های آن هم به صورت عمده با بچه های روزانه یکسان است.

اعتبار علمی و مدرک بین الملل بعد از روزانه در رتبه دوم قرار دارد و مشابه شبانه ارزشمند است. دانشگاه های پردیس خودگردان جزو دانشگاه های معتبر اما بسیار گران دوره سراسری است. این دانشگاه ها نیز جزو انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری وارد می شوند و بعد از دوره روزانه و شبانه معتبر ترین مدرک های دانشگاهی را دارند.

اگر ظرفیت هر رشته به حد نصاب برسد، کلاس دوره های پردیس خودگردان به صورت جداگانه برگزار می گردد، اما اگر این رشته‌ها به حد نصاب نرسد با کلاس دانشجویان روزانه به صورت یکجا برگزار می شود. اعتبار مدرک پردیس خودگردان با روزانه برابر است. در مدرک دوره پردیس خودگردان کلمه خودگردان قید می شود و با روزانه تفاوتی ندارد. این رشته ها فاقد امکانات رفاهی هستند و کلاس ها به صورت روزانه و حضوری است.

اعتبار مدرک دانشگاه پردیس خودگردان

اعتبار مدرک دانشگاه علمی کاربردی

بسیاری از محصلان دبیرستان ها، بنا به دلایلی علاقه دارند در دانشگاه های جامع علمی کاربردی به ادامه تحصیل بپردازند. همچنین به دلیل اینکه این دانشگاه ها نیاز به آزمون ورودی ندارند و قبولی در آن ها صرفا بر اساس شرایطی مانندمعدل دوره قبل است، بسیاری از کارمندان و همچنین دانشجویان، به تحصیل در این دانشگاه ها علاقه مند می شوند اما سوالی که برای اکثر دانش پژوهان مطرح می شود این است که اعتبار مدرک دانشگاه علمی کاربردی در مقایسه با سایر دانشگاه ها چگونه است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که این دانشگاه ها مستقیما تحت نظر وزارت علوم هستند و ارزش مدرک دانشگاه های جامع علمی کاربردی همانند سایر دانشگاه های سراسری است، با این تفاوت که این دانشگاه ها از دانشجویان خود، شهریه دریافت می کنند که البته میزان این شهریه بر اساس مصوبات وزارت علوم است.

در نظر داشته باشید که شهریه این دانشگاه ها کمتر از دانشگاه های آزاد است که این خود، امتیازی برای علاقه مندان به تحصیل در دانشگاه های جامع علمی کاربردی است.
دانشگاه های علمی کاربردی در دهه هفتاد زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس شده اند. به همین دلیل است که باید گفت که مدارک دانشجویان فارغ التحصیل از این دانشگاه ها همانند سایر دانشگاه ها از ارزش علمی برخوردار است.

علاوه بر دانش آموزان و کارکنانی که قصد ادامه تحصیل در این دانشگاه ها را دارند، دانش آموزانی که بنا به دلایلی نتوانسته اند در آزمون سراسری امتیاز آورند،‌ می توانند در این مراکز ثبت نام نمایند و به تحصیل در رشته دلخواه خود بپردازند. این دسته از دانش آموزان می توانند برای مشاهده رشته های معرفی شده این دانشگاه ها به سایت جامع علمی کاربردی مراجعه کنند.

بنر کال تو اکشن

ارزش گذاری دانشگاه های جامع علمی کاربردی ایران

اصولا ارزش مدارک تحصیلی از طریق اعتبار و کیفیت سطح آموزشی تعیین می گردد. همان گونه که می دانید برخی مدارس دارای استقبال زیادی نسبت به بقیه مدارس هستند، یا به اصطلاح گفته می شود که این مدارس، معتبرتر می باشند.
دانشگاه ها نیز بنا به میزان استقبال و همچنین ارزش گذاری از سمت وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری دارای اعتبار هستند بر همین اساس لازم به ذکر است که دانشگاه های جامع علمی کاربردی از لحاظ تأیید وزارت علوم و همچنین استقبال دانش آموزان، دانشجویان خوب و همچنین کارکنان نمونه، همانند سایر دانشگاه های ایران اعتبار دارند.

متقاضیان این دانشگاه ها چنانچه بخواهند در مورد سطح علمی و کیفیت آموزشی این مراکز بدانند، باید بدانند که به دلیل عدم برگزاری آزمون ورودی در این دانشگاه ها، هر ساله بسیاری از دانش آموزانی که در کنکور سراسری امتیاز نمی آورند به این دانشگاه ها راه پیدا می کنند و به تحصیل خود ادامه می دهند. این امر نشان دهنده آن است که بدون برگزاری آزمون ورودی و سخت گیری علمی پیش از ورود به دانشگاه، نمی توان انتظار کیفیت بالا از نظر علمی داشت.

این دسته از دانشگاه ها از لحاظ سیستم مدرک گرایی دارای اعتبار هستند اما ممکن است به دلیل عدم برگزاری آزمون و راهیابی بسیاری از افراد که دارای سطح علمی خوبی نمی باشند، کیفیت آموزشی این دانشگاه ها پایین باشد اما این نکته نیز قابل ذکر است که در بین دانشگاه های جامع علمی کاربردی،‌ ممکن است دانشگاه هایی وجود داشته باشد که از لحاظ سیستم علمی و کیفیت آموزشی، شایان ذکر و ستایش باشند. به همین خاطر نمی توان کم کیفیت بودن را به تمامی دانشگاه های جامع علمی کاربردی نسبت داد.
همچنین این نکته قابل ذکر است که اعتبار و کیفیت مراکز آموزشی به میزان تلاش دانش آموزان و دانشجویان نیز در راستای علم بستگی دارد. هرچه میزان تلاش دانشجویان در دانشگاه های جامع علمی کاربردی بیشتر باشد، میزان امتیاز دانشگاه از لحاظ اعتبار و کیفیت افزایش خواهد یافت. لذا اعتبار و کیفیت آموزشی دانشگاه های جامع علمی کاربردی تا حدی به میزان تلاش دانشجویان در راستای علم بستگی دارد.

اعتبار مدرک دانشگاه علمی کاربردی

تفاوت اعتبار دانشگاه های علمی کاربردی و دانشگاه های دیگر ایران

امروزه استقبال از تحصیل در دانشگاه ها افزایش یافته است و همچنین میزان ظرفیت دانشگاه ها، هر ساله نسبت به سال قبل بیشتر می شود. در طی سال های اخیر علاوه بر دانشگاه های سراسری، دانشگاه های دیگری نظیر دانشگاه های آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی،‌ پردیس خودگردان و همچنین دانشگاه های جامع علمی کاربردی ایجاد شده است.

در میان تمامی این دانشگاه ها، دانشگاه جامع علمی کاربردی با استقبال ویژه ای در مقایسه با دانشگاه های دیگر همراه بوده است زیرا همان گونه که اشاره شد این دانشگاه ها دارای اعتبار از نظر وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری بوده اند و همچنین به دلیل نداشتن آزمون ورودی،‌ مورد توجه دانش آموزان،‌ دانشجویان و به ویژه کارکنان اداره های مختلف قرار گرفته اند.

دانشگاه های علمی کاربردی در دو دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشجو می پذیرند. ترتیب دانشگاه ها از نظر سطح علمی و کیفیت آموزشی طی چند سال گذشته تا به امروز بدین شرح است :

◇ دانشگاه سراسری/ دوره روزانه
◇ دانشگاه سراسری/ دوره شبانه
◇ دانشگاه آزاد،‌ پردیس خودگردان و غیرانتفاعی
◇ دانشگاه پیام نور
◇ دانشگاه علمی کاربردی

ترتیب دانشگاه ها از نظر سطح علمی در چند سال گذشته

کیفیت آموزشی و سطح علمی دانشگاه های علمی کاربردی تقریبا در سطح دانشگاه های پیام نور است.

مدارک دانشگاه های جامع علمی کاربردی در داخل ایران معتبر هستند و دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی می توانند در آزمون های استخدامی کشور شرکت نمایند. همچنین مدرک این دانشگاه ها برای ادامه تحصیل در سایر دانشگاه های خارج از کشور، معتبر است و دانشجویان دارای توان علمی و عملی بالا می توانند در راستای ادامه تحصیل خود در سایر دانشگاه های جهان اقدام نمایند.
لازم به ذکر است که دانشجویان این مراکز می توانند در کشورهایی مانندآلمان و استرالیا که دارای نظام آموزشی علمی کاربردی و فنی حرفه ای هستند،‌ به تحصیل خود ادامه دهند.

اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی

دانشگاه غیرانتفاعی، ماننددانشگاه روزانه و شبانه که کلاس حضوری برگزار می گردد. اما شهریه این نوع دانشگاه بیشتر از دانشگاه شبانه است (حدود ١/۵ برابر دانشگاه شبانه) تفاوت دانشگاه غیرانتفاعی در کیفیت دانشگاه است که برخی از دانشگاه غیرانتفاعی حتی از بعضی دانشگاه روزانه و شبانه شهرستان کیفیت بالاتری دارند.

اعتبار دانشگاه‌ های غیرانتفاعی از سوی وزارت علوم سنجیده می‌شود و این وزارت علاوه بر این که مدرک این دانشگاه‌ها را معتبر می‌داند، در مقایسه با دانشگاه‌های دولتی کشور نیز چیزی کمتر با حساب نمی آورد. امروزه با توجه به رشد چشمگیر سطح علمی دانشگاه‌های غیرانتفاعی به جرات می‌توان گفت اعتبار مدرک دانشگاه‌های غیرانتفاعی با دانشگاه‌های دولتی برابری می‌کند. اعتبار مدرک دانشگاه غیر انتفاعی و همچنین امکانات این دانشگاه تعریف زیادی ندارد و حتی فضای آموزشی خیلی از این مراکز شبیه به فضای مدرسه است.

• هزینه شهریه هر ترم حدودا مبلغی معادل ۲ میلیون تومان در هر ترم می شود که بر اساس واحد های عملی و نظری و واحد های اخذ شده متفاوت می شود.
• فاقد امکانات رفاهی مانند خوابگاه، وام های دانشجویی و … است.
• بعد از دوره های روزانه و شبانه و پردیس خودگردان این دوره اعتبار بیشتری دارد.

بسیاری از داوطلبانی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری موفق به پذیرش در دانشگاه‌های دولتی شده‌اند، مدرک کارشناسی خود را در یکی از دانشگاه‌های غیرانتفاعی اخذ نموده‌اند. این نشان دهنده این است که فارغ التحصیلان دانشگاه‌های غیرانتفاعی شانس بالایی برای پذیرش در مقاطع بالاتر را دارند.
علاوه بر این مدرک این دانشگاه‌ها برای تمامی مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه آزاد و پیام نور هم معتبر است و فارغ التحصیلان دانشگاه‌های غیرانتفاعی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر هیچ گونه مشکلی نخواهند داشت.

اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی

اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی برای استخدام

داوطلبانی که نگران اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی برای استخدام در مراکز مختلف هستند، باید بدانند که در هنگام استخدام چیزی که بیشتر از مدرک اهمیت دارد، تخصص شما است. این مسئله هم به این علت است که امروزه کارآفرینان تعصب خود را از مدرک گرایی برداشته اند و ملاک خود را برای جذب نیرو تخصص و مهارت است، نه نوع دانشگاه و مدرک متقاضی.
این مسئله حاکی از آن است که هر نفر فارغ از دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کند، باید به دنبال کسب تجربه و تخصص در زمینه رشته تحصیلی خود باشد تا آینده شغلی تضمین شده‌ای داشته باشد.

درست است که برای تعدادی از شغل‌ها محل تحصیل متقاضی از ملاک‌های اصلی استخدام به شمار می‌رود، اما بسیار دیده شده که افرادی در دانشگاه‌های سطح پایین تر از دانشگاه‌های دولتی نظیر غیرانتفاعی تحصیل کرده‌اند، شغل و درآمدی به مراتب بیشتر نسبت به فارغ التحصیل دانشگاه‌های دولتی به دست آورده‌اند.

اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی در خارج از کشور

از جمله نگرانی‌های داوطلبانی که در دانشگاه‌های غیرانتفاعی تحصیل می‌کنند یا قصد تحصیل در این دانشگاه‌ها را دارند، این است که اگر بخواهند در دانشگاه‌های خارج از کشور ادامه تحصیل دهند، مدرکشان برای آنان اهمیت دارد یا خیر. شرط کلیه دانشگاه‌های مطرح خارجی برای پذیرفتن دانشجو، رتبه و سطح علمی دانشگاهی است که متقاضی در آن تحصیل کرده است. برای این دانشگاه‌ها مدرک دانشگاه‌های دولتی کشور ما نسبت به سایر دانشگاه‌ها اعتبار بیشتری دارد.

بنابراین داوطلبانی که در دانشگاه‌های نوبت روزانه و شبانه تحصیل می‌کنند، می‌توانند بیشتر از دیگر دانشجویان امیدوار به پذیرش در دانشگاه‌های خارجی باشند. در نظر داشته باشید که هر کشور و هر دانشگاهی نسبت به پذیرش دانشجو قوانین خود را دارند. این بدان معنی است که ممکن است دانشگاهی بتواند دانشجویی با مدرک دانشگاه غیرانتفاعی ایران را بپذیرد، به شرط آن که از رزومه و معدل بالایی بهره مند باشد.

برای مثال دانشگاه‌های کانادا که ایرانیان زیادی علاقه‌مند به تحصیل در آن را دارند، معیارشان برای پذیرش دانشجو داشتن رزومه قوی، معدل بالا و مدرک زبان است. به همین خاطر با توجه به این که ملاک پذیرش در دانشگاه های کانادا نوع دانشگاه محل تحصیل نیست، فارغ التحصیلان دانشگاه‌های غیرانتفاعی هم می‌توانند امید زیادی به پذیرش در دانشگاه های این کشور را داشته باشند.

 برای مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد، سراسری، غیرانتفاعی و پیام نور یا مشاوره انتخاب رشته این دانشگاه ها از طریق شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل بگیرید.

 

خلاصه مقاله مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه ها

در این مقاله سعی بر آن شده است تا مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه ها را برای شما عزیزان به صورت کامل شرح دهیم. دانشگاه های سراسری نسبت به دانشگاه آزاد، پردیس خودگردان، دانشگاه علمی کاربردی و غیرانتفاعی مدرک معتبر تری دارند. به همین دلیل است که هر ساله متقاضیان زیادی برای اخذ پذیرش در دانشگاه های سراسری رقابت می کنند.

در این مطلب در ارتباط با میزان اعتبار هر یک از دانشگاه های مذکور اطلاعاتی را ارائه کردیم. چنانچه پس از خواندن این مقاله، مجددا سوال یا ابهامی در خصوص مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه ها برای شما عزیزان پیش آمد، می توانید پاسخ سوالات خود را از طریق مشاوره با کارشناسان مجرب ایران تحصیل دریافت نمایید.

برای دانلود PDF مقاله مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه ها ۱۴۰۳ – آزاد، سراسری، غیرانتفاعی و پیام نور، کلیک کنید.

۳.۸/۵ – (۱۵ امتیاز)

اهمیت مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه های کشور با یکدیگر چیست؟

با مقایسه اعتبار مدرک این دانشگاه ها می توان اطلاعات مفیدی در ارتباط با گزینش دانشگاه و رشته های آنها بدست آورد. 

اعتبار مدرک دانشگاه سراسری نسبت به سایر دانشگاه ها چقدر است؟

اعتبار مدرک دانشگاه سراسری بالتبع بالاتر از سایر مراکز آموزشی است. 

اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی چقدر است؟

اعتبار مدرک این دانشگاه نسبت به دانشگاه سراسری و آزاد کمتر است. 

source

توسط funkhabari.ir