تقویت حافظه با تغذیه آیورودا: طبق آیورودا، اکثر مشکلات حافظه با کافا دوشا مرتبط هستند که به دلیل ویژگیهای متراکم، غلیظ، له و چسبندهاش شناخته میشود. در «لایه» ماده سفید مغز یا تارپاکا، زیردوشا کافا، تصاویر، تجربیات و احساسات وجود دارد. سپس مغز و سایر بافتهای عصبی توسط این بافت منحصر به فرد تغذیه و محافظت میشوند.
وقتی کسی دچار رکود کافا یا کافا دوشا کم باشد، باعث احساسات سنگین و تفکر مبهم میشود. نمونهای از کافای بالا، داشتن سطح بالای تری گلیسیرید (یا چربی خون) است که میتواند منجر به غلظت و چربی خون شود و در نتیجه جریان خون از سد خونی-مغزی کند شود.
مشکلات مربوط به حافظه اغلب به مشکلات حافظه مانند آلزایمر، زوال عقل یا افزایش فراموشی خوشخیم یا از دست دادن حافظه کوتاه مدت تبدیل میشوند. زنانی که یائسگی را تجربه میکنند، میتوانند تغییرات موقتی در حافظه خود تجربه کنند که پس از متعادل شدن هورمونها، دوباره بازیابی میشوند. با این مطلب سلامت همراه باشید.
علائم ضعف حافظه
پس چگونه بفهمیم که حافظه ضعیفی داریم؟ خب، در اینجا چند نکته اولیه وجود دارد:
قادر به یادآوری رویدادهای جدید نیستیم
قادر به یادآوری یک یا چند خاطره از گذشته نیستیم
فراموشی
مواجهه با چالشها در برنامهریزی یا حل مشکلات
آیورودا معتقد است که هر سه دوشا در مغز باید برای یادگیری، پردازش و یادآوری اطلاعات با هم کار کنند. عدم تعادل در هر یک از این موارد میتواند باعث مشکلات حافظه، تمرکز و وضوح ذهنی شود. متعادل کردن دوشاها و داشتن حالت ذهنی ساتویک گامی عالی برای درمان مشکلات مربوط به حافظه است. این کار با افزایش مثبت اندیشی و تحریک بافتهای قلب انجام میشود. با یک فرآیند فکری صحیح و افزایش گردش خون به مغز، روی تقویت عملکرد مغز خود کار کنید.
رژیم غذایی آیورودا برای تقویت حافظه
تقویت حافظه با تغذیه آیورودا، برای سلامت بهتر مغز، یک رژیم غذایی مغذی ویژه، شامل موارد زیر را دنبال کنید!
۱. زردچوبه
کورکومین موجود در زردچوبه یک آنتیاکسیدان و ضدالتهاب قوی برای تقویت عملکرد مغز است. این باعث بهبود حافظه و کاهش استرس و اضطراب میشود.
۲. تخمه کدو
تقویت حافظه با تغذیه آیورودا، تخمه کدو دارای مواد مغذی متعددی مانند منیزیم، مس، آهن و روی است که برای عملکرد بهتر مغز و بهبود حافظه ضروری هستند. روی در سیگنالینگ عصبی نقش دارد، منیزیم برای یادگیری و حافظه ضروری است و مس به کنترل سیگنالهای عصبی کمک میکند. سطح پایین مس در بدن میتواند منجر به اختلالات عصبی دژنراتیو مانند آلزایمر شود. باید ۲ قاشق غذاخوری تخمه کدو همراه با هر وعده غذایی مصرف شود.
۳. کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از ویتامین K است که برای بهبود حافظه بسیار ضروری است. این ماده دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که از آسیب دیدن سلولهای مغزی جلوگیری میکند. توصیه میشود حداقل ۱۰۰ گرم کلم بروکلی ۳ تا ۴ بار در هفته به هر شکلی و در هر وعده غذایی مصرف شود.
۴. آجیل
مصرف آجیل باعث بهبود قلب و حفظ سلامت عملکرد مغز میشود و از غشاهای سلولی در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند. این ماده شناخت را بهبود میبخشد و به جلوگیری از بیماریهای عصبی دژنراتیو کمک میکند. میتوانید روزانه یک مشت بادام و گردو مصرف کنید.
۵. غذاهای غنی از ویتامین C
گنجاندن غذاهای حاوی ویتامین C در رژیم غذایی روزانه بسیار مهم است زیرا نقش مهمی در بهبود سلامت روان دارد. ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که با افزایش سن از سلامت مغز پشتیبانی میکند. میتوانید روزانه ۲ عدد آملا مصرف کنید. برخی دیگر از غذاهایی که میتوانند در رژیم غذایی گنجانده شوند عبارتند از فلفل دلمهای، گواوا یا کیوی.
تقویت حافظه با تغذیه آیورودا، در کنار تغییر رژیم غذایی، باید سبک زندگی خود را نیز تغییر دهید. تفکر مثبت داشته باشید، به یاد داشته باشید که «ببخشید و فراموش کنید» و یوگا و مدیتیشن انجام دهید. امیال طبیعی را سرکوب نکنید و از افکار منفی و نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید.
source