فراروـ عدسی یکی از انواع خوراکهای ایرانی است که بسیار محبوب و پرطرفدار است. این خوارک ساده به دلیل داشتن دانه عدس بسیار پرخاصیت و مقوی است. همانطور که میدانید عدس از جمله حبوبات و دانههای خوراکی است که سرشار از آهن، پروتئین، فیبر، منگنز، فسفر، مس، فولات و… است و پزشکان و متخصصان خوردن آن را بهخصوص برای کودکان توصیه کردهاند. خوراک عدسی غذایی ساده و مقوی است که با موادی در دسترس و صرف زمان کم تهیه میشود و وعدهای مناسب برای صبحانه و حتی شام و ناهار محسوب میشود.
به گزارش فرارو؛ خوراک عدس و اسفناج نوعی خوراک عدسی بسیار مقوی و سرشار از آهن و پروتئین است و یک غذای کامل برای کودکان محسوب میشود. همچنین افرادی که رژیم کاهش وزن دارند میتوانند از این خوراک به عنوان یک وعده غذای کافی استفاده کنند. اگر دوست دارید این خوراک خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه خوراک عدس و اسفناج همراه ما باشید.
مواد لازم
عدس: 2 پیمانه
پیاز: 1 عدد
سیب زمینی درشت: 1 عدد
اسفناج پاک شده: نیم کیلو
پیازداغ: به میزان لازم
آب لیمو: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این خوراک خوشمزه ابتدا پیاز و سیب زمینی را پوست و به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. کمی روغن داخل قابلمه بریزید و تکههای پیاز و سیب زمینی را اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و 1 لیوان آب اضافه کنید. اجازه بدهید پیاز و سیب زمینی با حرارت ملایم نیمپز شود، سپس اسفناج خرد شده را اضافه کنید و درب قابمله را ببندید. بعد از اینکه اسفناج و سیب زمینی و پیاز پخت، مواد را با گوشتکوب برقی بزنید تا میکس شود. در مرحله بعد عدس را که نیمپز کردهاید، به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا مواد با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. در آخر پیازداغ و آب لیمو را اضافه کنید و قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. در این مرحله خوراک عدس و اسفناج خوشمزه و مقوی ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ همانطور که میدانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامینها و مواد مغذیای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوانها مفید است. این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شنریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شنهای آن تهنشین شود و در آخر بهتدریج از اسفناجهای رویی بردارید و با آب سرد آبکشی کنید تا شنهای تهنشین شده دوباره به اسفناجها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچوقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگهای لطیف و تازه آن را انتخاب کنید؛ زیرا برگهای درشت و تیرهرنگ برای تهیه این خوراک مناسب نیستند، همچنین اسفناج را باید در اندازههای چهار سانتیمتری خرد کنید. درصورتیکه اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد. بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کردهاید، روی پیاز داغهای قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلیها میشود. علاوهبر این باعث میشود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
source