از اورامان گرفته تا الیگودرز؛ هر گوشه از طبیعت گوناگون ایران و جغرافیای دل‌انگیزش در فصل بهار سخنی شنیدنی دارد. شاید زیباترین شهر‌های ایران در فصل بهار را بشناسید، اما یافتن بکرترین نقطه آن کمی چالش‌برانگیز است.

به گزارش اقتصادایران،بهترین زمان برای دیدن لاله‌های واژگون فصل بهار است؛ آن هم مدت زمانی کوتاه که هنوز گل‌ها سرخ و رنگارنگ هستند، هنوز برگ‌ها سرزندگی بهاریشان را حفظ کرده‌اند و خاک با طعم باران بهاری گل‌ها را تغذیه می‌کند! این یک مقصد گردشگری بهاری ایران است که نباید از دست داد.

از طرفی، بهترین زمان سفر به زیباترین صحرای ایران کخه بیشتر شبیه به رویاست تا واقعیت نیز فصل بهار است، فصلی که کوه‌های این صحرا همچون پارچه مخملی سبزی هستند که بر زمین افتاده‌اند؛ صحبت بر سر کیلومترهاست؛ نه یک وجب و دو وجب!

دژ‌های کوهستانی را فراموش نکنید، در نقطه‌ای از ایران، به وقت بهار، وقتی که طبیعت کوهستان و جلگه پیوندی دوباره با زندگی برقرار می‌کند و تاریخ با طبیعت سلامی دوباره دارد، دیدن این منطقه زیبا که روایتگر تاریخ است حسی دل انگیز دارد.

زیباترین منطقه کوهستانی ایران را هم نباید فراموش کرد؛ روستا‌هایی که زیباترین مراسم هزار دف را هر ساله به وقت بهار برگزار می‌کنند. روستا‌هایی که سنت ایران باستان را همچنان حفظ کرده‌اند.

در این مطلب به این نقاط بهاری از ایران سفر خواهیم کرد؛ نقاطی که حالا تنها وصفی فراموش نشدنی از آنها می‌دانیم.

۱. دشت لاله‌های واژگون؛ الیگودرز

در دامنه اشترانکوه، در بخش غرب ایران زمین دشت لاله‌های واژگون در مسیر روستا‌های زیبای استان لرستان چشمک می‌زند. دشتی که اگر از بالا به آن نگاه کنیم منظره‌ای رویایی می‌بینیم که حتی شاید از دشت‌های گل در هلند هم زیباتر باشد. این دشت که به دشت اشک مریم نیز شهرت دارد به وقت بهار با لاله‌های زیبایی که همگی سرشان را به روی زمین خم کرده‌اند از ما پذیرایی می‌کنند. خواهش می‌کنم اگر به این دشت سفر کردید لاله‌ها را نکنید و پیاز آن را از خاک جدا نکنید چراکه این دشت زیبا رو به انقراض می‌رود و ما بیش از پیش بخشی از طبیعت زیبایمان را از دست می‌دهیم. آب و هوای الیگودرز در روز‌های بهاری بسیار خنک است. پس همراه خود لباس گرم داشته باشید. فراموش نکنید که دشت لاله‌های واژگون منظره‌ای بی‌نظیر برای عکاسی است؛ پس در عکاسی زیاده روی کنید و خاطراتتان را برای نسل بعدی به یادگار بگذارید.

چگونه به دشت لاله‌های واژگون سفر کنیم؟

برای رفتن به دشت لاله‌های واژگون بهتر است ابتدا به الیگودرز در لرستان بروید. این دشت در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان الیگودرز در استان لرستان قرار دارد.

۲. دشت لار؛ دماوند

مرز تهران و مازندران را چه نقطه‌ای جدا کرده است؟ دشت لار با چشم‌اندازی از کوه دماوند که یکی از نماد‌های ایران زمین، نه تنها در این عصر بلکه در تاریخ اساطیری ایران است و یکی از زیباترین مقاصد گردشگری بهاری ایران به حساب می‌آید. از دشت لار دماوند در فصل بهار چه می‌توان گفت؟ از گیاهان دارویی وحشی یا گل‌های زیبا؛ از گل شقایق تا لاله! شاید هم باید از چشمه‌سار‌های پر آبش صحبت کرد که به وقت بهار بیش از پیش پرآب می‌شوند. این دشت یکی از بهترین نقاط در نزدیکی تهران است که می‌توانید در آن کمپ بزنید و شبی را در آغوش طبیعت بگذرانید. شب‌های دشت لار به شدت سرد است؛ پس دست پر به آن سفر کنید و لطفا آشغال‌ها را همراه خود بیاورید تا محیط زیست آسیب نبیند.

چگونه به دشت لار سفر کنیم؟

برای رفتن به دشت لار باید به جاده آبعلی بروید؛ جاده آبعلی که خود نیز به عنوان یکی از بهترین مقاصد بهاری به حساب می‌آید از داخل شهر پلور آغاز می‌شود و تا پاسگاه محیط‌بانی دلیچای، که در ورودی شرقی پارک ملی لار قرار دارد، امتداد می‌یابد. این مسیر از سه‌راهی پلور تا ورودی پارک کاملاً آسفالت است و امکان عبور راحت و بدون مشکل را برای خودرو‌ها فراهم می‌کند.

۳. دژ محمدعلی خان؛ دزفول

دژ محمدعلی‌خان، جایی در دل زاگرس است که تاریخ و طبیعت دست به دست هم داده‌اند تا یکی از خاص‌ترین نقاط ایران را خلق کنند؛ دژی با دیواره‌هایی بلند و صخره‌هایی خیره‌کننده که اگر زبان داشتند، قصه‌هایی از مقاومت، دلاوری و رشادت را برایمان بازگو می‌کردند. اینجا نه فقط یک سازه نظامی تاریخی، بلکه بخشی از هویت سرزمین بختیاری‌ست. از آن دژ‌هایی که وقتی از دور می‌بینی‌اش، ابهتش تو را به سکوت وا‌می‌دارد و بی‌درنگ دلت می‌خواهد به پای آن برسی.

دژ محمدعلی‌خان در دل رشته‌کوه زاگرس و در نزدیکی شهر سردشت دزفول قرار دارد؛ درست جایی که کوه هفت‌تنان، سر به فلک کشیده و دشت‌های وسیع، میان دره‌ها جاری‌اند. ارتفاعش از سطح دریا حدود ۸۵۰ متر است و مسیر رسیدن به آن هم، همان‌قدر که نفس‌گیر است، زیبا و پر از شگفتی‌ست. در راه رسیدن به این دژ، بلوط‌های سبز زاگرس تو را همراهی می‌کنند، آبشار دوقلوی خنک و پرجوش، خستگی‌ات را می‌گیرد، و هوای کوهستانی، پوستت را نوازش می‌دهد. به همین خاطر این دژ یک انتخاب ویژه در گردشگری بهاری ایران است.

در همان نزدیکی، کمپ مقابل آبشار دوقلو، نقطه‌ای عالی برای اقامت در دل طبیعت است؛ جایی که می‌شود در دل شب، کنار صدای آب و درخشش ستاره‌ها خوابید و صبح را با منظره دژ آغاز کرد. چند اتاقک سنگی ساده، یادگار عشایر، در اطراف دژ هستند که شاید برای استراحتی کوتاه به‌درد بخورند؛ اما شب‌مانی در آنها پیشنهاد نمی‌شود.

بدون شک از آذر تا اردیبهشت، بهترین زمان سفر به این منطقه است؛ زمانی که دشت‌ها غرق در گل‌های خاکشیر و لاله می‌شوند، هوای خنک کوهستانی دل را تازه می‌کند، و اگر خوش‌شانس باشید، می‌توانید منظره دژ را در میان مه ببینید؛ منظره‌ای که شبیه به تابلوی نقاشی‌ست. فقط حواستان باشد در مه یا بارندگی، صعود به قله دژ به‌دلیل صخره‌ای و دشوار بودن مسیر، نیاز به راهنمای محلی دارد.

چگونه به دژ محمدعلی‌خان سفر کنیم؟

اگر می‌خواهید دژ محمدعلی‌خان به عنوان یکی از بهترین مقاصد بهاری را از نزدیک ببینید، باید راهی سردشت شوید. از دزفول تا سالند حدود ۴۵ کیلومتر راه است و از آنجا یک مسیر کوهستانی ۲۵ کیلومتری شما را به پای این دژ باستانی می‌رساند. بعد از عبور از روستا‌های «گوروی» یا «توت علیا» وارد جاده احمد فداله شوید، به «لب‌سفید» برسید، سپس از «ابوالحسن» بگذرید و چند کیلومتر بعد، ناگهان دژ با آن عظمت خاصش در سمت چپتان پدیدار می‌شود. مسیر نهایی یک راه پاکوب است که حدود ۱۵ دقیقه زمان می‌برد و شما را از دل دره‌ای سرسبز به پای کوه می‌برد.

۴. ترکمن صحرا؛ گلستان

ترکمن‌صحرا، این دشت افسانه‌ای در شمال استان گلستان و بخش‌هایی از خراسان شمالی، مثل تکه‌ای از بهشت روی زمین است؛ جایی که طبیعت وحشی با فرهنگ غنی ترکمن‌ها دست به‌دست داده‌اند تا یکی از خاص‌ترین تجربه‌های سفر در ایران را برایتان رقم بزنند. از تماشای اسب‌های اصیل در بندر ترکمن و گشت‌وگذار در دوشنبه‌بازار، تا لذت طبیعت‌گردی در هزاردره، تپه‌های خالد نبی و جنگل‌های انبوه اطراف آبشار کبودوال؛ همه‌چیز اینجا شگفت‌انگیز است. اگر هم اهل ماجراجویی هستید، کوه‌های گوگجه داغ و روستا‌های مرزی مثل مراوه‌تپه به عنوان مناطق گردشگری بهاری ایران منتظر شما هستند. ترکمن‌صحرا یعنی ترکیب طلایی طبیعت، سنت، غذا‌های محلی ناب مثل چکدرمه و قاتلاما، و مردمانی باصفا.

چگونه به ترکمن صحرا سفر کنیم؟

برای رفتن به ترکمن صحرا به عنوان یکی از بهترین مقاصد بهاری باید به استان گلستان، شمال شرق ایران، محدوده‌ی شهر‌های بندر ترکمن، گنبدکاووس، آق‌قلا، مراوه‌تپه و کلاله بروید که هر یک حرف‌های ناگفته فراوانی برای بیان در فصل بهار دارند.

۵. اورامان؛ کردستان

اورامان، روستایی پلکانی و چشم‌نواز در دل کوه‌های زاگرس است که در فصل بهار، به بهشتی زمینی بدل می‌شود و این روز‌ها بهشتی در گردشگری بهاری ایران است. این روستا در شهرستان سروآباد استان کردستان قرار دارد و با معماری خشکه‌چین، طبیعت سرسبز و آیین‌های کهن، همچون مراسم پیر شالیار، گردشگران را مجذوب خود می‌کند. اردیبهشت‌ماه، بهترین زمان بازدید از اورامان است؛ زمانی‌که کوه‌ها پوشیده از گل‌های وحشی‌اند، هوای خنک و دل‌چسب، جان را تازه می‌کند و فرهنگ غنی مردمانش با زبان هورامانی و سنت‌های اصیل، تجربه‌ای منحصر‌به‌فرد برای هر مسافر رقم می‌زند.

چگونه به اورامان سفر کنیم؟

اورامان‌تخت به عنوان بهترین مقاصد بهاری، روستایی پلکانی در شهرستان سروآباد استان کردستان است که در منطقه کوهستانی اورامانات و در ۶۳ کیلومتری شهر‌های سروآباد و مریوان واقع شده است.

source

توسط funkhabari.ir