بهترین فیلم های کمدی ایرانی: سینمای ایران در ژانر کمدی همواره موفق بوده و آثار درخشانی را تحویل مخاطبین داده است. ما نیز در این مطلب فرهنگ و هنر قصد داریم بهترین فیلم های کمدی ایرانی را به شما دوستان معرفی کنیم. امیدواریم از تماشای این فیلمهای معرفی شده نهایت لذت را ببرید. با ما باشید.
۱. اخراجی ها
اولین فیلم از لیست امروز ما که قطعا اثری فوقالعاده است، اخراجیها نام دارد. البته اخراجیها قابلیت رقابت با بهترینهای تاریخ سینمای ایران را نیز دارد. این فیلم با روایتی فرمیک و خندهدار ما را با کسانی همراه میکند که دل صاف اما چهرهای خشن دارند. پیشنهاد سایت روزانه به شما دوستان این است که حتما فیلم اخراجیها را تماشا کنید.
خلاصه داستان این فیلم
مجید از اراذل جنوب تهران عاشق دختر پیرمرد عارفی بهنام میرزا میشود. میرزا شرط ازدواج مجید و دخترش را سر به راه شدن او میداند. مجید تصمیم میگیرد برای اثبات سر به راه شدنش به جبهه برود که بقیه دوستانش نیز همراه او میشوند. برای حضور آنها در جبهه، مخالفتهایی وجود دارد اما با ضمانت میرزا و یکی دیگر از رزمندهها آنها به پادگان آموزشی میرسند. هدف هر کدام از افراد گروه برای رفتن به جبهه به نوبه خود بامزه و با توجه به زمانی که فیلم داستان خودش را روایت میکند عجیب است.
۲.مارمولک
بهترین فیلم های کمدی ایرانی، مارمولک کمال تبریزی بدون هیچ شک و تردیدی از درخشانترین و نقادانهترین آثار سینمای ایران است. این فیلم در بیست و دومین جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. البته شاید برای شما جالب باشد تا بدانید که داستان این فیلم اقتباسی از فیلمهای ما فرشته نیستیم (1989) و زائر (1923) به نویسندگی و کارگردانی چارلی چاپلین است.
خلاصه داستان این فیلم
رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک دزد سابقهداری است که بارها دستگیر و زندانی شده، اما در آخرین دستگیری، اتهام او سرقت مسلحانه است. رضا را به زندانی تحویل میدهند که رئیس آن (آقای مجاور) مردی بسیار سختگیر و انعطافناپذیر است. او عقیده دارد باید آنقدر نسبت به مجرمان – با روشهایی خاص – سختگیری کند که حتی فکر اعمال خلاف به مغزشان نرسد؛ و معتقد است زندانیان را به زور هم که شده باید وادار به درستکاری کرد تا به بهشت بروند. رضا در حادثهای مجروح و به بیمارستان خارج از زندان منتقل میشود. در آنجا لباس یک روحانی بیمار را میرباید و در لباس روحانیت موفق به فرار از بیمارستان میشود….
۳.اجارهنشینها
بنا بر نظر منتقدین صاحب نام سینما، اجارهنشینها بهترین فیلم کمدی تاریخ سینمای ایران است. این فیلم بین سالهای 1366 تا 1374 در سینماهای ایران اکران شد و با جذب بیش از 5 میلیون مخاطب، یکی از پربینندهترین فیلمهای سینمای ایران در طی سالهای اکران خود در سالنهای سینماست.
خلاصه داستان این فیلم
یک آپارتمان در حاشیه شهر تهران که مالکش درگذشته، بدون وارث مانده و اداره امور آپارتمان و مستاجرها را مباشر مالک که خود نیز ساکن همین ساختمان است به عهده گرفته و قصد دارد با همکاری یک مشاور املاک محلی ملک را تصاحب کند. آپارتمان، فرسوده و نیازمند تعمیرات اساسی است. ولی عباس آقا (مباشر مالک درگذشته با بازی عزتالله انتظامی) نه خود وظیفه تعمیرات را به عهده میگیرد و نه به دیگر ساکنان اجازه انجام این کار را میدهد.
در این ساختمان هر یک از ساکنان به دنبال به کرسی نشاندن حرفونظر خود هستند و این امکان تفاهم بر سر چگونگی تأمین هزینههای تعمیرات را از بین میبرد تا اینکه عباس آقا به توصیه مادرش (با بازی حمیده خیرآبادی) مجلس شامی تدارک میبیند و میپذیرد که با مشارکت همه ساکنان هزینه تعمیرات تأمین شود. اما فردای آن روز این توافق با توصیههای غلام ترکهای به عباس آقا برهم میخورد و کار تعمیرات ساختمان همچنان بر زمین میماند…
۴.لیلی با من است
بهترین فیلم های کمدی ایرانی، همانطور که نوشتیم کمال تبریزی از بهترین کمدی سازهای ایرانی است. شاید برای شما جالب باشد تا بدانید که فیلم لیلی با من است اولین فیلم کمدی جنگی ایرانی است که توجهات بسیار زیادی را به خود جلب کرد. از سوی منتقدان تقریباً بهترین فیلم طنز ایرانی با موضوع جنگ بهشمار میآید.
خلاصه داستان این فیلم
صادق مشکینی (پرویز پرستویی) فیلمبردار تلویزیون که بسیار از جنگ و خط مقدم جنگ میترسد، برای اینکه بتواند از صندوق تلویزیون وام بگیرد تا خانهٔ نیمهساختهاش را تکمیل کند، باید برای فیلمبرداری فیلمی مستند از اسرای عراقی به منطقه جنگی برود. صادق شبانه وصیتی تنظیم میکند و فردا صبح بههمراه آقای کمالی (محمود عزیزی) عازم منطقه میشود. صادق برای اینکه پایش به جبهه و منطقهٔ جنگی و به خصوص خط مقدم نرسد، حوادث عجیب و غریبی رقم میزند اما ناخواسته به خط مقدم میرسد…
۵.دایرهزنگی
وقتی از فیلمهای کمدی ایرانی مینویسم قطعا که باید نامی از مهران مدیری در میان باشد. با اینکه فیلم دایره زنگی به کارگردانی مهران مدیری نیست، اما بازی بسیار خوبِ او در این فیلم باعث شده تا دایره زنگی جزو بهترینهای ژانر کمدی ایرانی باشد. این نخستین فیلم سینمایی پریسا بختآور بود که با نویسندگی اصغر فرهادی اکران شد.این فیلم پرفروشترین فیلم فروردین 1387 بود.
خلاصه داستان این فیلم
تهران ـ جمعه؛ محمد (صابر ابر) همراه شیرین (باران کوثری) میشود که برای تعمیر ماشین پدرش به پول نیاز دارد. آنها راهی خانه ای در شمال شهر میشوند تا با نصب ماهواره پول مورد نیاز شیرین را تأمین کنند. در خانه رویارویی با ساکنان، و زندگی شخصی آنها مسیر داستان را به جلو می برود …
۶.ورود آقایان ممنوع
رامبد جوان از دیگر چهرههای مهم سینمای کمدی ایرانی است که همواره نام او در میان آثار درخشان کمدی دیده میشود. یکی از فیلمهای رامبد جوان که به راستی خندهدار و کمدیک است، ورود آقایان ممنوع نام دارد. رضا عطاران و ویشکا آسایش بازیگران اصلی فیلم هستند.
خلاصه داستان این فیلم
مدیر یک دبیرستان دخترانه خصوصی با ورود آقایان به مدرسه خود شدیداً مخالف است، اما وقتی دبیر شیمی دانش آموزان المپیادی به علت زایمان، شش ماه مرخصی میگیرد، مجبور میشود تا یک دبیر جایگزین به دبیرستان بیاورد؛ ولی تلاش وی برای یافتن دبیر المپیاد زن در میانه سال تحصیلی بیفایده است و وی مجبور است یک مرد را به عنوان تنها گزینه بپذیرد تا از رقابت المپیاد جا نماند اما ورود این آقای معلم مجرد و بیدستوپا، و شیطنت دختران دانشآموز، و تجرد خانم مدیر جدی و بداخلاق که تا به حال خواستگاری نداشته، باعث ایجاد اتفاقات بسیار خنده داری میشود…
۷.نهنگ عنبر
یکی دیگر از محبوبترین فیلمهای کمدی ایرانی نهنگ عنبر است. در نظر سنجی سایت خبر آنلاین این فیلم از لحاظ محبوبیت در صدر فیلمهایی قرار گرفت که همزمان با آن اکران شدهاست.فیلم با فروش نزدیک به هفت میلیارد تومان، بعد از فیلم محمد رسولالله، به دومین فیلم پرفروش سال 94 تبدیل شد.
خلاصه داستان این فیلم
بهترین فیلم های کمدی ایرانی، ارژنگ صنوبر (رضا عطاران)، مردی 50 ساله، در زندگی خود دچار تجربههای متفاوت و سخت عاشقانهای میشود و فیلم بازگوکننده آن ماجراهاست. او که از کودکی رؤیا (مهناز افشار) را دوست داشته، به دلایلی نمیتواند با او ازدواج کند و رؤیا با توجه به محدودیتهای اجتماعی دههٔ شصت، به همراه خانوادهاش راهی آمریکا میشود. ارژنگ که هرگز رؤیا را فراموش نکرده، دست به کارهای عجیب و غریبی میزند و در مقاطع مختلفی باز با رؤیا روبهرو میشود. اما هر بار ناکام میماند. او که حالا در دههٔ پنجم زندگیش ثروتمند شده، دردمندانه و مصرانه از رؤیا میخواهد که در ایران بماند و با او زندگی کند. سکانس پایانی فیلم به تصمیم رؤیا میپردازد. در پایان ارژنگ رؤیا را راهی آمریکا میکند اما رؤیا دوباره برمیگردد.
۸.بیپولی
ترکیب شدن ژانر کمدی با عاشقانه یکی از زیباترین ژانرهای ممکن را رقم میزند. بیپولی فیلمی با همین المان و رویکرد است که سعی میکند در میان داستان کمدی و خندهدار خود، عشق را نیز به تصویر بکشد. این فیلم به کارگردانی حمید نعمتالله، نویسندگی حمید نعمتالله و هادی مقدمدوست و تهیهکنندگی مصطفی شایسته محصول سال 1386 است. این فیلم در شهریور 1388 بر روی پرده سینما رفتهاست.
خلاصه داستان این فیلم
داستان فیلم دربارهٔ زوجی جوان است که درگیر یک دوره بیکاری و بیپولی میشوند و سعی در حل مشکلات دارند، اما تلاش آنها اوضاع را پیچیدهتر میکند.
۹.دو نفر و نصفی
قطعا دوستان سینمایی فیلم جذاب و خاطرهانگیز دو نفر و نصفی را به خاطر دارند. اثری به شدت کمدی و جذاب که نوع روایت جالبی را نیز دارد. این فیلم ساخته یدالله صمدی، محصول سال 1370 ایران است. صمدی این داستان را با نگاهی به داستان سه مرد و یک سبد اثر کولین سِرو نوشتهاست.
خلاصه داستان این فیلم
زن جوانی (آتنه فقیهنصیری) دختر 11 ماههاش، پریسا را به پارک میبَرَد، اما کالسکه در سراشیبی پارک به حرکت درمیآید و از پارک خارج میشود. زن مسیری را به دنبال کالسکه میدود، اما در نهایت آن را گم میکند. کالسکه مقابل خانهٔ دو پسرعمو، به نامهای خسرو (فرامرز قریبیان) و علیرضا (علیرضا خمسه)، متوقف میشود.
خسرو راننده است و علیرضا عکاس دورهگرد و دلقک. پسرعموها سعی میکنند پریسا را به دیگران بسپارند و از دست او خلاص شوند، اما کسی حاضر نمیشود از او نگهداری کند. در نهایت، مجبور میشوند خود از پریسا مراقبت کنند. آن دو بهتدریج به دختر کوچک علاقهمند میشوند و حضور پریسا زندگی این دو مرد مجرد را بهکلی تغییر میدهد….
۱۰.فسیل
بهترین فیلم های کمدی ایرانی، این شما و این هم پُر فروشترین فیلم کمدی تاریخ سینمای ایران. فسیل به کارگردانی کریم امینی، نویسندگی حمزه صالحی و تهیهکنندگی سید ابراهیم عامریان محصول سال 1402 است. فسیل با بازی بهرام افشاری، هادی کاظمی، ایمان صفا و الناز حبیبی موفق شد با فروش بیش از 324 میلیارد تومان، پرفروشترین فیلم سینمای ایران لقب گرفت. همچنین فسیل با جذب بیش از 7 میلیون و 487 هزار مخاطب، پربینندهترین فیلم تاریخ سینمای ایران در سال اول اکران است.
خلاصه داستان این فیلم
اسماعیل (بهرام افشاری)، سعید (هادی کاظمی) و صفا (ایمان صفا) که عضو گروه موسیقی بلک داگز هستند، برای معروفیت و موفقیت تلاش میکنند. اسماعیل (ملقب به اسی) دنبال اجرا جلوی شاه است؛ اما صفا گرایش چپ دارد و با سرودن ترانههای اعتراضی سعی میکند محبوبیتی بین مردم کسب کند؛ ولی به زندان میافتند.
اسی که در راه رفتن به قصر شاه است طی تصادفی به کما میرود و 10 سال بعد به هوش میآید. او متوجه میشود که شاه رفته و جمهوری اسلامی سر کار است. همچنین متوجه میشود نامزدش فرنگیس (الناز حبیبی) ازدواج کرده و سعید با خواهر اش ازدواج کرده و عضو کمیته شده و صفا به سازمان مجاهدین خلق ایران پیوسته است. او حالا مورد اتهام اطلاعات قرار گرفته است.
source