دلیل زرد شدن برگ پتوس
پتوس یکی از گیاهان زینتی و پر طرفدار و محبوب در میان مردم شناخته می شود که بسیاری از مردم فارق از هر سن و جنسیتی مشتاق نگه داری آن در منازل و یا آپارتمان های خود می باشند. محبوبیت پتوس در میان مردم به دلایلی گوناگون و مختلفی همچون زیبایی برگ های این گیاه، مقاوت او در برابر رسیدن نور کم، رشد سریع تر و قابل تکثیر بودنش و همچنین عدم نیاز آن به مراقبت های ویژه و یا خاص می باشد و این دلایل باعث شده تا این گیاه به عنوان یکی از گیاهان زینتی و زیبا و پرطرفدار در میان مردم شناخته و محسوب شود.
امروز ما در آلامتو پستی را به این گیاه و مراقبت های آن و دلیل زرد شدن برگ پتوس برای شما اختصاص داده ایم و امیدواریم که این پست مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.
همچنین بخوانید: نحوه نگهداری و تکثیر گیاه سانسوریا [قلمه زدن] در خانه چگونه است؟
دلیل زرد شدن برگ پتوس چیست؟
قبل از پاسخ به این سوال ابتدا باید این را بدانید که در صورتی که پتوس شما از نوع پتوس آبلق نبوده باشد و از همان ابتدای خرید آن تمامی برگ های آن به صورت یک رنگ و سبز بوده باشند، زردی برگ های آن می تواند به عنوان یک هشدار برای شما تلقی شود که در صورت عدم بی توجهی به آن می تواند گیاه شما را از بین برده و حتی باعث مرگ آن نیز شود، در ادامه به برخی از دلایلی که می توانند موجب زردی برگ های پتوس شوند برای شما اشاره میکنیم، همانند:
1.آبیاری کم گلدان به ویژه در فصل ها گرم سال می توانند یکی از مهم ترین دلایل زرد شدن برگ های پتوس شمرده شود.
2.آبیاری غیر عادی و زیاد یکی دیگر از دلایل مهم و شایع زرد شدن برگ های پتوس شناخته می شود که موجب خفه شدن ریشهها و عدم رسیدن اکسیژن به آن ها می شود.
بنابراین دقت داشته باشید برای آبیاری متعادل و اندازه ی گیاه کافی است که هر روز آن را به وسیله ی چوبی نازک و یا چوب کبریت تست کنید و برای این کار آن را داخل خاک گلدان فرو کرده و سپس آن را خارج کنید و در صورتی که آثار رطوبت را در چوب مشاهده کردید نشان از آبیاری اندازه و عدم احتیاج به آبیاری مجدد اوست. اما در صورتی که آثاری از رطوبت را در چوب احساس نکنید به این معنی است که گلدان شما احتیاج به آبیاری مجدد داشته است و باید به آن آب بدهید.
همچنین بهتر است که زیر گلدان شما سوراخی وجود داشته باشد تا در صورت لزوم آب اضافی آن کشیده و خارج شود.
3.قرار گرفتن گیاه در برابر نور مستقیم خورشید می تواند به دلیل بالا بودن دما و حرارت آن منجر به زرد شدن برگ های شما شود.
بنابراین لازم است که برای زرد نشدن برگ ها گیاه پتوس آن را به صورت روزانه 6 ساعت در برابر نور غیر مستقیم قرار دهید تا گیاه شما به خوبی رشد کرده و برگ های آن نیز زرد نشود.
4.نبودن مواد مغذی و کافی خاک گلدان نیز یکی دیگر از مواردی است که می تواند در طولانی مدت گیاه را تحت تاثر خود قرار داده و موجب زرد شدن برگ های آن شود.
برای جلوگیری از بروز چنین امری کافی است که کود و مواد مغذی و مورد نیاز گلدان را تهیه کرده و آن را به اندازه ی لازم تحت اختیار گلدان و گیاه خود قرار دهید.
5. گیاه پتوس یکی از گیاهانی محسوب می شود که نسبت به جا به جایی بسیار حساس می باشد و بهتر است که جای آن را تا حد ممکن تغییر ندهید تا از بروز چنین امری در او جلوگیری کنید.
6.پایین آمدن دمای محیط نگه داری و یا پایین آمدن رطوبت محیط نگه داری این گیاه یکی دیگر از عوامل زرد شدن برگ های آن شمرده و محسوب می شود.
همچنین بخوانید: طریقه خشك كردن غنچه گل محمدي بدون تغییر رنگ و نگهداری از آن
علت زرد شدن برگ پتوس در آب
حال ممکن است که برای شما سوال شود که علت زرد شدن و یا پژمردگی این گیاه درون آب به چه علت است که در این خصوص باید خدمت شما عرض کرد که زرد شدن این گیاه درون آب همانند زرد شدن آن درون خاک می تواند به دلایل مختلف و یا متنوع برایش رخ دهد که در ادامه ما به تعدادی از مهم ترین آن ها برای شما اشاره می کنیم، همانند:
1.عوض نکردن آب گلدان و یا جایگزین نکردن آن با آب تمیز و پاک می تواند منجر به رشد باکتری ها و یا انواع قارچ درون آب گلدان شود و همین امر موجب خفگی ریشه ها و همچنین باعث زرد شدن برگ های پتوس شود.
2.همانطور که می دانید تمامی گیاهان درون خاک نیازمند به مواد مغذی خاک و تغذیه از آن می باشند و گیاه پتوس نیز از این قاعده ی کلی مستثنی نبوده است. در صورتی که این گیاه به جای نگه داری درون خاک درون آب نگه داری شود نمی تواند مواد مغذی مورد نیاز خود را از آب تامیین کند و برای تغذیه آن نیاز به قطره های کود مایع می باشد که باید آن را به صورت هفتگی به آب گلدان ها اضافه کرد
3.همانطور که در مطالب بالا نیز گفته شد این گیاه برای رشد خود نیاز به نور غیر مستقیم و دما و رطوبت مناسب نیز می باشد که در صورت عدم رعایت این موارد ممکن است برگ های پتوس شما زرد رنگ و یا پژمده شوند.
توجه داشته باشید که دمای مناسب برای رشد این گیاه بین 18 تا 29 درجه سانتی گراد می باشد و برای نور هم بهتر است که آن را روزانه تا 6 ساعت مقابل نور غیر مستقیم قرار داد.
4. استفاده از آب دارای کلر نیز می تواند منجر به زردی برگ های پتوس شود و بهتر است که قبل از استفاده از آب ابتدا آن را جوشانده و پس از سرد شدن از آن استفاده کنید. همچنین می توانید از آب های تصفیه شده نیز برای نگه داری پتوس درون آن استفاده کنید تا برگ های گیاه شما زرد رنگ نشوند.
همچنین بخوانید: چگونه گل طبیعی را تازه نگه داریم؟ روش نگهداری و ماندگاری گل طبیعی
علت زرد شدن برگ پتوس بعد از تعویض گلدان
باید این را بدانید که هنگام تعویض گلدان پتوس ریشه های این گیاه مدت کوتاهی در معرض هوا قرار می گیرند و همین امر می تواند منجر شود تا ریشه های گیاه شما مدتی نتواند به خوب ی رطوبت را جذب کند و همین امر منجر فعال شدن به مکانیسم دفاعی او شده و باعث زرد شدن برگ های آن شود.
دلیل زرد شدن برگ پتوس در پاییز و زمستان
همانطور که در مطالب بالا نیز به آن اشاره شد به طور معمول دمای مورد نیاز گیاه پتوس بین 18 تا 29 درجه ی سانتی گراد می باشد که این به این معنا است که قرار گرفتن این گیاه در محیط باز در فصل های سرد سال همانند پاییز و زمستان باعث می شود تا دمای مورد نیاز این گیاه فراهم نشود و همین امر باعث شود تا به مرور برگ های آن زرد رنگ شود.
همچنین بخوانید: چگونه از بامبو نگهداری کنیم؟
سخن آخر
ضمن تقدیر و سپاس گذاری از تمامی شما عزیزانی که تا انتهای این مطالب ما را در آلامتو دنبال و همراهی کردید امیدواریم که مطالبی که برای شما در این پست تحت عنوان دلیل زرد شدن برگ پتوس در آب یا بعد از تعویض گلدان و زرد شدن آن در زمستان چیست؟ آماده کرده ایم برای شما مفید و سودمند بوده باشند و در صورت تمایل آن را با سایر دوستان خود نیز در میان بگذارید.
source