علت سرفه های مکرر بعد از سرماخوردگی و روش درمان آن
به تازگی یکی از بزرگترین مشکلات افراد پس از اتمام سرما خوردگی آن ها عدم بهبودی سرفه های ناشی از این سرما خوردگی ها محسوب می شود که در گاهی مواقع ممکن است مدت ها این سرفه ها فرد را درگیر کرده و او را بسیار مورد آزار قرار دهد. در برخی موارد ایجاد این سرفه های مکرر و پی در پی ناشی از سرما خوردگی ها می توانند برای فرد حالت های دیگری هم همانند درد قفسه ی سینه، گیجی و یا حتی استفراغ را هم در پی داشته باشد در این صورت بهتر است دقت داشته باشید که این سرفه ها به صورت مکرر و طولانی مدت معمولا به دلایل خاصی ایجاد می شوند که برای تشخیص و پیدا کردن بهترین روند درمان آن ها بهتر است که ابتدا به پزشک مراجعه کنید و سپس برای درمان آن ها اقدامات لازم را انجام دهید.
امروز ما در آلامتو این مقاله را به این موضوع اختصاص داده ایم و آن را تحت عنوان علت سرفه های مکرر بعد از سرماخوردگی چیست؟ و روش درمان برسی می کنیم و امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید و سودمند بوده باشند.
همچنین بخوانید: ایا قرص ایروکاست برای سرفه خوب است
علت سرفه های مکرر بعد از سرماخوردگی چیست؟
برای آنکه علت سرفه های مکرر و طولانی مدت را پس از اتمام سرما خوردگی ها متوجه شوید ابتدا باید دلیل سر منشاء این سرفه ها را از طریق علائم هایی که به همراه دارند پیدا کنید و سپس علت آن را جست و جو کرده و به درمان اصولی آن ها اقدام کنید که ما در اینجا به برخی از این علائم برای پیدا کردن سر منشاء به وجود آورنده ی این سرفه ها به صورت مکرر و طولانی برای شما اشاره می کنیم، نظیر:
1.در برخی موارد این سرفه ها به صورت خشک می باشند، که منظور از خشک بودن این سرفه ها در واقع حالتی است که این سرفه ها همراه با مخاط نبوده باشند و حسی همانند غلغلک را در پشت گلوی فرد بیمار ایجاد کنند که در این موارد معمولا سرفه ها به مدت طولانی تری برای فرد بیمار باقی می مانند و می توانند به دلیل التهابات سیستم تنفسی فرد بیمار ایجاد شده باشند و علائمی همچون: آسم،بیماری کرونا، ریفلاکس معده، علائم بیماری مربوط به سینوزیت، سرما خوردگی و یا آنفولانزا، تنگی نفس، خروسک، آلرژی، ورم لوزه، گلو درد و علائم سرطان ریه و… را به همراه داشته باشد.
2.در برخی موارد این سرفه ها به صورت مکرر و طولانی مدت می توانند مخاط دار و یا خیس بوده می باشند که منظور از خیس بودن و یا مخاط دار بودن آن نیز به دلیل مخاطی که به همراه خود از گلو خارج می کنند. توجه داشته باشید که سرفه ها مخاط دار و یا خیس می توانند که هم به صورت حاد و هم به صورت مزمن ایجاد شوند و در صورت حاد بودن آن ها می توانند در کمتر از سه هفته طول کشیده و سپس خوب شوند و در صورت مزمن بودن هم می توانند حتی تا چندین ما هم ادامه داشته باشند و با خود علائمی همانند: انسداد مزمن ریه، برونشیت، ذات الریه، آسم و سرما خوردگی و یا آنفولانزا را به همراه داشته باشند.
البته دقت داشته باشید که در بیشتر مواقع سرفه های خیس و یا مخاط دار به خودی خود تسکین پیدا می کنند و بهتر است در صورتی که سرفه های خیس شما به مدت بیش از سه هفته ادامه دار بوده باشند و یا شرایطی دیگری را هم برای فرد بیمار همچون: تب بالا و به همراه درد قفسه ی سینه، سرفه های پی در پی همراه با موکوس غلیظ زرد و یا سبز رنگ و تنگی نفس و خس خس سینه همراه بوده باشد هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان و تشخیص او قرار بگیرید.
3.سرفه های خشک ناشی از عفونت و یا بیماری هایی همچون کرونا و یا آمیکرون که می تواند برای فرد بیمار به مدت طولانی مدت ادامه داشته باشد و ریه ی فرد را تا حدودی درگیر خود کنند.
4.سرفه های ناشی از عفونت دستگاه تنفسی که توسط ویروس هایی که در سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارند ایجاد می شوند و می توانند از چند روز تا چندین هفته طولانی و یا ادامه دار بوده باشند.
5.بیماری های رفلاکس معده که برای فرد بیمار با درد قفسه سینه، سوزش معده، ایجاد بوی بد دهان و یا ترش کردن همراه می باشد و می تواند برای وی با ایجاد سرفه هایی که درواقع واکنش دفاعی نای می باشند همراه بوده باشد.
همچنین بخوانید: آزیترومایسین ۵۰۰ برای گلو درد
روش درمان سرفه های مکرر بعد از سرماخوردگی
برای درمان سرفه های طولانی مدت ناشی از سرما خوردگی ها ابتدا بهتر است که دلیل و یا نوع سرفه های فرد بیمار مشخص و سپس به درمان اصولی آن ها اقدام و یا عمل گردد که در این مواقع برای تشخیص این نوع سرفه ها و یا راه های درمان آن ها بهتر است که ابتدا به پزشک مراجعه کرده و پس از معاینه و تشخیص او بهترین راه را برای درمان و یا مصرف هرگونه دارویی اقدام کرد، اما در برخی موارد شما می توانید از برخی راه های بی خطر و یا خانگی نیز برای آرام کردن و یا بهبودی سرفه های خود استفاده کنید که ما در اینجا به تعدادی از این روش های درمان برای شما اشاره می کنیم، نظیر:
1.در صورتی که سرفه های شما به صورت خلط دار دار بوده باشند شما می توانید با انجام کار های ساده ای در منزل در روند بهبودی این سرفه ها نقش مهم و به سزایی داشته باشید که از این کار ها می توان به:
استفاده از آب نمک و غرغره کردن آن در گلو، مصرف سبزیجاتی همانند شلغم پخته، اسپری کردن آب نمک در سوراخ های بینی، تقویت کننده های سیستم ایمنی بدن همانند مصرف میوه و یا آب میوه های مقویی برای درمان این عارضه، بالا بردن مصرف مایعات در طول روز، گرفتن دوش آب گرم در حمام،استفاده از عسل، مرطوب نگه داشتن محیط از طریق بخور گرم، استفاده از برخی دمنوش های گیاهی نظیر دمنوش عسل و زنجبیل و استفاده از شربت و یا قرص های گیاهی مفید در روند درمان سرفه های شما می توانند از جمله راهکار های مفید در روند درمان سرفه های شما شناخته و محسوب شوند.
2.در صورتی که سرفه های فرد به صورت طولانی مدت و خشک و بدون مخاط بوده باشند شما می توانید از برخی کار های ساده برای درمان این عارضه همانند:
استفاده از عسل که دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی است و می تواند سوزش و خارش ناشی از گلو را بهتر کند، استفاده از زردچوبه نیز به وسیله ی خاصیت ضد التهابی و ضد ویروسی و یا باکتریایی که دارا است می تواند در درمان سرفه های خشک شما موثر و مفید واقع شود، استفاده از چایی ماسالا هم می تواند یکی از روش های موثر در درمان سرفه های خشک بوده باشد، استفاده از جوشانده ی آویشن به این صورت که آن را به صورت روزانه دو قاشق غذا خوری داخل یک فنجان آب جوش ریخته و عصاره ی آن را به صورت گرم میل کنید، استفاده از بخور آب گرم برای مرطوب نگه داشتن محیط و غرغره کردن آب نمک برای آرام کردن سرفه ها و یا سوزش و درد های ناشی از آن می تواند در درمان این عارضه مفید و مثر واقع شود.
دقت داشته باشید در صورتی که با انجام موارد گفته شده در بالا سرفه های شما بهبود پیدا نکرد فورا به پزشک مراجعه کنید و متناسب با تشخیص و معیانه و تجوی او برای درمان سرفه های خود اقدام و عمل کنید.
همچنین بخوانید: قرص نئوتادین برای گلو درد
سخن آخر
امیدواریم از مقاله ای که امروز برای شما در آلامتو تحت عنوان علت سرفه های مکرر بعد از سرماخوردگی چیست؟ و روش درمان تهیه کرده ایم لذت برده باشید و در صورت تمایل آن را با سایر دوستان خود به اشتراک بگذارید.
source