بهترین بازی های سولزلایک: بهترین بازی های Soulslike کدامند؟ سه‌گانه دارک سولز و برادر بزرگ‌تر آن‌ها، Demon’s Souls نیاز به معرفی و تمجید ندارد و تقریبا کمتر کسی را از اهالی دنیای بازی‌های ویدیویی می‌توان یافت که یکی از برترین بازی های Soulslike را [حداقل برای ساعاتی] تجربه نکرده باشد یا نام هیچ‌کدام از آن‌ها را نشنیده باشد. در ادامه با فهرست برترین بازی های سولزلایک همراه بخش مقالات بازی وبسایت ما باشید.

سال گذشته جشنواره Golden Joystick نسخه اول دارک سولز را به عنوان «برترین بازی تمام ادوار» انتخاب کرد. این مجموعه به خاطر لول دیزاین چند لایه و پیجیده، سیستم مبارزاتی چالش برانگیز و در عین حال به شدت لذت بخش و جهان مسحور کننده، توسط میلیون‌ها مخاطب و منتقد در سراسر دنیا تحسین می‌شود اما، معمولا زمانی که اسم مجموعه سولز به میان می‌آید، اولین ویژگی‌ که در ذهن تداعی می‌شود، “سختی” است و اکثر مخاطبان برترین بازی های سولز لایک بر این اساس دسته بندی می‌کنند.

فهرست برترین بازی های Soulslike

مقدمه

شهرت و موفقیت مجموعه سولز در عین غیر منتظره بودن، برای بسیاری از سایر استودیوهای بازیسازی تبدیل به منبع الهامی شد که استانداردهایی که تا پیش از عرضه دارک سولز یک به نظر غیر قابل تغییر به نظر می‌رسیدند را به چالش بکشند و کمی خارج از چارچوب‌ها ایده پردازی کنند و شروع به ساختن برترین بازی های سولزلایک بکنند.

اثرگذاری مجموعه سولز به قدری در میان بازیسازان عمیق بوده که منجر به خلق شدن زیر ژانری به نام «سولزلایک» و خلق بهترین بازی های Souls like شده است. عناوینی تحت زیر ژانر سولز قرار می‌گیرند و می‌توان به آن‌ها برترین بازی های Soulslike اطلاق کرد که مکانیزم‌های گیم‌پلی آن اعم از لول دیزان، ورلد دیزاین و از همه مهم‌تر سیستم مبارزاتی آن‌ها از مجموعه سولز الهام گرفته باشد.

همانطور که در ابتدا اشاره شد، بازیسازان زیادی در صدد تعریف ایده‌های خود در چارچوب استانداردهای فرام سافتور برآمدند و به نوعی دارک سولز خود و از برترین بازی های Soulslike را ساختند. در این میان برخی بازی‌ها از دیگری موفق‌تر ظاهرا شدند و توانستند جامعه هواداران خود را ایجاد کنند. برای طرفداران بازی‌های چالش برانگیز و بازی‌های فرام سافتور، تجربه این عناوین خالی از لطف نیست.

پیش از پرداختن به این بازی‌ها ذکر چند نکته لازم است:

  1. لیست بهترین بازی های سولزلایک با نظر شخصی نگارندگان و بررسی بازخوردهای مختلف تهیه شده است.
  2. سولزلایک یک زیرسبک بسیار سیال است. بسیاری از بازی‌ها می‌توانند در درجات مختلفی همانند بازی‌های سری سولز باشند. تصمیم بر Souls-Like بودن یا نبودن بازی‌های لیست براساس تخصص و نظر نویسندگان مقاله بوده است.
  3. در نگارش برترین بازی های سولزلایک از ذکر خود بازی‌های استودیو فرام سافتور که شکل‌دهنده اصلی و صاحب اصلی این سبک هستند خودداری شده است. برای بررسی «فهرست رده‌بندی بهترین بازی های سولز» که به خود ساخته‌های From Software اختصاص دارد به پیوند زیر مراجعه فرمایید:

رده‌بندی بهترین بازی های سولز

سختترین بازی ها: ۱۵- سری بازی «کفرآلود»(Blasphemous)

برترین بازی های Soulslike

یکی از بهترین بازی های سولزلایک که در سال اکتبر سال ۲۰۲۰ عرضه شد چیزی نیست جز عنوان Blasphemous که تبدیل به عنوانی شایسته و درخور توجه برای تمام گیرهای جهان و منتقدین شد. این بازی با ترکیب سبک مترویدوانیا و سولزلایک توانست جهانی را خلق کرده که می‌تواند برای ساعات زیادی شما را پای صفحه نمایش میخکوب کند. اتمسفری گیرا و استفاده از مفاهیم الهی موجود در عقاید کاتولیک و باورهای مذهبی مردم اسپانیا و هم‌چنین ایجاد فضایی سنگین شما را به اعماق تاریک ذات بشری و باورهای الهی خواهد برد.

در بازی کفرآلود شما کنترل شخصیت اصلی یعنی The Penitent One  را به‌دست گرفته و به تعقیب سرنوشت و انتقام می‌روید. شخصیت اصلی آخرین بازمانده از انجمن برادری «سوگ ساکت» است که تمام اعضای آن در یک کشتار دسته‌جمعی سلاخی شده‌اند. وقایع داستان در سرزمینی به‌ نام Cvstodia به وقوع می‌پیوندد که توسط نیروی مرموزی ملقب به معجزه(The Miracle) کنترل شده که در الگویی نامشخص برخی مردمان را مورد عنایت و برخی دیگر را مورد نفرین و مجازات قرار می‌دهد.

در شماره نخست از مجموعه بازی کفرآلود سلاح اصلی پرتاگونیست بازی تنها شمشیری به نام Mea Culpa است که توسط قربانی شدن زنی و به خواست معجزه به‌وجو آمده است. این در حالیست که  در شماره دوم این عنوان که ادامه دهنده موفقیت‌های نسخه قبلی است، از میان سه سلاح مختلف (یک شمشیر عادی هم‌چون نسخه پیشین، یک شمشیر و خنجر با بردی کم‌تر و حملاتی سنگین‌تر و یک گرز سنگین و بزرگ برای ضرباتی مرگبار ولی آهسته) به شما حق انتخاب داده می‌شود.

استفاده از کمبوهای مرگبار و جادوهای مختلفی برای شما فراهم شده است تا با بی‌رحمی هرچه تمام‌تر به سراغ دشمنان خود بروید. در سراسر بازی آیتم‌های مختلفی جاگرفته‌اند که با جمع‌آوری آنان می‌توانید به قدرت خود افزوده و یا در ازای آنان پاداشی دریافت کنید. در مسیر خود با باس‌های بسیار دشوار و جذابی روبرو شوید که با درجه سختی بالای خود شما را حسابی به چالش می‌کشند. بر روی دشمنان بخت برگشته تمام‌کننده‌های خشن و زیبایی اجرا کرده و معانی مجازات الهی را به آنان نشان دهید. تمام این موارد تجربه‌ی این بازی را تبدیل به یکی از ملزومات می‌کنند.

۱۴- بازی «اسطوره سیاه: میمون‌شاه»(Black Myth: Wukong)

بازی دارک سولز (Dark Souls)

فکر نمی‌کنم دیگر گیمری باشد که نام پرآوازه‌ی این اقتباس زیبا از داستان سفری به غرب را نشنیده باشد. با دیدن اولین نمایش‌های این بازی چنان شور و ذوقی در بین جامعه‌ی گیمرها به‌پا شد که انتظارات‌مان از این بازی را حسابی بالا برد. ووکانگ  نیز با ارائه‌ی یک گیمپلی جذاب و گرافیکی خیره‌کننده و صد البته درجه سختی بالای خود نه تنها تمام آن انتظارات را برآورده، بلکه به‌راحتی جایگاه خود را در بین بهترین بازی های سولزلایک مستحکم کرد. این بازی که با وعده‌ی تجربه‌ای جذاب از این افسانه‌ی چینی پا به بازار رقابتی بازی‌های نسل جدید گذاشته بود توانست دل بسیاری از گیمرهای چالش‌دوست را برباید.

در این بازی شما کنترل میمون شاه مشهور را در دست گرفته و او را در سفری که پیش روی خود دارد همراهی می‌کنید. ترکیبی از المان‌های بازی‌های سولز با اکشنی پر سرعت، معجون جذابی است که ساعاتی خوش و گاهی دردناک برای‌تان به ارمغان می‌آورد. باس‌فایت‌های جذاب این عنوان از افسانه‌های مختلف چینی برگرفته شده و هرکادم از آن‌ها شما را با چالشی شیرین مواجه می‌کنند. استفاده از کمبوها و قابلیت‌های مختلف ووکانگ  به گونه‌ای در بازی گنجانده شده‌اند که حس قدرت و تبدیل شدن به این شخصیت دوست‌داشتنی را به شما القاء می‌کنند.

شاید خیلی با حضور این عنوان در فهرست برترین بازی های سولزلایک موافق نباشید و بخاطر ماهیت اکشن آن این بازی را در دسته‌ی دیگری بگنجانید. اما این عنوان آنقدری از المان‌های محبوب سری سولز هم‌چون درجه سختی بالا و غول‌آخرهای چالش‌برانگیز بهره گرفته است که نتوان به‌طور قطع آن را از این زیرژانر محبوب جدا دانست. پس می‌توانید با خیالی راحت دل به تجربه‌ی آن بسپارید و پس از غلبه بر چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه می‌شوید به خود ببالید.

بهترین بازی های سولزلایک: ۱۳- بازی «دروغ‌های پی»(Lies of P)

برترین بازی های سولزلایک

با گذشت زمانی طولانی و عرضه نشدن بازی Bloodborne برای پلتفرم‌های دیگر، جای خالی چیزی با چنین محتوای لذت‌بخشی در بین بازیبازان حس می‌شد. درست در همین موقع بود که Neowiz Games با فرصت‌طلبی هرچه تمام‌تر با انتشار بازی دروغ‌های پی، آن را تبدیل به جایگزین مناسبی برای شاهکار فرام‌سافتور کرد. از اتمسفر گوتیک و تم لندن ویکتوریایی و تاریک گرفته تا گیمپلی سریع و بعضی مکانیک‌های مختلف همانند بازپس‌گیری نوار جان با ضربه زدن به دشمنان، مواردی هستند که دروغ‌های پی از بلادبورن وام گرفته است.

اتفاقات بازی در شهر خیالی Krat جریان دارند که  در آن شاهد شخصیت‌هایی برگرفته از داستان محبوب پینوکیو هستیم. به‌طور کلی جهان این بازی از ترکیب جالبی از پینوکیو و فضای تاریک و استیم‌پانکی خلق شده که در نوع خود بی‌نظیر بوده و شکل دیگری از داستان معروف دوست‌داشتنی‌مان را به تصویر می‌کشد. در جریان وقایع این بازی دورانی را شاهد هستیم که پدر ژپتو با طراحی و ساخت عروسک‌هایی پیشرفته شهر Krat را به رونق زیادی سوق داده است.

عروسک‌های ژپتو به‌دلیل کارایی بالایشان در تمام ابعاد مختلف زندگی مردم ورود کرده و بخش جدایی ناپذیری از جامعه شده‌اند. همه‌چیز به‌خوبی پیش می‌رود تا اینکه پس از شیوع نوعی بیماری به نام Petrification Disease و نابسامان شدن اوضاع شهر Krat، این عروسک‌ها دچار نوعی جنون شده و شروع به کشتار مردم شهر می‌کنند. حال وظیفه P است که با یافتن ژپتو سعی در بهبود دادن به شرایط کند.

گیمپلی بازی دقیقا برگرفته از بازی محبوب بلادبورن بوده که بر آن تغییراتی برای منحصربه‌فرد کردن دروغ‌های پی اعمال شده است. از جمله این تغییرات می‌توان به ترکیب قطعات مختلف سلاح‌ها و ایجاد توانایی‌های جدید توسط آن اشاره کرد که تجربه‌ای لذت‌بخش بوده و دست بازیکنان را برای انتخاب سبک بازی مرود علاقه‌شان بازی می‌گذارد. شما باید با دشمنان و باس‌های متنوعی درگیر شده و از پس درجه سختی بی‌رحمانه‌ی بازی بربیایید که  خب اگر با چیزی غیر از عنوانی دشوار مواجه بودیم قطعا این بازی در فهرست برترین بازی های سولزلایک جایی نمی‌داشت.

برترین بازی های سولزلایک: ۱۲- بازی «گنج یک خرچنگ دیگر»(Another Crab’s Treasure)

بازی دارک سولز (Dark Souls)

و اما می‌رسیم به بازی‌ای که در ظاهر هیچ شباهتی به یک سولز ندارد؛ بله، فقط در ظاهر شباهتی وجود ندارد و در باطن قرار است از عنوانی دشوار با مکانیک‌های سولزمانندش رنجی لذت‌بخش ببریم. بازی Another Crab’s Treasure پاسخ به این سوال است که چه می‌شد اگر اتفاقات و داستان عمیق ارواح تاریک را به اعماق دریا برده و توسط موجودات آبزی روایت کنیم؟ هرچقدر که این ایده دیوانه‌وار به‌نظر برسد، در عمل باعث شکل‌گیری بازی جذابی شده که ساعات مفرحی را برایتان رقم می‌زند.

برخلاف ظاهر انیمیشنی و لطیف این بازی، به عنوانی مواجه هستیم که اگر درجه سختی آن را پایین نیاورید قرار است حسابی شما را به دردسر بیندازد. در این عنوان شما در نقش نوعی خرچنگ به‌نام Kril هستید که به دنبال بازپس‌گیری صدف خود می‌باشد. در این راه با حقایقی پیچیده و اتفاقاتی تاریک مواجه می‌شود که مخاطرات آلوده کردن دریاها و اقیانوس‌ها را به‌خوبی به بازیباز نشان داده و علاوه‌بر گوشزد کردن ضرورت کردن حفاظت از آن‌ها داستانی درگیر کننده را ارائه می‌دهند.

سلاح اصلی شما یک چنگال است و در طول بازی می‌بایست علاوه بر ارتقای آن، از بقایای زباله‌های رها شده در دریا به‌عنوان صدف محافظ موقت خود که قابل شخصی‌سازی هستند استفاده کنید. برای شکست‌دادن دشمنان و غول‌آخرهای بازی باید به الگوهای ضربه آن‌ها دقت کرده و با احتیاط زیادی زمان مناسبی برای ضربه‌زدن انتخاب کنید. به‌طور کلی می‌توانید تمام مدت دل به تجربه‌ی یک گیمپلی لذت‌بخش سپرده و عنوانی متفاوت با ته‎مایه‌های سولز تجربه کنید.

۱۱- بازی Nine Sols

بهترین بازی های Soulslike

پیش از این در بین بهترین بازی های سولزلایک شاهد عناوین دو‌بعدی که از ارواح تاریک و بلادبورن الهام گرفته بودند بودیم. حال می‌پردازیم به بازی Nine Sols که می‌توان آن را یک سکیروی دو‌بعدی نامید. عنوان مذکور سعی کرده تا با ترکیب عقاید شرقی «تائوئیسم» و اتمسفر سایبرپانک حال و هوایی جدید که سازندگانش آن را «تائوپانک» می‌نامند ایجاد کرده و از دیگر بازی‎‌های موجود در این فهرست فاصله بگیرد.

در نگاه کلی با یک بازی مترویدوانیای دو‌بعدی طرف هستیم که درجه سختی بالا و برخی جنبه‌های مختلف داستانی خود را از سری سولز وام کرفته است. گیمپلی بازی حول محور سکوبازی و حرکات سریع در محیط و هم‌چنین ضربات دقیق و به‌موقع چرخیده و تجربه‌ای لذت‌بخش را به‌همراه می‌آورد. تمرکز اصلی بازی بر مبارزات تن‌به‌تن و منحرف کردن ضربات دشمنان برای ذخیره انرژی و وارد کردن ضربه‌ای مهلک است که نیازمند واکنش‌های سریع بازیباز می‌باشد.

شما باید با رسیدن به Nine Sols و شکست دادن آن‌ها کنترل شرایط را به‌دست بگیرید و دیگران را از ظلم آن‌ها نجات دهید. با شخصیت‌های مختلف ملاقات کنید و از آن‌ها برای افزایش قدرت و آپگرید کردن توانایی‌هایتان استفاده کنید. سرنوشت نژاد و مردمان خود و انسان‌ها را رقم زده و جهانی زیبا و مملو از زنذگی بسازید. در عین سادگی گیمپلی، با تجربه‌ای درگیرکننده طرف هستیم که تبدیل به یک بازی با استاندارهای بالا تبدیل شده و جایگاه مناسبی در فهرست برترین بازی های سولزلایک پیدا کرده است.

بهترین بازی های سولزلایک: ۱۰- سری بازی Nioh

بازی دارک سولز (Dark Souls)

مجموعه بازی‌های Nioh از چندین و چند بازی بزرگ از جمله دارک سولز، بلادبورن، دویل می کرای و صد البته مجموعه Ninja Gaiden الهام گرفته است اما با تمام این تفاسیر موفق شده در میان مخاطبان به عنوان یک IP مجزا و قدرتمند و به عنوان یکی از بهترین بازی های Soulslike شناخته شود.

سازنده این مجموعه استودیو تیم نینجا است که سال‌ها پیش از اینکه استودیو فرام سافتور به نامی محبوب در میان طرفداران بازی‌های چالش برانگیز تبدیل شود، به ساخت بازی‌های سخت و چالشی که برای تکمیل آن‌ها نیاز به درک کامل مکانیزم‌های بازی است، شهرت داشته است و حال نام خود را به عنوان یکی از سازندگان برترین بازی های سولزلایک مطرح کرده‌است. وقایع یکی از بهترین بازی های سولزلایک در دوران سامورایی‌ها در کشور ژاپن (حدودا دهه ۱۶۰۰ میلادی) روایت می‌شود و تا حد کمی از رویدادهای تاریخی الهام گرفته است.

در نسخه اول مجموعه Nioh، بهترین بازی های Soulslike مخاطب در نقش فردی به نام ویلیام قرار می‌‎گیرد که در مسیر انتقام دشمنان قدرتمند زیادی از جمله جنگجویان و Yokaiها (شیاطین) را از پا در می‌آورد. تیم نینجا با ترکیب المان‌های فانتزی‌های بزرگ سالانه و فضای ژاپن فئودال ترکیب قدرتمندی از خلق یک جهان عمیق، شخصیت‌های پرداخته شده و جداب و روایت یک داستان نسبتا جالب توجه ارائه می‌کند.

به هنگام مبارزه مدیریت کردن نوار Ki Energy یا همان نوار استقامت بسیار مهم است، این نوار زمانی که حمله می‌کنید، دفاع می‌کنید یا حتی ضربه می‌خورید، به سرعت تخلیه می‌شود و از سمت دیگر مکانیزم Ki Pulse به شما این امکان را می‌دهد که با اجرای کمبوهای متوالی و برنامه ریزی شده، بخشی از این استقامت خود را بازیابید. در بازی دشمنانی وجود دارند که می‌توانند سرعت احیا نوار استقامت شما را کند کنند و مدیریت کردن استقامت به هنگام مبارزه با آن‌ها از همیشه مهم‌تر است.

در یکی از برترین بازی های Soulslike استندهای مختلفی نیز وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهد که استراتژی‌های مختلفی را به هنگام تجربه یکی از بهترین بازی های سولزلایک اتخاذ کنید. هر استند مزایا و معایب خود را دارد، به عنوان مثال با High Stance می‌توانید آسیب بیشتری به دشمنان وارد کنید اما، استقامت شما نیز با سرعت بیشتری تخلیه می‌شود.

نقد و بررسی بازی Nioh

در Nioh 2 مکانیزم استفاده از قابلیت‌های Yokaiها نیز به بازی اضافه شد که عمق بیشتری به گیم‌پلی بازی بخشید. تنوع بالای دشمنان بازی که هر کدام به نوع خود چالش برانگیز هستند، از دیگر نکات ارزشمند مجموعه Nioh است. باس فایت‌های بازی بی‌رحم هستند و کوچک‌ترین اشتباه مخاطب را بدون تنبیه نمی‌گذارند.

سری بازی Nioh روی پلتفرم‌های PS5 ،PS4 و PC در دسترس است.

بهترین بازی های سولزلایک: ۹- سری بازی «اربابان سقوط‌کردگان»(Lords of Fallen)

بهترین بازی های سولزلایک

Lords of Fallen اولین بازی سولزلایک استودیو Deck 13 بود و یکی از بهترین بازی های Soulslike است که با همکاری CI Games در اکتبر سال ۲۰۱۴ روانه بازار شد و به جرئت یکی از برترین بازی های سولزلایک تمام ادوار است. داستان بازی ماجراهای Harkyn را روایت می‌کند. وی یک مجرم زندانی است که برای مقابله با ارتش اهریمنی Rhogar که جهان را تهدید می‌کند، آزاد می‌شود.

هر چند نبرد کردن با دشمان‌های ماورایی و اهریمنی در یک سرزمین پهناور و یخ زده که مملو از قلعه‌های فرسوده و ارگ‌های تاریک است، روی کاغذ بسیار جذاب جلوه می‌کند، باید گفت محیط‌های Lords of Fallen ابدا به جذابی سایر بازی‌های حاضر در لیست نیست و از این حیث انتقادات وارد شده به آن را باید تا حد زیادی درست تلقی کرد. باید گفت بازی برای کشف کردن اسطوره شناسی و تاریخچه خود ابدا مانند دارک سولز مخاطبان را ترغیب نمی‌کند.

با تمام این تفاسیر زمانی که بحث از سیستم مبارزات و لوت کردن به میان می‌آید، Lords of Fallen به آسانی یکی از برترین بازی های سولزلایک است. سیستم لوت کردن بازی با الهام از مجموعه دیابلو طراحی شده و علاوه بر غنائمی که از کشتن دشمنان قدرتمند از جمله باس‌ها یا موج بزرگی از دشمنان به دست می‌آورید، برخی از لوت‌های بازی در مکان‌های مخفی و صندوقچه‌ها قرار دارند و هر کدام به نحوه خود ارزشمند هستند و بازی مخاطب را برای روی برنگرداندن از هر مبارزه و فائق آمدن در آن به خوبی ترغیب می‌کند.

زره‌ها، تجهیزات و سلاح‌های مختلفی در بازی وجود دارد که ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند و قابل شخصی سازی هستند. برای مدیریت کردن انرژی شخصیت اصلی در مبارزات، زمان بندی کمبوها حرف اول را می‌زند. در بازی درخت‌های طلسم (spell trees) نیز وجود دارند که به مخاطب این امکان را می‌دهند که قابلیت‌های خود را به عنوان Rogue ،Cleric و Warrior ارتقا دهد.

سیستم پاداش و جذا در Lords of Fallen یکی دیگر از دلایل اصلی جذابیت‌های آن و یکی از علل تبدیل شدن به یکی از برترین بازی های سولزلایک است. اگر شما XPهایی خود را برای ارتقای سطح Harkyn خرج نکنید، بسته به میزان XP که به همراه دارید، XP که بعد از کشتن هر دشمن به دست می‌آورید، بیشتر می‌شود اما، اگر کشته شوید، مدت زمان محدودی را فرصت دارید به جایگاه قبلی بازگردید و XPهای خود را مجددا برداشت کنید و در غیر این صورت برای همیشه آن‌ها را از دست داده‌اید.

Lords of the Fallen برای پلتفرم‌های Xbox One ،PS4، رایانه‌های شخصی، اندروید و ios در دسترس است.

بهترین بازی های سولزلایک: ۸- سری بازی The Surge

بازی دارک سولز (Dark Souls)

مجموعه The Surge دیگر محصول استودیو Deck 13 که در زیر ژانر سولز لایک قرار می‌گیرد و باید گفت این استودیو آلمانی با خلق این مجموعه با دیگر نشان داد در ساخت بهترین بازی های سولزلایک تا چه اندازه موفق است. وقایع این فرنچایز در یک جهان پاد آرمانشهری صورت می‌گیرد.

جایی که مشکلات زیست محیطی به بالاترین حد خود رسیده و بسیاری از دولت‌های دنیا سقوط کرده‌اند. کمپانی تکنولوژی CREO همچنان در تلاش است تا حیات محدود باقی مانده روی زمین را از انقراض نجات دهد. یکی از راه حل‌های آن‌ها، ترکیب انسان‌ها با ربات‌ها برای خلق ابر انسان‌هایی موسوم به exoskeletonها است.

شخصیت اصلی یکی از بهترین بازی های Soulslike که Warren نام دارد، توانایی راه رفتن را از دست داده و خود را برای شرکت در این پروژه CREO داوطلب می‌کند. پس از اینکه عمل پیوند با موفقیت انجام می‌شود، شما در یک آزمایشگاه تحقیقاتی تاریک چشم باز می‌کنید و به سرعت متوجه می‌شوید کارمندان این موسسه مشغول قتل بوده‌اند. اتمسفر و فضا سازی بازی به خوبی خبر از وحشت‌هایی که در انتظار شما است، می‌دهد.

محیط‌های بازی هم ترسناک هستند و هم حس تنگنا هراسی (claustrophobic) شما را تحریک می‌کنند. هرچه بیشتر به اکتشاف در راهروهای هزارتوی موسسه می‌پردازید، بیشتر به فجایعی که اخیرا رخ داده‌اند، پی می‌برید. از حیث طراحی‌های محیطی مجموعه سرج یکی از برترین بازی های سولزلایک است.

مجموعه The Surge به عنوان یکی از سختترین بازی ها  و برترین بازی های سولزلایک به سیستم مبارزاتی هک-اند-اسلش خود شهرت دارد. مبارزات بازی با سلاح سرد صورت می‌گیرد و هرچند در ابتدا کمی کند و سنگین جلوه می‌کند اما، ضرباهنگ آن بالاست و از هیجان خوبی برخوردار است. هرچند باید گفت مبارزات بازی از سایر بازی‌های سولزلایک تا حدودی آسان‌تر است اما، هنوز چالش‌های خاص خود را دارد و برای فائق آمدن به دشمان و اجرای special attackها، باید نوار استقامت و انرژی خود را به درستی مدیریت کنید.

در کنار تمام این موارد، سیستم قطع عضو است که بازی The Surge را از سایر بازی‌های زیرژانر سولز لایک و دیگر سختترین بازی ها مجزا می‌کند. بازی زمانی که دارید یکی از عضوهای بدن دشمان را قطع می‌کنید، به حالت آهسته در می‌آید تا تاثیر این حرکت بیشتر شود. با قطع کردن اعضای بدن دشمنان، قطعات جدیدی به دست می‌آورید و می‌توانید آن را برای ارتقا کارکتر خود، استفاده کنید.

مجموعه The Surge برای پلتفرم‌های پلی استیشن ۴، ایکس باکس وان و رایانه‌های شخصی در دسترس است.

۷- بازی «نمک و گورستان»(Salt and Sanctuary)

بهترین بازی های سولزلایک

Salt and Sanctuary یک بازی نقش آفرینی دو بعدی است که توسط استودیو Ska ساخته شده است. پس از اینکه شخصیت اصلی از یک سفر دریایی پرخطر، جان سالم به در می‌برد، خود را در یک جزیره [ظاهرا] متروکه می‌یابد. پس از آن به اکتشاف سازه‌های قدیمی و مخروبه، دشت‌های پر رمز و راز و قلعه‌های بزرگ و دلهره آور می‌پردازید. داستان بازی از ابتدا بسیار گنگ و نا مفهوم است و درک تمام وقایع جزیره به مخاطب واگذار می‌شود تا با کنار هم قرار دادن سرنخ‌ها و خواندن توضیحات همه آیتم‌ها آن را کشف کند. فضا بازی از ابتدا تا انتها مرموز و جذاب باقی می‌ماند.

سیستم مبارزات بازی Salt and Sanctuary به عنوان  یکی از بهترین بازی های سولزلایک و یکی از سختترین بازی ها بسیار یادآور مجموعه دارک سولز است. در واقع حملات سبک، سنگین، دفاع کردن، جاخالی دادن و آموختن الگو حملات دشمان هسته آن را شکل می‌دهند. شاید تمامی مبارزات بازی به یک اندازه سخت و آزادهنده نباشند اما، قطعا تمامی آن‌ها چالش خاص خود را دارند. با هر بار مردن تمامی سالتی (ارز رایج در بازی) که ذخیره کرده‌اید را از دست می‌دهید و تنها از طریق کشتن دشمنی که دفع پیش شما را شکست داده، می‌توانید آن‌ها را پس بگیرید.

ویژگی‌ که باعث می‌شود Salt and Sanctuary تا حدودی خود را از سایر بازی‌های مشابه، بهترین بازی های Soulslike و سختترین بازی ها دیگر متمایز کند، حجم بالای شخصی سازی است که سازندگان به مخاطبان ارائه می‌کنند. در ابتدای بازی شخصیت اصلی قابلیت‌های محدودی در اختیار دارد و این وظیف مخاطب است که با یافتن منابع مورد نظر سلاح‌ها و زره‌هایی که در اختیار دارد را ارتقا دهد. با میزان Salt که در اختیار دارید می‌توانید ویژگی‌ها زره‌ها و جادوهای خود را ارتقا دهید و بیش از پیش کارکتر خود را شخصی سازی کنید.

Salt and Sanctuary روی پلتفرم‌های mac ،PS Vita ،PS4 ،Xbox One، ویندوز، نینتندو سوییچ و لینوکس در دسترس است.

بهترین بازی‌ های سولزلایک: ۶- سری بازی «شوالیه پوشالی»(Hollow Knight)

بازی دارک سولز (Dark Souls)

Hollow Knight بدون شک یکی شناخته شده‌ترین، موفق‌ترین و یکی از بهترین بازی های Soulslike است و یکی از سختترین بازی ها است که مخاطبان در نسل هشتم کنسول‌ها تجربه کرده‌اند. محصول استودیو Team Cherry دلایل متعددی برای موفقیت دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به لول دیزاین مترویدوانیایی، استایل هنری چشمنواز، شخصیت‌های به یادماندنی، اسطوره شناسی پیچیده و سیستم مبارزاتی چالش برانگیز اشاره کرد.

دقیقا به همین دلیل است که به عقیده بسیاری این بازی نه تنها در دسته سولز لایک قرار می‌گیرد، بلکه یکی از بهترین بازی های سولزلایک است. وقایع بازی در امپراطوری به نام Hallownest روایت می‌شود که متعلق به حشرات است. شما بازی را در نقش حشره‌ای که در ابتدا مقاصد و اهدافش نامشخص است، آغاز می‌کنید.

هرچه بیشتر در بازی اکتشاف می‌کنید، بیشتر و بیشتر به وقایع غم انگیزی که در این امپراطوری رخ داده است، پی می‌برید. اسطوره شناسی یکی از برترین بازی های Soulslike درست مانند مجموعه دارک سولز مبهم و گنگ است و با کات سین و دیالوگ معرفی نمی‌شود، بلکه داستان بازی رفته رفته و مرحله به مرحله خود را فاش می‌کند و به زیبایی هرچه تمام‌تر با جهان بازی پیوند خورده است و درک آن به میزان دقت و علاقه مخاطب وابسته است و تا حدودی نیازمند تجزیه و تحلیل است.

سیستم مبارزات بازی در ابتدا آزار دهنده و غیر منصفانه جلوه می‌کند و شاید در ساعات ابتدایی تجربه بازی، بارها و بارها مرگ را تجربه کنید همین مسئله سبب شده هالو نایت به عنوان یکی از سختترین بازی ها نسل گذشته شهرت پیدا کند اما، زمانی که چابکی و واکنش پذیری خود را ارتقا می‌دهید، بیشتر و بیشتر به سیستم حمله-جاخالی بازی خو می‌کنید و مبارزات از حالت آزار دهنده، به حالت لذت بخش تغییر وضعیت می‌دهند و هر پیروزی در هر مبارزه، لذت خاص خود را دارد و همین مسئله Hollow Knight را به یکی از بهترین بازی های Soulslike تبدیل می‌کند.

با کشتن دشمنان بازی، سولز به دست می‌آورید که می‌توانید با آن نوار سلامتی خود را بازیابید. Geo دیگر پاداش کشتن دشمنان بازی است که ارز رایج در سرزمین Hallownest است و برای کارهای مختلفی می‌توان از آن بهره برد.

در Hollow Knight، یکی از برترین بازی های Soulslike طلسم‌های مختلفی یافت می‌شود که به مخاطب این امکان را می‌دهد در یکی از بهترین بازی های سولزلایک استایل خاص خود را برگزیند. به عنوان مثال یک طلسم سبب می‌شود میزان اثر حملات شما طولانی‌تر شود و از فاصله دورتر نیز بتوانید به دشمنان آسیب بزنید.

تنوع باس‌ فایت‌های بازی و قابلیت‌ها و الگو حملات آن‌ها حقیقتا تحسین برانگیز است و هرچند برای شکست برخی از این باس‌ها نیاز به تسلط کافی به سیستم مبارزات بازی است اما، بدون شک هیچ کدام غیر منصفانه نیستند و در اکثر مواقع علت اصلی شکست مخاطب، مسلط نبودن به الگو حملات باس فایت است.

Hollow Knight برای پلتفرم‌های Xbox One ،PS4 ،PC، نینتندو سوییچ، مک و لینوکس در دسترس است.

نقد و بررسی بازی Hollow Knight

بهترین بازی های سولزلایک: ۵- سری بازی «ته‌مانده»(Remnant)

بهترین بازی های سولزلایک

در کنار بازی The Surge 2، سال ۲۰۱۹ زمان عرضه یکی دیگر از بهترین بازی‌های زیرژانر Souls-Like است. Remnant: From the Ashes محصول استودیو Gunfire Games است که از سختترین بازی ها آمریکایی است و در ژانر نقش آفرینی سوم شخص و لوتر-شوتر قرار می‌گیرد. شما در جهان آخرالزمانی بازی سفر می‌کنید و به دنبال راهی برای نجات بشریت هستید. قطعا داستان بازی به جذابیت و پختگی مجموعه دارک سولز نیست اما، فضا سازی بازی و محیط‌های آن به تنهایی برای جلب توجه مخاطبان کفایت می‌کند.

محیط‌های بازی به صورت لحظه‌ای و آنی لود می‌شوند و این بدان معنا است که هر با که بازی را لود می‌کنید، می‌توانید انتظار مواجه با دشمان و باس‌های جدیدی را داشته باشید. این مسئله علاوه بر اینکه به چالش‌های بازی می‌افزاید و آن را در دسته سختترین بازی ها قرار می‌دهد، سبب می‌شود ارزش تکرار بازی نیز بالاتر برود و بدین ترتیب Remnant: From the Ashes از این حیث تبدیل به یکی از بهترین بازی های سولزلایک می‌شود.

بهترین آیتم‌ها با شکست دادن سخت‌ترین دشمنان بازی که همان باس فایت‌های بازی هستند، به دست می‌آیند. هر بار که به Ward 13 یا همان هاب بازی بازمی‌گردید، می‌توانید سلاح‌های جدیدی برای خود بسازید و همچنین ماد سلاح خود را تغییر دهید تا بدین ترتیب استایل خاص خود را برای مبارزات بازی داشته باشید.

تنوع سلاح‌های بازی به عنوان یکی از برترین بازی های Soulslike بالا است و می‌توانید بازی را به صورت تکی یا به همراه دوستان خود تجربه کنید که قطعا تجربه بازی را غنی‌تر می‌کند. مکانیزم بلاک در بازی وجود ندارد و باید تمامی حملات را جاخالی دهید، همین مسئله سبب می‌شود، مدیریت کردن نوار استقامت بسیار مهم‌تر از پیش شود.

شما می‌توانید Remnant: From the Ashes را به عنوان یکی از برترین بازی های Soulslike روی Xbox One ،Xbox Series X/S ،PS4 ،PS5 و PC تجربه کنید.

بهترین بازی های سولز لایک: ۴- بازی Code Vein

بهترین بازی های سولزلایک

در ادامه لیست بهترین بازی های سولزلایک که به سختترین بازی ها شهرت دارند، به سراغ بازی Code Vein می‌رویم. این بازی توسط استودیو بندای نامکو ساخته شده و در سپتامبر ۲۰۱۹ روانه بازار شد. وقایع بازی در یک جهان پساآخرالزمانی روایت می‌شود، جایی که شما از ده‌ها از گور برخاسته (revenants) هستید که وجودتان مملو از انگل است و بنابراین برای اینکه سلامت عقل خود را از دست ندهید باید مانند یک خون آشام دائما از خون دیگران تغزیه کنید در غیر این صورت تبدیل به یکی از موجوداتی می‌شوید که به دنبال شکست آن‌ها هستید. طراحی‌های بازی ترکیبی از محیط‌های تیره و غلو شده است.

سیستم مبارزات یکی از برترین بازی های سولزلایک از حیث شباهت، بیشتر یادآور بازی بلادبورن است که یکی از سختترین بازی ها PS4 است. سلاح‌های بازی سبک و پرسرعت هستند و جاخالی‌های شما باید دقیق و با زمان بندی درست باشند. سیستم ارتقای لول بازی تا حدودی منجصر به فرد است. شما در Code Vein اقدام به ارتقا statهای مختلف نمی‌کنید و هر کلاس را که موسوم به Blood Code هستند، ارتقا می‌دهید. بدین ترتیب می‌توانید با ارتقا هر کلاس، چندین ویژگی را به صورت هم زمان ارتقا دهید.

هر بلاد کد ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و جادوهای مخصوص به خود را در یکی از بهترین بازی های Soulslike دارد و شما می‌توانید بسته به دشمنی که با آن مواجه هستید، بلاد کد خاصی را انتخاب کنید تا بدین ترتیب، هر مبارزه حس و حال متفاوتی داشته باشد و بازی دچار تکرار و ملال نشود. درست مانند Remnant: From the Ashes، شما می‌توانید Code Vein را به صورت فردی یا گروهی تجربه کنید. اگر بخواهید بازی را به صورت فردی تجربه کنید، یک همراه که هوش مصنوعی آن را کنترل می‌کند، شما را در مسیر پیروزی یاری می‌دهد. این همراه در مواجه با دشمنان معمولی بسیار خوب عمل می‌کند اما، در مقابل باس فایت چندان گزینه قابل اتکایی نیست.

Code Vein برای پلتفرم‌های ایکس باکس وان، پلی استیشن ۴ و PC در دسترس است.

Code Vein

۳-سری بازی «جنگ‌های ستاره‌ای: جدای»(Star Wars: Jedi)

بهترین بازی های سولزلایک

بازی Star Wars Jedi: Fallen Order در کمال غافلگیری و به دور از انتظار در نوامبر سال ۲۰۱۹ عرضه شد. استودیو ریسپاون با این بازی مهارت خود را در ساخت بازی‌های اکشن-ماجراجویی به رخ کشید. وقایع بازی سال‌ها پس از پایان Star Wars III: Revenge of the Sith روایت می‌شود. شما در نقش یک Jedi نوآموز به نام Cal Kestis قرار می‌گیرید که به ناچار از دست نیروهای Empire مخفی شده است و به دنبال راهی است تا بار دیگر شکوه و اعتبار Jediها در سراسر کهکشان بازیابد.

قطعا اکتشاف و گشت و گذار یکی از بهترین ارکان بازی است. به لطف عمق و تنوعی که هر سیاره دارد و حس خاصی هر کدام از مکان‌های بازی به مخاطب القا می‌کنند، گشت و گذار در تک تک مکان‌های بازی حس منحصر به فرد خود را دارد. لوکیشن‌هایی که طرفداران بارها آن‌ها را مجموعه فیلم‌ها استاروارز دیده‌اند، با دقت هرچه تمام‌تر طراحی شده‌اند و در کنار آن‌ها، مکان‌های جدیدی وجود دارد که جهان مجموعه را گسترده‌تر از قبل می‌کند. پازل‌های بازی بهانه خوبی برای ایجاد وقفه در مبارزات هستند. تمامی این موارد بازی Star Wars: Jedi Fallen Order را به یکی از بهترین بازی های Soulslike تبدیل می‌کند.

کومبوهای برنامه ریزی شده، اقدام به جاخالی دادن و Parry کردن با زمانبندی مناسب و توجه به الگو حملات دشمنان، هسته سیستم مبارزات بازی Star Wars: Jedi Fallen Order را به عنوان یکی از بهترین بازی های سولزلایک و یکی از سختترین بازی ها مجموعه استاروارز شکل می‌دهد. هرچند بازی درخت مهارت‌های دقیق و ارزشمندی دارد و آزاد کردن قابلیت‌های مختلف، سرگرم کننده و جذاب است اما، در پایان این مهارت است که حرف اول و آخر را می‌زند و برای شکست دادن دشمنان، آشنایی با سیستم مبارزات بازی، یک اصل اساسی است.

شما می‌توانید Star Wars: Jedi Fallen Order، یکی از برترین بازی های سولزلایک را روی پلتفرم‌های ایکس باکس وان، ایکس باکس سری ایکس/اس، پلی استیشن ۴، پلی استیشن ۵ و رایانه‌های شخصی تجربه کنید.

بهترین بازی های سولز لایک: ۲- بازی Mortal Shell

بهترین بازی های سولزلایک

مورتال شل یک بازی اکشن نقش آفرینی و یکی از برترین بازی های Soulslike است که توسط استودیو آمریکایی Cold Symmetry ساخته شده است. وقایع بازی در یک جهان فانتزی و تاریک موسوم به جهان مردگان (underworld) روایت می‌شود. بقا و زنده ماندن در این جهان و به هنگام مقابله با هیولاها و موجودات گروتسک هدف اصلی شما است. دشمنان بازی در عین کریه بودن، مهیب و قدرتمند نیز هستند و به خوبی با محیط بازی یکدست می‌شوند، محیط‌های بازی نیز به نوبه خود به عنوان یک رکن مجزا عمل می‌کند و حس ناامیدی و غم را به نحوه احسن انتقال می‌دهند و در روایت غیر خطی داستان یکی از سختترین بازی ها نقش مهمی ایفا می‌کنند.

مکانیزم Shell در بازی یکی از اصلی‌ترین دلایل جذابیت آن است. برخلاف مجموعه دارک سولز و بازی‌های مشابه آن، در بازی Mortal Shell یک سری ویژگی از پیش تعیین شده وجود ندارد تا شما با ارتقا آن‌ها کلاس و استایل خاص خود را بسازید. در بازی Shellهای مختلفی وجود دارد که هر کدام به شما مهارت‌های خاص را هدیه می‌دهند. با پیشروی در بازی می‌توانید به talentها و arcane powerهای مختلفی دست یابید و همچنین سلاح‌های خود را ارتقا دهید. هر بار که کشته می‌شوید، Shell که در اختیار دارید را است می‌دهید، می‌توانید مبارزات بازی را در حالت Naked پیگیری کنید یا سعی کنید شِل خود را بازیابید.

مکانیزم hardening یکی دیگری از ارکان یکی از بهترین بازی های سولزلایک است. به لطف این مکانیزم می‌توانید خود را برای مدت محدودی تبدیل به یک صخره غیر قابل نفوذ کنید. در این حالت از حملا دشمنان مصون هستید و دشمنانی که به شما ضربه می‌زنند، برای مدتی فلج می‌شوند و می‌توانید ضربات مرگباری به آن‌ها وارد کنید. این مکانیزم به شما این امکان را می‌دهد که با آرامش بیشتری الگو حملا دشمنان را بررسی کنید و هر اشتباه شما تبدیل به یک تجربه غیر قابل جبران نشود.

Mortal Shell برای پلتفرم‌های پلی استیشن ۴، پلی استیشن ۵، ایکس باکس وان، ایکس باکس سری ایکس/اس و رایانه‌های شخصی در دسترس است.

بهترین بازی سولزلایک: بازی Wo Long: Fallen Dynasty

بازی دارک سولز (Dark Souls)

به جرئت می‌توان گفت بازی Wo Long: Fallen Dynasty به عنوان یکی از سختترین بازی ها و برترین بازی های سولزلایک که طی سال ۲۰۲۳ میلادی روانه بازار شده، حاصل تجربه چندین دهه استودیو تیم نینجا در ساخت بازی‌های سخت و چالش برانگیز و همچنین تجاربی است که آن‌ها در ساخت نسخه اول و دوم Nioh کسب کرده‌اند.

هرچند همان دو بازی نیز به زعم بسیاری جزو بهترین بازی های Soulslike هستند اما، نواقصی در سیستم مبارزه و طراحی محیطی آن‌‎ها وجود داشت که مانع از ستایش شدن آن‌ها توسط طیف وسیعی‌تری از مخاطبان شد اما، در Wo Long: Fallen Dynasty مشخصا سازندگان از اشتباهات گذشته درس گرفته‌اند و همچنین بررسی ساخته‌های استودیوهای دیگر، دید بهتری به آن‌ها بخشیده است.

بالانس در بازی Wo Long: Fallen Dynasty به مراتب بهتر از مجموعه Nioh است. به لطف مکانیزم و سیستم Morale در بازی اکتشاف و گشت و گذار مهم‌تر از همیشه است و همین مسئله سبب شده، مخاطبانی که تجربه کم‌تری در تکمیل کردن برترین بازی های سولزلایک دارند، در ساعات اولیه بازی دست برتر را داشته باشند و پس از بارها و بارها مردن، از تلاش مجدد دلزده نشوند. هسته سیستم مبارزات بازی شامل رد کردن حملات (deflecting) و پری کردن که به زیبایی هرچه تمام‌تر پیاده سازی شده وبه لطف انیمیشن‌های نرم و روان دشمنان، کاملا قابل تشخیص هستند و ابدا حس ناعادلانه بودن را به مخاطب القا نمی‌کنند.

در واقع باید بگوییم، اگر شما چندان با زیرژانر سولز لایک و برترین بازی های Soulslike آشنایی چندانی ندارید، فارغ از محصولات فرام سافتور بازی Wo Long: Fallen Dynasty جزو لذت بخش‌ترین بازی‌ها است و برای مخاطبان جدیدتر، یک انتخاب مناسب برای ورود به جهان بازی‌های سولز لایک است. در عین جذاب بودن بازی برای مخاطب بی‌تجربه، بازی چندی از برترین باس‌ فایت‌ها و دشمنان را به مخاطبان ارائه می‌کند، مبارزه‌هایی که اگر به خود غره شوید و به الگوی حملات دشمنان توجه کافی نداشته باشید، به سختی تنبیه می‌شوید.

بازی Wo Long: Fallen Dynasty برای پلتفرم‌های پلی استیشن ۵، ایکس باکس سری ایکس/اس، پلی استیشن ۴، ایکس باکس وان و رایانه‌های شخصی در دسترس است.

جمع‌بندی

گذر سالیان متمادی و عرضه بازی‌های مختلف نشان داده همچنان فرام سافتور سلطان بی‌رقیب زیر ژانر سولز لایک است وتقریبا هیچ استودیو نمی‌تواند مشابه آن‌ها عمل کند و به اندازه این استودیو ژاپنی موفقیت کسب کند. البته این مسئله بدین معنا نیست که استودیوهای دیگر بازی‌های ارزشمندو جذابی را در قالب برترین بازی های Soulslike خلق نکردند.

عناوین حاضر در این لیست نشان می‌دهند در صورتی سازندگان درک درستی از ارکان سولز لایک داشته باشند، می‌تواند آن را تقریبا روی هر ژانری پیاده سازی کنند و بازخوردهای خوبی را نیز دریافت کنند. تک تک بازی‌های حاضر در این لیست دلایل مختلفی برای محبوبیت خود دارند و قطعا هر کدام از ارزش تجربه بالایی برخوردار هستند.

با تشکر از محسن شجاعی بابت نگارش متن نخستین مقاله برترین بازی های Souls-Like. این بود فهرست بهترین بازی های سولزلایک در وب‌سایت دنیای بازی. نظر شما همراهان همیشگی درمورد بازی‌های Souls-Like چیست؟

source

توسط funkhabari.ir