فیلم Love Hurts یا عشق لطمه میزند به کارگردانی یک فیلمسازِ فیلماولی به نام «جاناتان اوزبیو» است که بازیگران نامآشنایی که مخصوصا در سالهای اخیر بیشتر چهره شدهاند در آن به ایفای نقش پرداختهاند، بازیگرانی همچون «جاناتان کی کوان» و «آریانا دبوز» که برنده جایزه اسکار هم شدهاند. از دیگر بازیگران این فیلم میتوان به «دانیل وو» ، «مارشون لینچ» ، «مصطفی شاکر» و «کم ژیگاندی» اشاره کرد.
فیلم Love Hurts در سبک کمدی-اکشن روایت میشود، فیلمی با داستانی به ظاهر کلیشهای که نقش اصلیِ آن یک بزنبهادرِ بازنشسته و سر به زیر است که از طریقی، مجدداً به دنیای جرم و جنایت و روی پنهانِ خود بازمیگردد. طبیعتا این مضمون را در سالهای اخیر در آثار سینمایی دیگر نیز دیدهایم که گل سر سبدشان قسمت اول جان ویک (با بازی کیانو ریوز) یا هیچکس (با بازی باب ادنکیرک) هست.

در این فیلم بازیگر اصالتا ویتنامی «جاناتان کی کوان» در نقش اصلی به نام «ماروین گیبل» ظاهر شده است، کاراکتری که بهعنوان یک بنگاهدارِ املاک شناخته میشود و در محله خود محبوب و معروف نیز هست و از قضا عاشق کارش هم میباشد. فیلم تایم به صرفه و قابل قبولی دارد اما از این تایمِ به صرفه سرسری عبور میکند، ما میبینیم که کاراکتر «ماروین» هنوز آنطور که باید با شغل و حرفهی کاریاش به ما شناسانده نشده (مخصوصا پیرامون علاقه زیادش به شغلش) که به سرعت درگیر هویت قبلی خود و دنیای تبهکاری گذشتهاش میشود، آنهم از طریق دختر موردعلاقهاش (کاراکتر رز با بازی آریانا دبوز)!
فیلم با لحن کمدی خود، قرارگیریِ کاراکتر اصلیاش با شرایطِ هویت سابق خود را سهل و آسان نشان میدهد که اتفاقا پس زننده هم نیست اما از طرفی میتوان گفت تلاش و همت اصلی فیلمساز به جای اینکه بر اتصال و پیوند دو زندگی گذشته و حالِ «ماروین» متمرکز باشد، به صحنههای اکشن با بازیکردنهای شنگولانه با دوربین اختصاص مییابد (قراردادن دوربین در مایکروفر و یخچال) یا بر لحن کمدی خود بیش از حد تکیه میکند، جای اینکه این لحن را به درامی چفت و بست دار ارتقا دهد.

البته که در فیلم تلاش حداقلی در فلشبک ها برای نشاندادن گذشته و پیوندِ ظاهری و سطحی با زمان حال مشاهده میکنیم اما آن فلشبکها آنطور نیست که بتواند زمانِ حال را بارور کند بخصوص در مورد رابطه «ماروین» با برادرش «الوین» که بَدمن اصلی فیلم هم هست و اصلا «ماروین» به خاطر فرار از برادرش به زندگی جدیدی رو آورده بود اما در گذشته و از گذشته در ساحتِ دیدنیها تنها یک فلشبک کوتاه میبینیم اما در ساحت شنیدنیها تا دلتان بخواهد دیالوگ داریم؛ پس وقتی انقدر کاراکترها در ظاهر در پیوند با گذشتهشان هستند باید دستاویز مستحکمتری هم در فیلم در رابطههایشان میدیدیم مخصوصا رابطه بین دو برادر فیلم که خیلی کلیشهای نمود پیدا کرده است.
در مجموع فیلم Love Hurts با تمام ضعفهایش که مورد استقبال منتقدان و مخاطبان هم قرار نگرفته است و نمرات پایینی نصیبش شده است، حداقل فیلمی یکبارمصرف میتواند باشد که مخاطبش برای یکبار هم که شده با داستانِ سطحیاش همراه شود هرچند که برخلاف عنوان فیلم، از مفهوم ″عشق″ صرفا یک استفاده ابزاری و حتی مضحک از آن شده است اما در لابلای لحن کمدی فیلم قابل تحمل جلوه میکند و نمیتواند برای بار اول تماشا پس زننده بنظر برسد بخصوص که صحنههای اکشن فیلم هم کم و بیش دیدنی از آب درآمدهاند و با ارفاق چشمنواز.
امتیاز نویسنده: نمره ۴ از ۱۰

source