فراروـ سسها یکی از هیجانانگیزترین چاشنیها در دنیای آشپزی هستند که بسیار محبوب و پر طرفداراناند. سسها در انواع و طعمهای گوناگون موجودند که برای سرو غذاهای اصلی، پیش غذا و سالادها استفاده میشوند. سسها در دنیای فست فود نیز بسیار پر کاربرد و محبوب هستند، طوری که میتوان گفت هرکدام از این فست فودها با نوع خاصی از سسها سرو میشوند. امروز میتوانید انواع سس را در طعمها و رنگهای گوناگون داخل سوپر مارکتها و فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنید. اما تهیه سس در منزل نیز کار سادهای است و نیاز به صرف زمان زیادی ندارد. اگر از خوردن سسهای تکراری خسته شدهاید و میخواهید سسهای جدید و هیجانانگیز را در کنار انواع غذا سرو کنید، این مطلب برای شماست، زیرا در ادامه میخواهیم شما را با ۶ مدل سس خوشمزه و خاص آشنا کنیم که امروزه همراه با غذاهای مدرن سرو میشوند و طعم بینظیری دارند، پس در ادامه با ما همراه باشید.
۱ـ سس انبه
سس انبه را میتوانید به صورت سرد و یا گرم در کنار انواع غذاهای دریایی به ویژه همراه با میگو سوخاری سرو کنید. برای درست کردن سس انبه کافی است پودر انبه، آب پرتقال، آب لیموترش، کمی شکر، زنجبیل، فلفل قرمز و روغن زیتون را به خوبی با هم مخلوط کنید.
۲ـ سس ژوگ
سس ژوگ که اصالتی عربی دارد و متعلق به کشور یمن است، طعم تندی دارد و از ترکیب گشنیز تازه با جعفری، فلفل سبز تند، سیر، زیره، تخم گشنیز، آبلیمو، روغن زیتون و نمک تهیه میشود. این سس را میتوانید برای انواع گوشتهای کبابی و یا به صورت دیپ همراه با نان ترد و تست شده سرو کنید.
۳ـ سس رومسکو
رومسکو نوعی سس سنتی اسپانیایی است که در کنار غذاهایی مانند ماهی، مرغ و سبزیجات گریل شده یا به صورت دیپ همراه با نان تست شده سرو میشود. برای درست کردن سس رومسکو باید فلفل دلمهای کباب شده را با پوره گوچه فرنگی، مغز بادام تفت داده شده، سیر، سرکه قرمز، روغن زیتون، پاپریکا دودی، فلفل قرمز و نمک داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دور بزنید تا سس غلیظ و یکدستی شکل بگیرد.
۴ـ سس کرهای کاوبوی
این سس را باید روی اجاق گاز بپزید و به صورت گرم در کنار غذاهای گریل شده مانند استیک، مرغ و میگو سرو میشود. برای درست کردن سس کرهای کاوبوی کافی است مقداری کره را داغ کنید و مقداری سس خردل، فلفل قرمز و سس ورچستر را به آن اضافه کنید و روی اجاق کمی تفت بدهید تا جوشهای ریز بزند، سپس اجاق گاز را خاموش کنید و سس را به صورت داغ در کنار ماهی، میگو و یا مرغ سرو کنید.
۵ـ سس لیموکاپری یا کاپاریس
سس کاپری نوعی سس با بافت کرمی است که طعم ترش و شور دارد. این سس هم نیاز به پخت دارد معمولا به صورت گرم سرو میشود. برای درست کردن سس کاپری باید کره، آب لیموترش، خامه، جعفری خرد شده و پاپریکا را روی اجاق گاز حرارت بدهید تا به غلظت برسد. از سس کاپری میتوانید برای سرو انواع غذاهای دریایی، مرغ و سبزیجات گریل شده استفاده کنید.
۶ـ سس لمون دیل
سس لمون دیل نوعی سس بسیار سبک و خوشمزه است که بهترین ترکیب آن با غذاهایی مانند سبزیجات بخارپز، سیب زمینی سوخاری و انواع سالاد است. برای درست کردن این سس باید سس مایونز، ماست یونانی، آب لیموترش، رنده پوست لیمو ترش، پودر سیر و نمک را با هم مخلوط کنید.
source