مرد عنکبوتی در سینما تاکنون توسط ۳ نفر نقش آفرینی شده که هر یک از لباسهای منحصر به فردی بهره بردهاند.
پیتر پارکر/مرد عنکبوتی یکی از محبوبترین ابرقهرمانان دنیای کمیک میباشد که در طی ۲۰ سال گذشته توسط ۳ بازیگر مطرح در چیزی حدود ۱۲ فیلم سینمایی پرهزینه و جذاب برای طرفدارانش به تصویر کشیده شده و وقایع مرگبار و به یاد ماندنی را رقم زده است. فیلمهایی که هر یک روایت متفاوتی حول محور مبارزه با جرم و جنایت را به تصویر کشیده و مرد عنکبوتی را با چالشهای مختلفی روبرو کرده که چه بسا با تراژدیهای غم انگیزی همچون مرگ گوئن استیسی و زن عمو می نیز همراه بوده است.
یکی از مهمترین مسائل مرتبط با مرد عنکبوتی را میتوان در لباس او پیدا کرد. لباسی که در تک تک فیلمهای ساخته شده در طی ۲۰ سال گذشته از جزئیات و عوامل مختلفی بهره برده و با واکنشهای متفاوتی از سوی طرفدارانش نیز روبرو شده است. لباسهایی که برخی از آن ها انتقاد کرده و برخی از آنها به عنوان بهترین طراحی در ژانر ابرقهرمانی یاد کردهاند.
در مقاله امروز به سراغ رتبه بندی بهترین لباسهای استفاده شده برای مرد عنکبوتی در پروژههای سینمایی با حضور بازیگرانی نظیر توبی مگوایر، اندرو گارفیلد و تام هالند از دید وبسایت کولایدر رفته تا ببینیم که رتبه نخست متعلق به کدام لباس با کدام بازیگر بوده است.
۹. The Amazing Spider-Man 2
فیلمهای مرد عنکبوتی شگفت انگیز ساخته کمپانی سونی پیکچرز میزبان تغییرات عجیب و غریبی بوده که یکی از آنها به لباس پیتر پارکر مربوط شده است.
آنها برای آن که فیلمهای جدید را متمایز با ساختههای سم ریمی نشان دهند، میبایست تا طراحی متفاوتی را در بخش لباس مرد عنکبوتی اتخاذ میکردند که در این زمینه حسابی چشمگیر ظاهر شده و هر فیلم از جزئیات خاص و متفاوتی بهره برده است. در The Amazing Spider-Man 2 لباس طراحی شده برای اندرو گارفیلد بیشترین شباهت به دنیای کمیک را داشت و از چشمانی درشت با رنگهای قرمز و آبی روشن بهره میبرد. هر انتقادی که به کلیت فیلم داشته باشیم، نمیتوانیم طراحی زیبا و جذاب لباس مرد عنکبوتی در آن را نادیده بگیریم.
۸. Spider-Man 3
زمانی که پای ونوم در میان باشد، مهمترین چیزی که طرفداران علاقمند به تماشای آن هستند، لباس سیاهی خواهد بود که پیتر پارکر بر تن میکند.
مسئلهای که یکی از مورد انتظارترین المانهای فیلم Spider-Man 3 به شمار میرفت اما به مانند باقی مسائل، لباس سیاه مرتبط با ونوم برای پیتر پارکر نیز ناامید کننده ظاهر شد و عملاً بجز برخورداری از رنگ سیاه هیچ ویژگی جدید و خاصی نسبت به لباس عادی مرد عنکبوتی نداشت. سازندگان این لباس کوچکترین خلاقیتی به خرج نداده و همان لباس عادی را با تغییر رنگ در مقابل دیدگان مخاطبین به تصویر کشیده که قاعدتاً نمیتوانست انتظارات را برآورده نماید.
۷. Captain America: Civil War
پیتر پارکر تام هالند نخستینبار در سال ۲۰۱۶ میلادی با فیلم Captain America:Civil War وارد دنیای سینمایی مارول شد تا مسیر ابرقهرمانی متفاوتی را در پیش بگیرد.
پیش از آن که تونی استارک وارد میدان شده و به حمایت از پیتر پارکر بپردازد، از لباسی ساده و دستساز بهره میبرد که اگرچه ویژگی خاص و چشمگیری نداشت اما همان سادگیاش نمایانگر مفهوم خیابانی بودن مرد عنکبوتی نسبت به باقی ابرقهرمانان مارول بود و نشان میداد که او به مانند انسانهای عادی از زندگی سادهای برخوردار بوده که برای نبرد با جرم و جنایت از دم دستیترین لباسها برای پوشاندن چهره خود بهره گرفته است. لباسی که کمی بعدتر در فیلم Spider-Man: Homecoming نیز مورد استفاده قرار گرفت.
۶. Spider-Man: Far From Home
وابستگی شدید پیتر پارکر تام هالند به تونی استارک در دنیای سینمایی مارول شاید که از یک سو با انتقادات شدیدی از سوی طرفداران مواجه شده بود که البته واکنشی بر حقی هم توصیف شده اما در سوی دیگر ماجرا مسبب بهرهگیری از لباسهای مدرنی شد که تفاوتهای چشمگیری با لباسهای توبی مگوایر و اندرو گارفیلد داشته است.
در حالی که فیلم نخست از ۳ گانه تام هالند رویکرد نسبتاً سادهای در طراحی لباس را دنبال میکرد اما در فیلم دوم به نام Spider-Man: Far From Home پیتر پارکر دست به طراحی لباس کاملاً جدیدی با تکنولوژیهای توی استارک زد که از ترکیب رنگ سفید و مشکی جذابی برخوردار بود. البته که متاسفانه این طراحی متفاوت نسبت به تمام فیلمهای پیشین دوام چندانی نداشت و تنها برای مبارزه نهایی به کار گرفته شد و سپس استفاده دیگری از آن نشد. پتانسیلی از دست رفته که میتوانستیم بیشتر شاهد آن در دنیای سینمایی مارول باشیم.
۵. Spider-Man: Far From Home
فیلم Spider-Man:Far From Home علیرغم فروش میلیاردی، یکی از دوست نداشتنیترین فیلمهای مرد عنکبوتی در تاریخ سینما به شمار میرود که از چندین و چند لباس متفاوت برای پیتر پارکر بهره برده است.
دومین لباسی که در این دنباله شاهد هستیم برای نخستینبار حال و هوایی مخفیانه و جاسوسی را برای مرد عنکبوتی در لباسی کاملاً سیاه به کار میگیرد که اشارهای به مرد عنکبوتی نوآر نیز داشته و همین مسئله باعث شگفتی مخاطبینش شده بود. لباسی که در عین سادگی جلوه منحصر به فردی داشت و با توجه به این که وقایع فیلم در اروپا جریان داشت، کاملاً حس و حال جیمز باند را برای بیننده القا میکرد. متاسفانه این لباس نیز فرصت نمایش بسیار کمی داشت و بعید به نظر میرسد که در آینده نیز شاهد به کارگیری دوباره آن باشیم.
۴. The Amazing Spider-Man
۳ گانه مرد عنکبوتی توبی مگوایر به حدی همه چی تمام و دوست داشتنی ظاهر شده بود که ریبوت ماجراجوییهای پیتر پارکر کاری بس دشوار و چالش برانگیز برای کمپانی سونی پیکچرز به شمار میرفت.
در کنار تغییر بازیگر به اندرو گارفیلد، مهمترین مسئلهای که باید برای مخاطب جلوه متفاوت و جدیدی میداشت، برخورداری از لباس تازهای برای مرد عنکبوتی بود تا حس و حال فضای جدید ریبوت را تداعیگر باشد. به همین منظور نیز نخستین لباس مرد عنکبوتی در فیلم The Amazing Spider-Man جلوه مدرن و تیره و تاریکی به خود گرفت که فضای سنگین فیلم را به معرض نمایش گذاشته بود. البته که طراحی عنکبوت روی این لباس چندان باب میل مخاطبین ظاهر نشد اما به صورت کلی در مقایسه با باقی لباسهای دستساز مرد عنکبوتی در فیلمهای دیگر، طراحی حرفهای و جذابتری را به تصویر میکشید.
۳. Spider-Man
لباس طراحی شده برای پیتر پارکر توبی مگوایر در فیلم Spider-Man سال ۲۰۰۲ میلادی به حدی جذاب، زیبا و دوست داشتنی بود که به عنوان نماد اصلی مرد عنکبوتی در فیلمهای بعدی نیز مورد استفاده قرار گرفت و تنها با تغییرات بسیار جزئی همراه بود.
لباس زیبایی که برای ۳ فیلم به کار گرفته شد و عدم تغییرات بنیادی آن نشان میداد که سازندگان برای طراحیاش سنگ تمام گذاشته و چیزی را خلق کردهاند که مخاطب در هیچکدام از فیلمها ذرهای احساس تکرار و خستگی نسبت به آن نخواهد داشت. از تعادل میان زنگهای قرمز و آبی گرفته تا سایز متعادل عنکبوت به کار گرفته شده و تارهای روی لباس همگی به بهترین شکل ممکن در لباس توبی مگوایر به بار نشسته و یکی از بهترین لباسهای تاریخ ژانر ابرقهرمانی را به ارمغان آورده است. طراحی جذابی که در عین وفاداری به دنیای کمیک و برخورداری از حس و حال کلاسیک، برای مفهوم ژانر ابرقهرمانی مدرن در دهه ۲۰۱۰ میلادی نیز مناسب به نظر میرسید.
۲. Spider-Man: Homecoming
پس از آن که مرد عنکبوتی به ابرقهرمانی از دنیای سینمایی مارول تبدیل شد، تونی استارک لباسی مدرن و پیشرفته را برای وی طراحی نمود که در فیلم Spider-Man: Homecoming مورد استفاده قرار گرفت.
لباسی کاملاً متفاوت نسبت به هر آن چه که از مرد عنکبوتی در سالهای پیش از ۲۰۱۷ دیده بودیم و در عین بهرهگیری از طراحی جدید و بسیار مدرن، برای نخستینبار از هوش مصنوعی برخوردار میبود که به لطف حضور تونی استارک محقق گشت. مسئلهای که اگرچه پیتر پارکر را به طرز شدیدی واسبته به فرد دیگری نشان میداد که انتقادات شدیدی را نیز در پی داشت اما به هر حال رویکرد جدیدی به شمار میرفت که در خدمت داستان بود. نخستین لباس رسمی مرد عنکبوتی در ۳ گانه تام هالند شاید که ویژگی به یاد ماندنیای نداشت اما به صورت کلی جدید و زیبا جلوه کرده بود.
۱.Spider-Man: No Way Home
در نهایت میرسیم به لباس شماره یک از دید وبسایت کولایدر که جلوهای سینمایی از آیرون اسپایدر دنیای کمیک بوده است.
لباسی که بهرهگیری از آن در فیلمهای Avengers: Infinity War و Avengers: Endgame آغاز شد و در نهایت طی وقایع داستانی Spider-Man: No Way Home بهترین طراحی و جزئیات ممکن را دارا شد تا هر مخاطبی را شیفته خود نماید. لباسی طراحی شده توسط تکنولوژی نانو که مهمترین و بارزترین ویژگیاش برخورداری از چنگکهای بزرگی بود که قابلیتهای مختلفی را در اختیار پیتر پارکر قرار میداد. یک زره عنکبوتی به تمام معنا که در بدترین شرایط ممکن نیز میتوانست از جان پیتر پارکر محافظت کرده و برخلاف باقی لباسها، نیازی به پوشیدن شده نداشت؛ زیرا میتوانست در کسری از ثانیه تمام بدن صاحب خود را در بر گرفته و به یک زره تمام و کمال تبدیل شود.
منبع: کولایدر
source