مهدی نصیری یکی از روزنامه نگاران و نویسنده های ایران بوده که به عنوان مدیر مسئول روزنامه کیهان و روزنامه هفت صبح شناخته میشود او ابتدای فعالیتش تفکری تندرو داشت اما بعد از دهه 90 مدام از نظام انتقاد میکند.
مهدی نصیری کیست
مهدی نصیری روزنامه نگار و نویسنده متولد ۱۳۴۲ در شهر دامغان میباشد او مدیر مسئول سابق روزنامه کیهان بوده است و در حال حاضر نشریه سمات را مدیریت می کند مهدی نصیری فرزند آیت الله نصیری یکی از مجتهد های شیعه است.
وی در اواسط دهه ۶۰ توانست در کنار تحصیل در حوزه علمیه، به تدریس دروس ادبیات بپردازد و پس از انقلاب پس از دریافت دیپلم خود توانست در رشته الهیات دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شود، اما به گفته خودش به دلیل مسئولیت در کیهان و عدم شرکت در کلاسها از دانشگاه انصراف داد. نصیری در حلقه نخستین درس خارج فقه آیتالله خامنهای شرکت کرد و از سال ۶۹ تا ۷۳ در این حلقه حضور داشت.
بیوگرافی مهدی نصیری
مهدی نصیری در سال ۱۳۴۲ در دامغان به دنیا آمد از سال ۱۳۵۴ وارد حوزه علمیه شد و به آموزش دروس حوزوی پرداخت آیت الله نصیری یکی از چهره های سرشناس مراجع تقلید می باشد.
در سال ۱۳۵۸ مهدی نصیری در حوزه علمیه قم کار خود را آغاز کرد و تا سال ۱۳۶۶ آن را ادامه داد.
شرع فعالیت
در سال ۱۳۶۵ وارد دنیای مطبوعاتی شد و همکاری با موسسه مطبوعاتی کیهان را استارت زد ابتدا کار خود را در قم آغاز کرد اما کم کم با کسب تجربه راهی تهران شد و به عنوان دبیر سرویس مقالات روزنامه کیهان کار خود را ادامه داد او را بیشتر به عنوان نویسنده سیاسی میشناختند و مقالات متعددی را در زمینه سیاسی و فرهنگی در روزنامه کیهان به چاپ رساند.
مدیر مسئول کیهان در سال 1367 تا 1374
مهدی نصیری در سال ۱۳۶۷ از سویی محمد خاتمی به عنوان مدیرمسئول روزنامه کیهان کار خود را آغاز کرد و تا سال ۱۳۷۴ این مسئولیت را برعهده داشت بعد از مدتی کار خود را در نشریه سیاسی فرهنگ صبح آغاز کرد نشریه که فقط تا سال ۱۳۷۸ چاپ شد و برای همیشه تعطیل گردید.
سوابق
از سوابق دیگر ایشان میتوان به معاونت سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در سال ۱۳۸۰ اشاره کرد به مدت ۴ سال این سمت را بر عهده داشت در سال ۱۳۸۴ معاون فرهنگی دفتر نمایندگی رهبر ایران در کشور امارات بود مهدی نصیری ماهنامه سیاحت غرب در قم به چاپ رساند کتاب حال ۸۵ شماره آن منتشر شده است.
مهدی نصیری و تشدید رویکرد انتقادیاش نسبت به حکمرانی
تقریبا در اواخر دهه ۹۰ بود که رویکرد انتقادی مهدی نصیری نسبت به حکمرانی جمهوری اسلامی شدت گرفت. خودش اولین جرقه این رویکرد انتقادی را واکنش سران نسبت به گزارشات تحقیقیاش درباره فساد مالی میداند. با انتشار این دو گزارش محمد غرضی، وزیر پست از نصیری شکایت و نصیری با اتهام تهمت و افترا و نشر اکاذیب راهی دادگاه شد، اما سرانجام توسط هیئت منصفه تبرئه شده و حتی مورد حمایت آیتالله خامنهای قرار گرفت، اما هیچوقت دادگاه به موضوع تخلفات مالی ورود نکرد و حتی پیش از دادگاه آیتالله یزدی به عنوان رئیس دستگاه قضا از محمد غرضی حمایت کرده و اعلام کرد که هر چه سریعتر به شکایت محمد غرضی علیه بنده رسیدگی شود!
همچنین ببینید:
بیوگرافی نرگس محمدی روزنامه نگار و خبرنگار
بیوگرافی داوود عابدی مجری و خبرنگار همسر المیرا شریفی مقدم
بیوگرافی کوثر اکبرنژاد خبرنگار ورزشی کیست سوابق و حواشی
ماجرای رسیدگی به فساد در وزارت نیروی دوران هاشمی رفسنجانی هم به همین منوال پیش رفت و هیچ پیگیریای صورت نگرفت. نصیری در این رابطه میگوید: «من به عنوان یک فرد آرمانخواه و انقلابی و حساس به قانون شکنی و فساد مالی که تازه زاویه آن در دولت آقای هاشمی و برخی دیگر از نهادهای نظام با سکوت و مماشات قوه قضائیه، باز شده بود و پیش بینی میشد که اگر امروز جلوی آن را به قول سعدی با بیل نگیریم بعدا با پیل نیز نمیتوان گرفت و دقیقا امروز همین اتفاق به نحو بسیار لجام گسیخته و ویرانگری برای کشور رخ داده است، در قبال این بی تفاوتی سیستماتیک دچار شوک شدم و احساس کردم این نوع حکمرانی نمیتواند مطلوب من باشد و این در واقع آب سردی بود که آن روز بر سر من ریخته شد.»
لزوم پرده نشینی زنان
نصیری بخش دوم کتاب خود را با عنوان «پرده نشینی یا حضور گسترده اجتماعی زن» نگاشته است. از مجموع مباحث مهدی نصیری در این بخش، برمیآید که زنان باید به طور حداکثری پرده نشین باشند و از اختلاط، هم صحبتی و معاشرت با نامحرمان، خودداری کنند؛ حتی با حفظ حجاب و رعایت مسائل، بهتر است در خانه بمانند و به شوهرداری بپردازند و حتی برای نماز جماعت هم، از منزل خارج نشوند و در پستوی خانه، نماز بخوانند. او حتی نگاه متدینین که بر حضور اجتماعی زنان تاکید دارند را، مورد نقد قرار داده و معتقد بر پرده نشینی حداکثری است.
اسامی کتاب های مهدی نصیری
- اسلام و تجدد، مهدی نصیری، ناشر: کتاب صبح، ۱۳۸۷
- جایگاه اجتماعی زن از منظر اسلام، مهدی نصیری، ناشر: کتاب صبح – ۱۳۸۱
- فلسفه از منظر قرآن و عترت، مهدی نصیری، ناشر: کتاب صبح، ۱۳۸۷
- آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، مهدی نصیری، ناشر: نشتا
- «آوینی و مدرنیته»
- عصر حیرت؛ جستاری کلامی پیرامون حکمرانی فقهی و تمدن سازی اسلامی در عصر غیبت و سیطره مدرنیته، نشر الصدیقة الشهیدة، [انتشار الکترونیکی]، ۱۳۹۸
چه کسی فکر می کرد فرجام انقلابی که قرار بود دین و دنیای مردم را آباد کند، به اینجا برسد که میلیونها خانواده ایرانی با وجود زندگی در کشوری غنی و ثروتمند، به زیر خط فقر سقوط کنند.
از آنجا که این وضعیت فلاکت بار محصول حکمرانی ای است که به نام دین و فقه و با رهبری روحانیت صورت می پذیرد، طبیعی است که بر خلاف آنچه که در پیش از انقلاب گمان می رفت با استقرار نظامی اسلامی آیه “یدخلون فی دین الله افواجا” در مورد جامعه ایران محقق شود، با صد افسوس گزاره “یخرجون من دین الله افواجا” رخ نماید.
روحانیت حاکم نه تنها در عرصه حکمرانی با علومی چون اقتصاد و سیاست و جامعه شناسی و تاریخ و ارتباطات و حقوق و …بیگانه و یا کم اطلاع است بلکه حتی از بسیاری از آموزه های دینی نیز فاصله دارد.
پیامبر اکرم ص در آخرین خطبه ای که در روزهای پایانی زندگی اش خواند، به حاکمان بعد از خود هشدار داد که مبادا مردم را به فقر و ناداری بکشانند، چه آن که این امر موجب کفر آنها و فاصله گیری از خدا و دین خواهد شد.(کافی ج ۱ ص ۴۰۶) در جایی دیگر فرمود: خداوندا به نان ( و غذای) ما برکت ده که اگر نان نباشد ما نه اهل نماز خواهیم بود و نه روزه و نه دیگر واجبات خداوند. (کافی ج ۵ ص ۷۳)
احضار توسط سپاه
مهدی نصیری، سردبیر و مدیر مسئول سابق روزنامه کیهان در کانال تلگرامیاش خبر داد در 30 اردیبهشت 1402 از سوی سازمان اطلاعات سپاه برای بازجویی فرا خوانده شده است.
او گفته امروز ساعت هشت و نیم صبح در پی شکایت حمید رسایی، به شعبه چهارم دادگاه ویژه روحانیت قم مراجعه کرده و پس از بازگشت از دادگاه، تلفنی از سوی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران برای حضور در یکی از دفاتر این سازمان در قم احضار شده است.
نصیری گفته در این تماس تلفنی از او خواسته شده ساعت ۱۰ صبح در دفتر سازمان اطلاعات سپاه حاضر شود و «اسناد و مدارک ادعاهای مطرح شده در مقالات خود را به همراه داشته باشد».
source