رئیس سابق ایکس باکس، پیتر مور، به تازگی در مصاحبهای گفته است که از نظرش جنگ کنسول ها میان Xbox و PlayStation در زمان اوجش، بسیار برای صنعت بازی مفید بود. با این حال، امروزه همه چیز تغییر کرده است. به عقیده مور، این جنگ بین دو برند سالم بود اما هماکنون راه خود را گم کرده و بعید است دوباره به روند سابقش برگردد.
پیتر مور که از سال 2003 تا 2007 جزو مدیران اجرایی ایکس باکس بود، اخیرا مصاحبه جالبی با کانال یوتیوبی Danny Peña داشته است. در بخشی از این مصاحبه، از مور پرسیده شد که نظرش درباره استراتژی جدید Xbox چیست؟ استراتژی که بر طبق آن، بازیهای فرست پارتی این برند، همگی دیر یا زود به پلتفرمهای رقیب میآیند؛ از جمله PS5.
مور فردیست که تا پیش از پیوستن به مایکروسافت، در سگا دوران درخشانی به عنوان رئیس شعبه آمریکا داشت. مایکروسافت او را در سال 2003 استخدام کرد تا به برند نوظهور ایکس باکس کمک کند که با PS2 و GameCube رقابت کند. نقطه اوج کار او و تیمش، عرضه Xbox 360 بود که تبدیل به بزرگترین موفقیت تاریخ مایکروسافت در زمینه ساخت یک سختافزار گیمینگ شد. حالا او در مصاحبه جدیدش میگوید که مفهوم «جنگ کنسول ها» در آن دوران، برای صنعت ویدیو گیم بسیار مفید بود. چرا که هر کدام از طرفهای این رقابت نفسگیر را، مجاب به پیشرفت و حضور در انظار عمومی میکرد.
جنگ کنسول ها بین ایکس باکس و پلیاستیشن مفید بود
طبق گفته مور، جریان اصلی رسانههای دنیا در آن زمان، ویدیو گیم را سرزنش میکردند و تمام ناهنجاریهای جامعه را زیر سر آنها میدانستند. مور گفت: «آنان میگفتند که بازیهای ویدیویی، تلف کردن وقت هستند و باعث خشونت میشوند و مزخرفات دیگر!» با این حال، در دهه 2000 میلادی بود که جنگ کنسولی آغاز، و باعث این شد که دید افراد به این صنعت بسیار تغییر کند.
مور میگوید که رقابت بین این دو پلتفرم و تلاش آنها برای پیشرفت بود که باعث شد بازیها به عنوان یک سرگرمی سالم جدی گرفته شوند. رئیس سابق ایکس باکس به تتوهای عجیب خود درباره بازیهای مختلف معروف است. مثلا تاریخ انتشار بازی Halo 2، اولین بار به وسیله تتوی او اعلام شد! مور در اینباره میگوید: «ما نیاز داشتیم که کارهای تبلیغاتی زیادی انجام دهیم. از طرفی آن قدری جوان بودیم که کمی هم در این بین خوش بگذرانیم. فکر میکنم با همه اینها، جنگ کنسولی برای این صنعت بسیار مفید و سالم بود.»
با این حال، مور هم معتقد است که نبرد ایکس باکس و پلیاستیشن در بازار کنسولها تقریبا به پایان رسیده است. او گفت: «اگر مایکروسافت حق انتخاب داشت، دیگر به سراغ ساخت سختافزار نمیرفت. امروزه آنها ترجیح میدهند که کمپانی چند صد میلیاردی باشند که محتوا را به طور مستقیم به تلوزیون شما میآورد.» با همه اینها، مور آینده این برند را روشن میبیند و معتقد است Xbox هم میتواند راه مشابهی با نتفلیکس را طی کند.
منبع: VGC
source